מרק קציצות טבעוני

"אלבונדיגס"- מרק קציצות ירושלמי

את המרק הזה נהגתי להכין בעבר בגרסה הבשרית שלו ועכשיו, עם תחילת הגשמים, החלטתי לייצר לו גרסה טבעונית.

מדובר על מרק ה"אלבונדיגס" הירושלמי. "אלבונדיגס" הן בעצם קציצות בשפה הספרדית ואכן המרק מכיל קציצות שמשולבות עם תפו"א ולימון. ניתן להכין את המרק עם תפו"א רגיל או לשדרג אותו ולהחליף את תפוחי האדמה בתפו"א ירושלמי המוכר גם בשמות ארטישוק ירושלמי או בטטה קסבייה, תלוי מאיזה איזור אתם, מאיזו עדה או מי הכיר לכם את הירק הנפלא הזה.

אלבונדיגס- מרק ירושלמי

מה שיפה במרק הזה זאת העובדה שהוא נראה מתוחכם ומסובך ואפילו יכול להוות ארוחה בפני עצמו, בליווי לחם שום- תאמינו לי, לא צריך יותר מזה, אבל מפתיע כמה הוא פשוט להכנה.

אלבונדיגס- מרק קציצות ירושלמי

אז מה צריך לכ 8 מנות?

¼ כוס שמן זית

6 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות (או כמות זהה של תפו"א ירושלמי)

4-5 שיני שום

כף חילבה טחון

½ כפית הל טחון

כפית פלפל גרוס

2 כפיות מלח

2 ליטר מים

לקציצות:

1 שקית המבורגר צמחי עם ירקות

1 קישוא גדול מגורד דק

½ צרור פטרוזיליה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל לבן

¾ כוס מים רותחים

2 כפות שמן זית

לתערובת ההסמכה:

½ צרור פטרוזילה

1 כף תחליף ביצה

מיץ מ 2-3 לימונים

שלבי הכנה- אלבונדיגס

בואו נכין:

  • קולפים את תפו"א וחותכי לקוביות בינוניות. קולפים את השום ופורסים לפרוסות.
  • מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים פנימה את תפוחי האדמה והשום. מערבבים ומטגנים יחד כ 2 דקות.
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים כחצי דקה.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ 15 דקות.
  • מכינים את תערובת הקציצות: יוצקים לקערה את תכולת אריזת הבורגר הטבעוני. מוסיפים פנימה פטרוזיליה קצוצה, קישוא מגורד דק, את התבלינים והשמן. יוצקים מעל הכל את המים הרותחים ומערבבים ליצירת עיסה אחידה. מניחים בצד למנוחה של כ 10 דקות.
  • מכינים את תערובת ההסמכה: קוצצים דק את הפטרוזיליה ומניחים בקערה קטנה. מוסיפים לקערה את תחליף הביצה ומערבבים היטב. סוחטים את הלימונים ומערבבים עם הפטרוזיליה.
  • בעזרת ידיים רטובות יוצרים כופתאות קטנות מעיסת הקציצות ומכניסים בזהירות למרק החם. משתדלים שלא לערבב יותר מידי. רק מידי פעם מנענעים קצת את הסיר בכדי שלא ידבקו הקציצות לתחתית. מבשלים על אש נמוכה כ 10 דקות.
  • מוסיפים פנימה את תערובת ההסמכה תוך ערבוב עדין ומבשלים עוד כ 5 דקות.
  • מכבים את האש ומכסים את הסיר לעוד 10-15 דקות (המרק ממשיך להתבשל מהחום של עצמו)
  • מומלץ להגיש עם לחם מחמצת טרי וממרח שום או לחילופין לחם שום.
תגיות: , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies