באן_האדר

באן

הבאן זה בעצם שם נוסף ללחמנייה/מאפה שמרים, לעיתים קוראים לה גם בשם באו וכאן מדובר במאפה מאודה שמגיע במקור מסין ואפשר להכין אותו במגוון צורות הגשה. את אותו הבצק הבסיסי ניתן להכין כלחמנייה רגילה, ככיסון ממולא או אפילו מתוק כעוגה/"מאפה בוקר". את המאפים שלנו, לאחר התפיחה, במקום להכניס לתנור כפי שאנחנו רגילים- אנחנו מאדים מעל מים רותחים בעזרת כל סיר אידוי שיש ברשותכם. מובן שהכלי המסורתי זה כלי האידוי עשוי הבמבוק שמניחים מעל סיר מים רותחים, אך כל "שושנת אידוי" או כלי אחר יתאימו למשימה.

RIHP7143

למרות ההילה שסובבת סביב המאפה הזה- מה שגורם לו להיות פחות נפוץ להכנה אצל הבשלנים/האופים הביתיים בארץ, הבאן ממש פשוט להכנה ואני ממליצה לאמץ אותו לרפרטואר המאפים שלכם. בני הבית עוד יודו לכם.

בעיקרון ההכנה מאוד פשוטה, כמו כל מאפה שמרים, לשים יחד את כל הרכיבים לבצק אחיד גמיש ומבריק ומניחים להתפחה. יוצרים צורה רצויה ומניחים כל צורה להתפחה נוספת על פיסת נייר אפיה קטנה (או עלה בננה אם במקרה יש לכם מהיכן להשיג). בינתיים מכינים את כלי האידוי שלנו וברגע שהמאפים תפחו, מעבירים אותם בעזרת נייר האפייה לכלי האידוי למספר דקות וזהו. המאפה מוכן.

את המאפה המוכן מומלץ לצנן על רשת.

כאן אתן לכם את מתכון הבצק הבסיסי, ממנו ניתן להכין כדורי בצק שיהפכו ללחמניות קטנות או כפי שאני הכנתי: לרדד לעלה גדול למרוח מעט שמן על העלה ולגלגל לרולדה. את הרולדה לחתוך לפיסות באורך של כ 5 סמ' וכך תתקבל לחמנייה "משובללת".

אפשר גם למלא מראש את הבצק- באיזה מילוי שתחפצו וקיבלתם באו טעים ומרשים.

ואם חפצים אתם במשהו מתוק אז ניתן לשלב בבצק קצת יותר סוכר, מעט וניל ו/או קקאו/שוקולד צ'יפס ואפילו למלא בפנים פיסות בננה או מילוי ריבה/לוטוס/חלבה וכו'… והנה לכם מאפה בוקר עדין שאיננו מכיל כמויות עתירות של שומן.

אז מה צריך לכ- 9 לחמניות באן דיי גדולות:

500 גר' קמח

25 גרם שמרים טריים או 7 גר' יבשים

קורט סודה לשתיה

1 שקית א. אפיה

60 גר' סוכר

280 מל' מים

2 כפות שמן צמחי

1 כפית מלח.

ואיך מכינים?

  • מניחים בקערת המערבל לפי הסדר: שמרים, מים, שמן, קמח- ומעליו את יתר החומרים, מלבד המלח. מתחילים ללוש במהירות בינונית כ 6-7 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ 3-4 דקות.
  • מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • יוצרים את הצורה הרצויה ומניחים כל מאפה על פיסת נייר אפיה שחתכנו, נייר האפיה צריך להיות מעט גדול יותר מגודל המאפה מכיוון שהוא מאוד תופח. מכסים שוב ומתפיחים.
  • בינתיים מרתיחים מים ומכינים לנו את כלי האידוי שנשתמש בו, מניחים את המאפים יחד עם נייר האפיה בתוך כלי האידוי. מקפידים על השארת רווחים נאים מכיוון שהמאפים תופחים מאוד.
  • מאדים מכוסה כ10-20 דקות, תלוי בגודל המאפה. ב 2-3 דקות האחרונות של האידוי אני נוהגת להוריד את הכיסוי כדי שהלחמניות יתחילו מעט להתייבש מהנוזלים.
  • מעבירים את הבאן לצינון על רשת.
תגיות: , , , , , , , ,

Comment 0 Replies