בוואריה_טבעונית_האדר

בוואריה נוסטלגית..

מכירים את זה שיש לכם איזשהו זיכרון ילדות – איזשהו טעם ילדות ישן ונשכח שפתאום עולה בפה ולא עוזב אתכם? אז בתור טבעוני לפעמים זה איזשהו קטע מעצבן כי רובנו לא גדלנו ללא אכילת מוצרים מן החי ורוב טעמי הילדות שלנו מתרכזים שם.

אז הפעם זה קרה לנו עם עוגת קרם בוואריה הכי קלאסית ונוסטאלגית שיש… כשישבנו באחת מהמסעדות המיתולוגיות של פעם, שהחליטה לאחרונה להוסיף אופציות טבעוניות לתפריט, לשולחן הסמוך אלינו הוגשה פרוסת בוואריה עתירת שמנת… ג'לטין וביצים… וכרגיל, אצלנו במשפחה, המשפט הבא של בעלי היה : "יוסף תעשי לי בוואריה". ואני כמובן מיד ניגשת למלאכת הניסויים הקולינריים. אז למדנו כבר ששמנת מתוקה ניתן להחליף בקלות בקרם קוקוס או בשמנת צמחית. אני כמובן אעדיף תמיד את קרם הקוקוס מטעמי בריאות- וגם טעם אבל מי שלא אוהב טעמי קוקוס יכול בקלות להשתמש בשמנת המתוקה הצמחית. את הג'לטין אפשר להחליף במייצב שנקרא אגר- אגר שמופק מאצות. את עוגיות הבישקוטים שנהוג להשתמש בהם כבסיס לקרם- החלפתי בעוגיות לוטוס אך אפשר גם להשתמש באוראו, בפתי- בר ואפילו בעוגיות ללא גלוטן שהרי הקרם אינו מכיל גלוטן. הבעיה העיקרית היתה עם הביצים. קרם הבוואריה מבוסס על קרם "אנגלז" שמייצבים אותו בעזרת קצפת אוורירית והמון ג'לטין. קרם ה"אנגלז"  עצמו מבוסס על חלמוני ביצים שמסמיכים שמנת וחלב, כאן בעצם נעוצה הבעיה.

אבל אל דאגה, גם לזה נמצא פיתרון. לאחרונה החלו להיות משווקים כאן אבקות שמשמשות כתחליפי ביצים ומתאימות לשימושים השונים. אפשר להכין חביתה, קציצה, פשטידה…וכן. אפילו קרם בוואריה. אני אוהבת להשתמש בתחליף ביצה שיצא לאחרונה ל"וגאנץ'", האבקה כאן עדינה, דיי נייטרלית בטעמה ובהחלט עושה את העבודה. השתמשתי בתחליף הביצה כדי להכין את קרם האנגלז וגם כדי לייצב את "מרנג" מי החומוס שאני משתמשת בו כדי להכניס אווריריות לבוואריה. לגבי האגר, יש בשוק אבקת אגר או שבבי אגר. ניתן להשתמש בשניהם. את האבקה קל יותר להמיס ואם משתמשים בה צריך לשים כחצי מכמות השבבים שאתן במתכון.

בוואריה_טבעונית_אווירה

לגבי הקישוט- אני בחרתי להשתמש בסירופ שוקולד הכי בסיסי ופשוט שניתן למצוא בכל רשתות השיווק. מבחינתי זה הכי קלאסי ומתאים שיש אבל מי שרוצה להכין גנאש שוקולד או לפזר למעלה שוקולד מריר מגורד  ואפילו  אבקת קקאו.

אז מה צריך לבוואריה בתבנית 22-24?

בוואריה_טבעונית_רכיבים_תיאור

1 חב' עוגיות לוטוס.

3 כפות גדושות שבבי אגר-אגר

1/2 כוס מים

1/4 כוס מי חומוס (מי בישול מצומצמים וקרים של גרגרי חומוס, או מקופסת שימורים)

1 כפית שטוחה תחליף ביצה "וגאנץ'"

80 גר' סוכר (קצת פחות מחצי כוס)

300 גר' מוצקי קרם קוקוס או קצפת צמחית

300 גר' קרם הקוקוס או שמנת מתוקה צמחית (אפשר להשתמש מהנוזל שנותר לאחר שהופרדו המוצקים)

100גר' חלב שקדים (1/2כוס)

1/2 כפית תמצית וניל טבעית.

3 כפיות תחליף ביצה

1 כף סוכר.

 

סירופ שוקולד.

בוואריה_טבעונית_שלבי_הכנה_3

בואו נכין:

* משרים את אבקת האגר-אגר במים עד שהכל נספג (מינימום כחצי שעה)

* מרפדים את תחתית התבנית בעוגיות. אני ממליצה לסדר אפילו שתי שכבות של עוגיות כדי שייספגו היטב את הנוזלים שניגרים מהקרם. (וחוץ מזה שזה טעים 🙂 )

* מכינים את קרם האנגלז:יוצקים לסיר את חלב השקדים, קרם הקוקוס, ווניל. בקערית קטנה מערבבים 3 כפיות תחליף ביצה עם כף סוכר ו2-3 כפות מה"חלבים" שבסיר.. מערבבים היטב שלא יהיו גושים.

מרתיחים את תכולת הסיר ויוצקים פנימה תוך כדי ערבוב את בלילת ה"ביצה". מוסיפים את האגר- אגר וממשיכים לבשל על אש קטנה כשתי דקות. מסננים דרך מסננת דקה ומצננים.

* בינתיים מקציפים את קצפת הקוקוס או השמנת הצמחית.

* יוצקים לקערת מערבל נקייה את מי החומוס. מערבבים את תחליף אבקת הביצה עם הסוכר ומוסיפים לקערת המערבל. מתחילים להקציף במהירות בינונית וכשנוצר קצף לבן מגבירים את המהירות עד שנוצר קצף בוהק וייציב.

* מוודאים שקרם האנגלז אינו חם מידי ולאט לאט מקפלים לתוכו את קצפת הקוקוס. בהתחלה זה נראה שלא יתחבר, וגם אם נשארים מעט גושים זה בסדר.. זה מסתדר אחרכך.

* מקפלים פנימה את "המרנג" .נוצר קרם דיי נוזלי, זה תקין.

* יוצקים את הקרם על תחתית העוגיות ומעבירים להקפאה.

* לאחר כ3-4 שעות, מזלפים את הקישוט על הקרם. מעבירים את הבוואריה למקרר להפשרה מספר שעות לפני ההגשה.

בוואריה_טבעונית_שלבי_הכנה_2

– לטעמי…הבוואריה טעימה יותר יום- יומיים לאחר ההכנה, כאשר כל הטעמים נספגים.

תגיות: , , , , , , ,

Comment 3 Replies

    • לצערי לא מצאתי אופציה אחרת. במקור היו אמורים להיות שם חלמונים שתפקידם להסמיך ולייצב את הנוזלים- אבל בצורה לא עמילנית (כמו למשל הסמכה בעזרת קמח).אז האופציה היחידה שמצאתי זה תחליף הביצה.