בריוש_טבעוני_ריקוטה_צימוקים

בריוש ריקוטה וצימוקים

חג השבועות וכל ההכנות לקראתו עשו לי חשק לאפות משהו בטעם "גבינתי". אז החלטתי לנסות את המוצר החדש מבית "משומשו" ולהשתמש בתחליף הגבינה לאפיה בטעם ריקוטה שנח לו אצלי במקרר.

בריוש טבעוני

בריוש טבעוני

למי שעדיין לא מכיר, אסביר שבריוש הוא האצילי ביותר מבין משפחת בצקי השמרים במטבח הצרפתי, לרוב הוא מועשר בחמאה וביצים שיוצרים בצק עדין בעל קרום פריך עם ניחוחות וטעמים עשירים במיוחד. אני בחרתי, במקום ביצים וחמאה, להעשיר את הבצק ב"ריקוטה" ובשמן קוקוס והתוצאה פשוט מופלאה. אין ספק שהמאפה הזה הולך לככב אצלינו השנה בימי החג.

בריוש ריקוטה וצימוקים

בריוש ריקוטה וצימוקים

יש כמה כללים וטיפים (פשוטים במיוחד) שכדאי לשים לב אליהם בתהליך הכנת הבריוש:

* מלבד שמן הקוקוס- יתר החומרים שנשתמש בהם צריכים להיות קרים, ישירות מהמקרר.

* שמן הקוקוס צריך להיות במצב צבירה רך, אך לא נוזלי מידי. אני העדפתי להשתמש בשמן קוקוס מזוכך בכדי שלא יהיו למאפה טעמי קוקוס דומיננטיים.

* הבצק שמתקבל אמור להיות רך ודביק ולכן הוא זקוק למנוחת לילה במקרר.

* כאשר עובדים עם הבצק ליצירת צורות המאפה, מומלץ לעבוד בסביבת עבודה נעימה וצוננת ולהשתמש בבצק ישירות מהמקרר. ברגע שיתחיל להפשיר, הבצק יתרכך שוב ויהיה לכם קשה לעבוד איתו.

* בגלל תכולת השומן הגבוה בבצק יכולה להיות לו נטייה להשחים במהירות בזמן האפייה לכן יש להשגיח לא לאפות יתר על המידה, אם יש צורך ניתן להנמיך מעט את חום התנור באמצע האפייה.

IMG_4303

אז מה צריך ל18 יחידות?

הבצק:

25 גר' שמרים (1/2 חב'/קובייה)

560 גר' קמח (4 כוסות)

60 גר' סוכר (1/3 כוס)

150 גר' חלב סויה לא ממותק (1/2 כוס+כף)

1 חב' "ריקוטה" לאפיה של "משומשו"

120 גר' שמן קוקוס רך (1/2 כוס)

7 גר' מלח (כפית גדושה)

למילוי ריקוטה:

1 חב' "ריקוטה" לאפיה "משומשו"

120 גר' סוכר (1/2 כוס)

קליפה מגורדת מלימון אחד

1/4 כפית תמצית וניל איכותית

30 גר' קמח (2 כפות גדושות)

1/2 כוס צימוקים (אם הם קשים מידי מומלץ להשרות אותם במעט מים או רום ולסנן לפני השימוש)

להברשה:

4 כפות סוכר

1/3 כוס חלב סויה.

IMG_4309

אז איך מכינים?

– מכינים את הבצק לילה לפני: מניחים בקערת המערבל לפי הסדר: את השמרים, חלב סויה,קוביות "ריקוטה",  קמח, סוכר ומתחילים ללוש על מהירות בינונית עד שכל החומרים מתאחדים לבצק.

– מוסיפים לאט לאט את שמן הקוקוס ונותנים לו להיספג בבצק תוך כדי ערבול. ממשיכים לערבל עוד כ 5 דקות.

-מוסיפים את המלח ומערבלים עוד כ 2 דקות עד שנוצר בצק חלק ומבריק. אם הבצק מרגיש דביק ורך מידי זה בסדר גמור. מכסים את הבצק בכדי למנוע התייבשות ומכניסים למקרר למנוחת לילה.

– מכינים את המילוי: מכניסים לקערת המערבל קוביות "ריקוטה" יחד עם שאר החומרים מלבד הצימוקים ומערבבים בעזרת וו גיטרה עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים עד להטמעתם במילוי.

– מוציאים את הבצק מהקירור ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מחלקים אותו ל 20 חלקים שווים (אם יש לכם משקל אז כ 60-65 גר' כל אחד).

– שומרים בצד 2 כדורי בצק ואת יתרת הכדורים מרדדים מעט, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור. מניחים כל כדור בצק ממולא בתבניות אישיות כאשר הצד של הסגירה מופנה כלפי מטה.

– את 2 כדורי הבצק ששמרנו מחלקים ל 18 חלקים ומגלגלים לכדורים קטנים. מערבבים את חלב הסויה עם הסוכר עד שהסוכר כמעט נמס לגמרי ומברישים מעט כל מאפה ומניחים מעליו כדור בצק קטן.

– מכסים ומעבירים להתפחה במקום חמים ולח עד להכפלת הנפח.

– מחממים תנור ל 180 מעלות.

– לאחר התפיחה מברישים בזהירות את המאפים בתערובת ההברשה שנותרה. ומכניסים לתנור חם לאפיה של כ 20 דקות או עד שהמאפים שחומים ויפים.

 

 

 

תגיות: , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies