גלילי_סייטן_במילוי_פטריות_וערמונים_האדר

גלילות סייטן במילוי פטריות וערמונים

אף פעם לא באמת הבנתי את הקטע הזה של הסייטן.

בראשית ימי הטבעונות אצלנו בבית, כשעוד חיפשתי תחליפים שיזכירו לבנותיי את מה שהן רגילות לאכול, קניתי את גוש הסייטן הקפוא הנמכר במרכולים ולא הבנתי על מה המהומה. לאחר מכן זנחתי את חומר הגלם הזה והעדפתי להתרכז בדברים אחרים.

סייטן במילוי פטריות וערמונים

סייטן במילוי פטריות וערמונים

לאחרונה התוודעתי למוצר סייטן קצת שונה, במסגרת עבודתי הכרתי את יאיר, חבר בקהילת העבריים בדימונה אשר פתח מפעל בוטיק (אותנטבעי) שמייצר אוכל כפי שהוא רגיל לאכול מבית אבא ואמא. יאיר הציג בפניי סייטן שונה מכל מה שהכרתי וטעמתי עד כה. כאן המוצר היה נוח לעבודה, רך וגמיש, עדין ובכל יכולת להשתנות עפ"י הצורך. כמובן שמיד המוח הקולינרי שלי לא הצליח לנוח. רצו לי בראש כל כך הרבה רעיונות, כל כך הרבה מנות שכבר מזמן לא הכנתי ולא אכלתי….

אז הפעם הכנתי לנו לארוחת השישי גלילות סייטן במילוי של פטריות וערמונים, בציפוי  טמפורה פריך וטעים. פשוט אוכל מנחם…. והבנות שלי? הן בכלל היו בעננים.

רכיבי המלית

רכיבי המלית

אז מה צריך לכ- 8 מנות.

600 גר' נתחי סייטן "אותנטבעי".

למשרה:

2 כפות שמן זית

3 כפות רוטב סויה.

3 כפות טחינה גולמית

כף סילאן

קורט א. מוסקט

כפית שום כתוש.

למלית:

1 בצל קטן קצוץ דק

סלסלת פטריות שמפניות

1 חב' ערמונים בוואקום

כפית שום כתוש

כף טריאקי

מלח, פלפל שחור

כ- כוס בזיליקום טרי

לציפוי:

½ כוס קורנפלור

¼ כוס קמח

½ כפית א. אפיה

כפית פפריקה מעושנת

כף חרדל

¼ כפית מלח

¾ כוס מים

אופן הכנת סייטן ממולא

אופן הכנת סייטן ממולא

איך מכינים?

  • מערבבים את חומרי המשרה למשחה חלקה ומשרים בתוכה את נתחי הסייטן לשעה לפחות, מומלץ אפילו לילה לפני.
  • קוצצים את הבצל, פורסים את הפטריות והערמונים לפרוסות דקות. אם הפטריות גדולות כדאי לחצות אותן לחצי או לרבע.
  • מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומטגנים על אש גבוהה עד שהפטריות מגירות את הנוזלים. מוסיפים את שאר חומרי המלית מלבד הבזיליקום ומערבבים. מצננים מעט.
  • את הסייטן מניחים בין 2 ניירות אפיה ומשטחים מעט בעזרת מערוך או פטיש שניצלים.
  • בקערה בינונית מערבבים את חומרי הציפוי לבלילה חלקה ללא גושים.
  • פורסים נתח סייטן, מעליו פורסים עלי בזיליקום, כפית ממלית הפטריות ומגלגלים.
  • את גליל הסייטן טובלים מיד בציפוי ומניחים לטיגון במחבת חמה עם מעט שמן, אשר החלק התחתון של הגליל מונח כלפי מטה על המחבת בכדי שייסגר היטב.
  • מטגנים היטב את גלילי הסייטן מכל צדדיהם ומניחים על נייר סופג.
  • מומלץ להגיש פרוס לצד מעט טריאקי.

 

 

תגיות: , , , , , , , , , ,

Comment 2 Replies

    • כן, זה בעיקר גלוטן. על פניו זה נראה מוזר, מצד שני אל תשכח שהגלוטן של פעם זה לא הגלוטן המעובד של היום. הם גם משתמשים אך ורק בקמח מלא כעיקרון וקפדניים בבחירתו.
      חוץ מזה, בתור מי שיצא לה להכיר כמה מקהילת העבריים לאחרונה הם בריאים "כמו שור" ומלאי שמחת חיים.. כך שאולי יש משהו בבחירות שלהם. 🙂