כופתאות יפניות, דאיפו משגע

דאיפו- הקניידלך היפני.

דאיפו (dayfu)- הקניידלך היפני

את הבסיס למתכון הזה למדתי תוך כדי סדנא על  הכנת טופו וטמפה- ומיד נגנבתי. קלות ההכנה, פשטות הרכיבים ובעיקר  מגוון ה״תחפושות״ שיש לכופתאות האלו גרמו לי לאמץ אותם ומאז הספקתי להכין אותם כבר מספר פעמים בגרסאות שונות…. הא, כן, את הפרט החשוב ביותר לא סיפרתי לכם עדיין: ילדים מטורפים עליהם! ואצלנו קוראים להם ה״קניידלך היפני״.

הכופתאות  בעצם עשויות מטופו וקמח אורז , כך שהן אפילו לא מכילות גלוטן- שזה עוד יתרון, במקור אמור להיות להן ניחוח יפני ולכן  מומלץ לתבל בג׳ינג׳ר, רוטב סויה, בצל ירוק וכו… מבשלים אותן בסיר גדול עם מים רותחים וכשהן צפות למעלה הן מוכנות. טובלים אותן ברוטב סויה ונהנים.

אממה…. אצלי לא הכל כלכך פשוט. כבר הכנתי את הכופתאות בתיבול זעתר ושום וגלגלתי אותם בפירורי לחם קריספיים שטוגנו בשמן זית ושום. גם הכנתי אותן בסגנון ״מזרחי״ עם פפריקות, כמון, פטרוזיליה והשטתי אותן ברוטב של מיץ עגבניות, שום ותבלינים. וה״מילה האחרונה״ הייתה דאיפו עם מחית כמהין, ברוטב שמן זית, שום,בזיליקום ועגבניות טריות.

אז מה צריך למתכון הבסיסי?

טופו- כמה שיש…..

קמח אורז- תכף אסביר כמה….

קצת חלב צמחי-….רגע…רגע…תכף מסבירה….

מעט מלח…

תבלינים לפי הטעם- סבלנות…. תכף תבינו הכל…

סיר עם הרבה מים.

דאיפו, כופתאות יפניות משגעות, קלות הכנה

דאיפו, כופתאות יפניות משגעות, קלות הכנה

אז איך מכינים?

ככה:

מייבשים את הטופו בעזרת מגבת וטוחנים לפירורים.

מוסיפים חלב צמחי (לא ממותק או מתובל)  בהדרגה עד שנוצר מרקם של קוטג".

על כל 2 כוסות תערובת ״קוטג׳״ כזאת, מוסיפים כוס קמח אורז, ומערבבים יחד עד שנוצרת תערובת אחידה שנפרדת מדפנות הקערה בקלות.

מוסיפים את התיבול הרצוי ומערבבים היטב. משהים למנוחה של כחצי שעה.

בנתיים מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים.

כשהמים רותחים יוצרים מהתערובת כדורים בגודל הרצוי וזורקים לתוך המים. בניגוד לפסטה או מיני כיסונים- אין בעיה למלא את הסיר בהמון כדורים- אין להן נטייה להידבק אחד לשני.

ברגע שכל הכדורים צפים על פני המים, מבשלים עוד כ 10 דקות ומסננים את הכדורים מהמים… עכשיו כן יש להן נטיה להדבק וצריך להפריד מעט ולצפות אותן ברוטב או במעט שמן.

ועכשיו, תפעילו את הדמיון….וחוש הטעם…..

…..טוב, אעזור לכם קצת:

דאיפו "בוקר" –כדורי דאיפו בניחוח זעתר מצופים בפירורי לחם.

אז מה צריך?

2-3 כפות של זעתר, טרי או יבש.

מעט סומאק,

מלח, פלפל

כף שום כתוש,

¾ כוס פירורי לחם או פנקו.

½ כוס שמן זית.

איך מכינים?

מתבלים את תערובת הטופו בזעתר, מלח, פלפל, וסומאק.

מחממים במחבת רחבה את השמן ומטגנים בו את פירורי הלחם עם השום, מלח ופלפל. כאשר כדורי הדאיפו מבושלים, מעבירים אותם למחבת. מטגנים יחד עד שכל הכדורים מצופים בפירורי הלחם ומגישים.

 

דאיפו "צהריים"- כדורי דאיפו בסגנון ים תיכוני, במיץ עגבניות.

אז מה צריך?

כף פפריקה מעושנת

מעט פפריקה חריפה- לפי הטעם

כפית כמון

כפית שום כתוש

¾ כוס פטרוזיליה קצוצה דק (או כוסברה למי שאוהב)

מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב:

1 ליטר מיץ עגבניות

כף שום כתוש

כף שטוחה סוכר חום

¼ כוס יין אדום (מי שלא אוהב בישול ביין יכול לוותר).

¼ כפית כורכום

קורט ציפורן,

קורט אגוז מוסקט.

2-3 כפות שמן זית.

איך מכינים?

מתבלים את תערובת הטופו בפפריקות, כמון, שום, מלח,פלפל והפטרוזיליה ומבשלים את הכדורים עפ"י ההוראות במתכון הבסיסי.

בינתיים מכינים את הרוטב:

מחממים את השמן ומתגנים בתוכו את השום והתבלינים מספר שניות, מוסיפים את היין ומצמצמים עד שהיין מתאדה.

יוצקים פנימה את מיץ העגבניות ומביאים לרתיחה..

מעבירים לרוטב את כדורי הדאיפו כאשר הם מוכנים ומבשלים עוד כ 10 דקות.

 

דאיפו חגיגי- כדורי דאיפו בכמהין ברוטב עדין של עגבניות טריות ובזיליקום.

מה צריך?

כף גדושה של מחית כמהין,

כף שמן זית

2-3 שיני שום קצוצות

מלח,פלפל לבן

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

4-5 שיני שום פרוסות

3-4 עגבניות חלוטות, מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות

חופן עלי בזיליקום טרי קצוצים .

איך מכינים?

מתבלים את התערובת בכמהין, שמן זית, שום מלח ופלפל לבן. ומבשלים עפ"י ההוראות.

מכינים את הרוטב:

מחממים את השמן ומאדים בתוכו את שיני השום, מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים כ ¼ שעה עד שהעגבניות מתחילות להצטמצם. מוסיפים את הבזיליקום והתבלינים ומוסיפים פנימה את כדורי הדאיפו לחימום נוסף.

דאיפו, כופתאות יפניות משגעות, קלות הכנה

דאיפו, כופתאות יפניות משגעות, קלות הכנה

 

 

תגיות: , , , , , ,

Comment 0 Replies