דובשניות טבעוניות

דובשניות

מאז ימי הילדות שלי, הדובשניות הן אחת העוגיות האהובות עליי. איכשהו תמיד נמשכתי לגרסה התעשייתית ולא טרחתי לנסות לאפות אותן בעצמי. הפעם החלטתי, לכבוד החג, לפתח למתכון לגרסא ביתית ובריאה יותר לעוגיות הממכרות האלה והתוצאה, לא פחות ממושלמת.

אל תטעו- האומנם מושלמת אבל כל כך פשוטות להכנה שכדאי להכין אותם יחד עם הילדים. מי שמתארח השנה אצל בני משפחה/חברים- זאת יכולה להיות מתנה מושלמת, פשוט תרכשו צנצנת יפה ותמלאו אותה בדובשניות ביתיות ריחניות וטריות מעשה ידיכם. יש יותר טוב מזה?

דובשניות

דובשניות

אז מה צריך לכ- 25 עוגיות?

21/4 כוסות קמח כוסמין מלא

¾ כוס סוכר חום כהה

1 שקית אבקת אפיה

½ כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון

½ כפית ג'ינג'ר טחון

¼ כפית הל טחון

קורט ציפורן

קורט פלפל אנגלי

(להרפתקנים- גם קורט פלפל שחור- אני ממש אוהבת את העקצוץ הזה…אבל אפשר לוותר)

1/3 כוס מייפל

1/3 כוס שמן קוקוס (אני השתמשתי במזוכך בכדי שלא יהיה טעם קוקוסי לעוגיות)

¼ כוס רסק תפוחי עץ לא ממותק

1 כף מיץ לימון

לציפוי- 1 כוס א. סוכר

גילגולה של דובשניה

גילגולה של דובשניה

איך מכינים?

  • מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.)מי שאוהב טעם מודגש- יכול להגדיל קצת את מינון התבלינים)
  • מוסיפים פנימה את הרטובים ומערבבים מעט רק עד איחוד החומרים.
  • מעבירים למקרר לכשעתיים או למקפיא לכ 20 דקות אם ממהרים.
  • יוצרים עיגולים קטנים מהבצק ומגלגלים אותם בתוך אבקת הסוכר לציפוי אחיד מכל הכיוונים.
  • מחממים תנור ל 170 מעלות.
  • את העוגיות מסדרים במרווחים נדיבים מכיוון שהן תופחות
  • אופים כ 15 דקות או עד שתחתית העוגיות מעט שחומה. מצננים היטב (רצוי על רשת) לפני שמאחסנים.
  • טיפ קטן- למי שיש משקל ביתי, מומלץ לשקול עיגולים של כ 20-25 גר' מהבצק בכדי לקבל עוגיות אחידות ושוות בגודלן.
תגיות: , , , , , , , ,

Comment 0 Replies