שקשוקה_טבעונית

דר' לשקשוקה טבעונית

אני מאוד אוהבת לארח וארוחות שבת בבוקר הן המועד היחיד שבו זה מתאפשר לי. אז ארוחות השבת בבוקר כבר הפכו למסורת אצלנו וכמעט תמיד יש מצטרפים. העניין הוא שתמיד כשאני מתלבטת מה להכין, התשובה המיידית שמתקבלת מבני הבית זה "תכיני שקשוקה", איכשהו זה מעולם לא נמאס להם וגם לא לאורחים שתמיד מופתעים מכך שאין שם בכלל ביצה.

בסופו של דבר, שקשוקה טובה היא בהחלט אוכל מנחם, בעיקר בימים קרירים שכאלה… לצד סלט טוב. וחלה טרייה שמומלץ אפילו לטרוח ולהכין לבד. זו בהחלט סיבה למסיבה ותירוץ להתכנסות של "מדורת השבט" הקבועה.

שקשוקה טבעונית

שקשוקה טבעונית

תורת השקשוקה הטבעונית שלי בעצם מתרכזת בכמה אלמנטים חשובים:

  1. עגבניות טריות בשילוב פלפלים אדומים שנותנים טעם וניחוח ייחודי.
  2. טופו "צהוב" שמדמה לנו את חלבון הביצה שנקרש בתוך הרוטב המהביל.
  3. תערובת "נוזלית" שמבשלים ברוטב ממש לפני ההגשה ונותנת תחושה וטעם של החלמון הרך שנטמע בתוך השקשוקה.
  4. הרבה עשבי תיבול…ושום טרי יחד עם שמן זית איכותי שאסור לוותר עליו.

אז את הפלפלים חייב לטגן טוב טוב שיוציאו ניחוח וטעם יחודיים שמעשירים את טעמי הרוטב. אפשר להוסיף גם אלמנט חריף, או להשמיטו מידת הצורך.

מי שמתגעגע לטעם הביצה ולא רק למרקם מוזמן להוסיף  לתערובת הנוזלית קצת "קאלה נמק" שזהו מלח הודי שחור גופריתי בעל ניחוח וטעם עז שמזכיר ביצה. בכדי להכין את התערובת ה"נוזלית" אני משתמשת בתחליף חביתה של "וגאנץ" שמקל עליי את העבודה ומכיל כבר את כל הטעם והמרקם שאני זקוקה לו בשקשוקה.

בענייני התיבול-  לגיוון ניתן להעשיר את השקשוקה ב2 כפות גדושות של פפריקה מעושנת או קצת רוטב ברביקיו. עשבי התיבול שאני אוהבת להשתמש בהם הם פטרוזיליה וכוסברה אך ניתן בהחלט לגוון עם בזיליקום/טימין/אורגנו קצוצים במקום הכוסברה.

רכיבים לשקשוקה טבעונית מושלמת

רכיבים לשקשוקה טבעונית מושלמת

אז מה צריך לשקשוקה לכ 8 סועדים רעבים?

½ חב' טופו

1/3 כוס שמן זית איכותי

1 בצל קטן קצוץ דק

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

1 פלפל צ'ילי חריף פרוס לטבעות דקות (אופציונאלי)

6-8 שיני שום טרי פרוס גס

1 קג' עגבניות  טריות קלופות

גביע רסק עגבניות (260גר')

¼ כפית כורכום

1 כף זרעי כמון שלם

1.5 כפיות מלח

¼ כפית פלפל שחור

1/4 כפית קאלה נמק (אופציונאלי)

1 אריזה "חביתה טבעונית" – וגאנץ

2 כוסות מים

¾ כוס עשבי תיבול קצוצים דק.

שלבי הכנת שקשוקה

שלבי הכנת שקשוקה

אז איך מכינים?

  • מפוררים את הטופו לפירורים גסים ומערבבים עם הכורכום וכף שמן זית.
  • בסיר רחב מחממים היטב את השמן שנותר ומטגנים היטב את הבצל והפלפלים עד שהם שחומים מאוד.
  • מוסיפים את הטופו המפורר ומטגנים מספר דקות עד שהטופו מזהיב.
  • מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים כחצי דקה.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ 3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרסק מזהיב מעט וצבעו מתכהה.
  • קוצצים דק את העגבניות הטריות ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומוסיפים כוס מים. מבשלים על אש קטנה מכוסה כ 20 דקות. מערבבים מידי פעם.
  • בינתיים מערבבים בקערית את ה"חביתה הטבעונית" עם כוס המים שנותרה.
  • כ- 10 דקות לפני ההגשה מזלפים את התערובת הנוזלית לתוך הרוטב בעדינות ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה. מוסיפים גם את עשבי התיבול מעל ב 2 דקות האחרונות לבישול.

 

תגיות: , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies