fullsizerender-3

הג'ינגית: גזר ופלפלים בסגנון חמוץ-מתוק

השבוע נזכרתי במנה שאהבתי מאוד להכין לפני ימי הטבעונות ונשכחה מאחור מכיוון שהיא מכילה ביצים. כרגיל, אני לא מוותרת ומחפשת דרכים לטבען מנות כי טבעונות היא לא התפשרות בשום צורה. גם לא התפשרות קולינרית.

מדובר על מנה זריזה להכנה שמתאימה לארוחת צהריים או ארוחת ערב מנחמת. את החביתה מביצים החלטתי להחליף בחביתה שעשויה מקמחי קטניות כך שיש לנו גם תוספת קטנה של חלבון במנה ובשילוב עם אורז יש לנו אפילו חלבון מלא, אבל עזבו אתכם בריאות, זה פשוט טעים. מנה ממכרת, פשוטה להכנה עם רכיבים בסיסיים שיש בכל בית.

גזר ופלפל חמוץ מתוק

גזר ופלפל חמוץ מתוק

קצת טיפים בעניין הכנת המנה:

הג'ינג'ית שלנו הכי טעימה כשהיא טרייה ישר מהמחבת ולכן אמליץ להכין את כל המצרכים מראש. לחתוך את הירקות, לערבב את חומרי הרוטב בקערית, לטגן מראש את החביתה ולחתוך לקוביות ורק לפני ההגשה להקפיץ הכל יחד בווק או במחבת רחבה ולהתיישב מייד לאכול.

אז מה צריך לכ 5 מנות?

6 גזרים

3 פלפלים אדומים

1 חבילה "חביתה טבעונית" של ווגאנץ

1 כף שמן שומשום

1 כף שמן חמניה

3-4 שיני שום

2-3 גבעולי בצל ירוק

לרוטב:

¼ כוס רוטב סויה

¼ כוס סילאן

2 כפות חומץ בן יין אדום (או 2 כפות חומץ+ כף יין אדום יבש)

1 כף קורנפלור

2 כפות שמן חמניה

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

אז איך מכינים?

  • חותכים את הפלפלים והגזרים לרצועות דקות, את הבצלים הירוקים קוצצים דק ואת השום קולפים ופורסים לפרוסות.
  • מערבבים את תערובת החביתה עפ"י ההוראות שעל האריזה ומוסיפים פנימה את שמן החמניה ושמן השומשום. משהים מספר דקות להתייצבות התערובת ומטגנים במחבת בינונית לחביתה דקה.
  • מצננים מעט את החביתה וחותכים לקוביות בינוניות.
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.
  • כרבע שעה לפני ההגשה מחממים היטב, על אש גבוהה מעט שמן במחבת רחבה או בווק. מקפיצים את הגזר עד שהוא משנה את צבעו מעט.
  • מוסיפים למחבת את הפלפלים ומטגנים עוד כ 5 דקות.
  • מוסיפים את השום וקוביות החביתה ומערבבים.
  • מוסיפים את הרוטב ומערבבים כחצי דקה.
  • מערבבים פנימה את הבצל הירוק ומורידים מהאש.
  • מומלץ להגיש על גבי אורז לבן.
תגיות: , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies