חביתה_טבעונית

חביתה טבעונית בקלות

בין כל הסירים, הבישולים, ההכנות לחג…צריך גם משהו קליל וזריז לאכול. כל הרוטינה המשפחתית הזאת לפעמים קצת מייגעת. עוד ארוחה, עוד כלים לשטוף, עוד פעם לחשוב מה מכינים? מה הבנות אוהבות לאכול? גם בשבילי, בתור מי שממילא נמצאת במטבח כל היום. כל הסיפור הזה לפעמים מאוד מתיש ומייגע..

ועכשיו, בין כל ההכנות שלי לחגים הן רוצות משהו פשוט. כמו פעם. הן ביקשו חביתה…עם סלט…עם "גבינה"….. איכשהו לא ממש היה לי פנאי וסבלנות להתחיל לשלוף את קמחי הקטניות, לערבב, לתבל, לחפש את המינון המדויק של המים… כדי שלא יצא נוזלי מידי..או יבש מידי…או יותר מידי יזכיר לי פלאפל )כי הן לא אוהבות פלאפל)… ואז נזכרתי שבעצם קיבלתי לניסיון תחליף חביתה של "וגאנץ". בדיוק מה שהייתי צריכה, להכין קצת מהתוספת האהובה אצלנו בבית, פטריות ובצל, לטגן את החביתה…..לקצוץ זריז סלט קטן…… תכל'ס מי צריך יותר?

הכנת חביתה טבעונית בקלות.

הכנת חביתה טבעונית בקלות.

אז בהזדמנות זאת החלטתי גם לתת לכם כמה טיפים לטיגון החביתה הטבעונית המושלמת.אני אוהבת אותה פריכה מבחוץ,רכה מבפנים,ומלאת טעמים…..בלי שידבק…בלי שיתפרק…שיהיה מושלם:

– הצעד הראשון הוא בחירת המחבת. זאת חייבת להיות מחבת נון סטיק טובה שלא יהיו בה שריטות ושפשופים גם כי זה לא בריא וגם כי ככה תערובת החביתה עלולה להידבק. המחבת צריכה גם להיות בגודל מתאים כדי שהבלילה שמטגנים לא תתפשט יותר מידי (כי בהתחלה היא יחסית נוזלית) אם היא גדולה מידי או כדי שהחביתה לא תצא עבה מידי אם המחבת קטנה מידי. אז תלוי אם אתם נוהגים להכין חביתה ליחיד? לזוג? פריטטה משפחתית?

– הצעד הבא זה לתת לתחליף החביתה מעט זמן לספוג את הנוזלים.. להתרכך… אז לפני שמכינים את התוספת וקוצצים את הסלט, תתנו ערבוב לתחליף החביתה עם כמות המים המתאימה ותתנו לה לנוח בינתיים.

– לפני טיגון החביתה יש לחמם היטב את המחבת. שימו יד בזהירות מעל המחבת (באוויר!!) ותבדקו מה מידת החום שנפלטת מהמחבת.

– כמובן שיש לשמן את המחבת ולאחר יציקת הבלילה מומלץ להמתין עד שהחלק העליון של החביתה יהיה עשוי ולא רטוב יותר ורק אז להפוך. מומלץ אפילו לכסות חלקית את המחבת למספר דקות.

רכיבים להכנת חביתה טבעונית פטריות ובצל

רכיבים להכנת חביתה טבעונית פטריות ובצל

אז מה צריך לחביתה זוגית?

1 בצל לבן קטן פרוס לחצאי עיגולים דקים

3-4 פטריות שמפניון פרוסות

מעט פלפל לבן ומלח לתיבול הפטריות

3 כפות שמן חמניות (או אחר)

4 כפות גדושות תחליף ביצה "וגאנץ"

חצי כוס מים

ככה מכינים בקלות ובזריזות חביתת פטריות בצל

ככה מכינים בקלות ובזריזות חביתת פטריות בצל

איך מכינים?

– בקערה קטנה מערבבים את תחליף הביצה עם המים ומניחים בצד.

– מחממים את המחבת עם 2 כפות שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הפטריות ומתבלים. מטגנים את הפטריות עד שהן מגירות נוזלים.

– מוסיפים את הפטריות לתערובת החביתה ומערבבים

– מחממים את כף השמן שנותרה וכשהמחבת מספיק חמה יוצקים  ומפזרים את הבלילה סביב.

– מבשלים על אש גבוה כדקה ומכסים את המחבת. מנמיכים מעט את האש לבינונית ומוודאים שכל הנוזלים מהחלק העליון של החביתה נספגים ולא נותר אזור חי/רטוב.

– מגבירים את האש שוב, הופכים את החביתה וקולים אותה כדקה מהצד השני.

– מגישים מיד…בתוספת סלט…לחם טוב…ובתאבון!…

 

תגיות: , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies