חלת_כוסמין_טבעונית_האדר

חלת שיש כוסמין

קקאו תמיד נותן לנו קונוטציה למאכל מתוק. אבל בפועל הקקאו, בתחילת דרכו, נצרך כמשקה חריף ולא כפי שאנחנו משתמשים בו היום. אני בהחלט אוהבת לשלב קקאו גם במאכלים מלוחים או במאפים ולא רק בעוגות/עוגיות. הפעם הכנתי חלה מקמח כוסמין מלא ובתוכה שילבתי צלע אחת עם קקאו בכדי לקבל מראה שיש וטעם עשיר. החלה לא מתוקה יותר מכל חלה אחרת ולכן מתאימה גם לצריכה עם מאכלים מלוחים כמו גבינות למריחה, גבינות מעושנות…קשות… וכו…(כן, התכוונתי לגבינות טבעוניות…)

את החלות אני ממליצה לאפות בתבניות לחם, או בתבנית אינגליש… את התבניות יש לשמן היטב. אם אופים ללא תבנית, החלה תתפח גם לצדדים, מה שיגרום לה להיות קצת פחות גבוה, אך טעימה באותה המידה.

לגבי הכנת הבצק,  תמיד שואלים אותי…ומה אם אין לי שמן קוקוס? ומה אם אין לי כוסמין?… וכו, אז כן. את הכוסמין ניתן להמיר בכוסמין 70% או בקמח חיטה…או לשלב בין כמה קמחים. את שמן הקוקוס ניתן להמיר למרגרינה או לשמן צמחי אחר…גם חמניות, קנולה… בעניין הציפוי, אני אוהבת לשלב תמיד מעט חרדל, לטעמי זה נותן צבע וניחוח מעניין למאפה- גם אם הוא טיפה מתוק. החריפות של החרדל כמעט ולא מורגשת במאפה.

חלת כוסמין טבעונית

חלת כוסמין טבעונית

 

וכמה טיפים לגבי אפיית חלה:

  • חשוב מאוד ללוש היטב את הבצק, לישה ארוכה ונמרצת כדי לסייע לרשת הגלוטן להתפתח. גם ככה הכוסמין דל יותר בגלוטן מקמח החיטה הלבן .
  • אז איך יודעים שהלישה מספיקה ואפשר להפסיק? לוקחים כדור קטנטן מהבצק ומתחילים לדקק אותו ולנסות למתוח אותו ליריעה דקה ושקופה בלי שיקרע. אם נקרע- תלושו עוד קצת.
  • הבצק חייב מנוחה טובה. גם בשביל לתפוח, וגם בשביל שרשת הגלוטן לא תהיה מכווצת ונוקשה.. אז יהיה קל יותר ליצור צורה. אם ניסיתם לגלגל את הבצק לנחש ארוך והבצק מתנגד לכם ומתכווץ, תתנו לו לנוח עוד כמה דקות.
  • איך בודקים שהבצק תפח באופן מספק? נועצים אצבע בבצק ובודקים האם החור שנוצר נסגר חזרה או שהוא נשאר כפי שהוא. אם הוא מתכווץ ונסגר חזרה- התפיחה לא הסתיימה.

אז מה צריך ל 3 חלות קטנות או 2 גדולות?

1 חב' שמרית+ משפר אפיה

100 גר' חלב סויה לא ממותק

500 גר' מים פושרים

1 קג' קמח כוסמין מלא

2 כפיות תחליף ביצה "וגאנץ"

80 גר' סוכר

3 כפות שמן קוקוס

כפית מלח

2 כפות קקאו

להברשה:

2 כפות גדושות סוכר,

כפית חרדל

מעט מים רותחים

שלבי הכנת חלה טבעונית

שלבי הכנת חלה טבעונית

איך מכינים?

  • בקערת המערבל מניחים לפי הסדר: שמרים, משפר אפיה, מים, חלב סויה, קמח, תחליף ביצה, סוכר.
  • מתחילים לערבב במהירות נמוכה, בעזרת וו לישה המתאים לבצקי שמרים. ברגע שהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את שמן הקוקוס, כף אחרי כף.
  • ברגע שכל השמן נספג, מגברים את מהירות המערבל ולשים את הבצק כ 10 דקות, עד שנוצר בצק אחיד, גמיש ומבריק.
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד כ 3 דקות.
  • מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח וחותכים שליש מהבצק. מחזירים אותו לקערת המערבל יחד עם הקקאו ולשים שוב עד שכל הקקאו נספג.
  • מעבירים את 2 הבצקים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  • אם מכינים 2 חלות גדולות, חותכים את הבצק החום ל 2 חלקים.. ואת הלבן ל4. אם מכינים 3 חלות קטנות, חותכים את הבצק החום ל3 חלקים ואת הלבן ל6.
  • כל כדור בצק מגלגלים לצורת נחש ומניחים בצד.
  • יוצרים צורת צמה מ2 "נחשים" לבנים ואחד חום. ומניחים בתבנית לחם משומנת או על נייר אפיה.
  • מכסים את החלות ומשאירים אותם להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • מערבבים את חומרי הציפוי עד שהסוכר נמס, ומורחים בעדינות שכבה אחת על החלות. ממתינים כ 5 דקות להתייבשות הציפוי ומברישים שוב.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 20-30 דקות, תלוי בגודל החלה.
  • מצננים היטב לפני שפורסים.

 

 

תגיות: , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies