טארט_תותים_טבעוני_האדר

טארט רושם- לימון ותות מהמם

לעיתים, כשיוצא לי להציץ בכל מיני קבוצות ופורומים שמשוחחים בהם על קולינריה טבעונית, שמתי לב שאחת הבקשות הנפוצות היא מתכון לעוגה טבעונית שתהמם כל אדם שאינו טבעוני ותיתן הוכחה לכך שמאכלים "נטולי סבל" הם אינה התפשרות על איכות וטעם. ואני בהחלט יכולה להזדהות עם הצורך הזה.

לכן הפעם, החלטתי ללמד אתכם להכין טארט מהמם שלא נופל בכלום מכל קינוח עתיר חמאה ושמנת.

טארט_תותים_טבעוני_2

האומנם לא מדובר כאן על משהו שמערבבים ומכניסים לתנור. אבל למרות מספר שלבי ההכנה השונים, מדובר על קינוח שגם מאותגרי האפייה יצליחו להכין בקלות, אם יקפידו על ההוראות וההסברים שלי. ואין ספק שתצליחו להמם ולענג כל מי שייקח ביס. הפעם ניסיתי גם קצת להקל ואת חלק מהמידות רשמתי גם בכוסות עבור מי שאין ברשותו משקל.

עוד כמה מילים לגבי הטארט לפני שנתחיל.

אין ספק שיש תקופות שבהם צריך לקחת משכנתא כדי לקנות קילו תותים. למקרה זה אמליץ בכל זאת לא לוותר ואולי להחליף את התות בכל פרי אחר שנראה לכם מתאים- כמו למשל שזיף,משמש,קיווי,מנגו ואפילו פרי קפוא או משומר שסונן היטב מנוזלים. אפשר גם לוותר על הפרי ולהכין רק עוגת "מרנג" לימון, פשוט את ציפוי קרם הקוקוס לזלף לגבעות יפות וחמודות ולקשט בעזרת קצת קליפת לימון מגורדת מעל.

ואם רוצים- במקום קרם לימון, אפשר להכין קרם תפוז, פשוט מחליפים את מיץ הלימון במיץ תפוז… ואת הקליפה כנ"ל.

בואו נתחיל:

אז מה צריך לטארט בקוטר 26 סמ?

לבסיס הבצק:

120 גר' שמן קוקוס(חצי כוס ועוד כף)

200 גר' קרם קוקוס(חצי פחית)

130 גר' א. סוכר (כוס גדושה)

מעט וניל

400 גר' קמח( 2 כוסות ועוד ¾ כוס)

100 גר' אבקת שקדים. (כוס דחוסה)

לקרם הלימון:

190 גר' מיץ לימון (כוס)

¼ כוס מים

190 גר' רסק תפוחי עץ (כוס)

40 גר' קורנפלור (1/3 כוס)

200 גר' סוכר (כוס)

קליפה מגורדת דק מ2 לימונים

20 גר' שמן קוקוס

לקרם הקוקוס:

200 גר' קרם קוקוס (חצי פחית שנותרה מהבצק)

40 גר' פודינג וניל (1/2 שקית)

לשכבת התות:

קילו תות טרי, שטוף וחצוי לשניים לאורך.

כ 2 כפות נפאז', שזהו זיגוג מבריק לעוגות. מי שאין לו , יכול להחליף בריבת משמש/לימון או כל ריבה בהירה.

2 כפות מים חמים.

טארט_לימון_ותותים_טריים

איך מכינים?

קודם הבצק:

  • מוודאים שמצב צבירה של שמן הקוקוס הוא נוזלי (בקיץ) אם לא, ממיסים מעט, להיזהר לא להרתיח. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד. לא חייב אפילו מיקסר. גם אני עם כל המכשירים המקצועיים במטבח הכנתי את הבצק ידנית.
  • מעבירים לניילון נצמד. עוטפים היטב ומשטחים קצת את הבצק בתוך הניילון לעובי אחיד ומקררים כחצי שעה.
  • מעבירים למשטח מעט מקומח ומרדדים את הבצק לעובי של כ ½ סמ'.
  • בעדינות מעבירים את הבצק לתוך תבנית הטארט ומרפדים אותה. לא, אין צורך לחורר. לא אין צורך להשתמש במשקולות מיוחדות לאפיה. אם הכנו את הבצק נכון הוא לא יתכווץ ולא יתנפח.
  • מורידים שוליים עודפים אם יש (ומכינים מהם עוגיות טעימות), מקררים את הבצק עוד כחצי שעה במקרר.
  • אופים בחום של 160 מעלות כ 20 דקות. משאירים את התחתית להצטנן ולהתייצב בתוך התנור הכבוי עם דלת פתוחה.

עכשיו מכינים את קרם הלימון:

  • בסיר קטן מניחים את כל החומרים מלבד שמן הקוקוס וקליפת הלימון אותם שומרים בצד בינתיים
  • מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת.. זה ייקח קצת זמן, אבל לאט לאט תראו איך שהקרם מסמיך והופך לחלק ומבריק.
  • מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את קרם הקוקוס וקליפת הלימון. מערבבים ומצננים כ 5 דקות תוך כדי בחישה.
  • יוצקים על תחתית הבצק האפויה שהספיקה להתקרר. ומצננים במקרר עד שהקרם לימון מתייצב

עכשיו ציפוי הקוקוס:

  • מקציפים יחד את קרם הקוקוס והפודינג לקצף יציב.
  • מורחים על קרם הלימון.

טארט_תותים_טבעוני

עכשיו תורם של התותים:

  • מסדרים יפה יפה את התותים על הטארט שלנו
  • ממיסים מעט את הנפאז' או ריבת המשמש עם המים החמים ומחממים על אש קטנה (אפשר לאט לאט במיקרו) רק עד שנוצרת משחה מבריקה ללא גושים. נותנים לה להצטנן מעט תוך כדי בחישה
  • מורחים שכבת ציפוי מבריקה על התות.

טארט_תותים_1

 

 

 

 

 

 

 

 

איזה יפה יצא לכם? הא?

 

 

תגיות: , , , , , ,

Comment 2 Replies

    • אפשר לנסות להמיר את הסוכר בתחליף סוכר שאת רגילה להשתמש בו בדר״כ..
      בקרם הקוקוס אפשר להקציף ללא פודינג אך יש לקחת בחשבון שהקרם יצא פחות יציב.