כנאפה_טבעונית

כנאפה

בתור תושבת הצפון לשעבר, אחד הפינוקים הקבועים שלנו היה כנאפה עתיר בגבינה וסירופ חם. כמובן שבמעבר לתזונה מן הצומח עשיתי כמה ניסיונות להכנת כנאפה טעים כאשר במקום גבינת הצאן המסורתית ניסיתי לשלב כל מיני תערובות של טופו/גבינת סויה, חומרי טעם שיתחקו אחר טעם הגבינה, כל מיני עמילניים כמו טפיוקה או קורנפלור שיתנו את התכונה הנמתחת… כל פעם הסתבכתי מחדש כאשר הפתרון הכי פשוט ומהיר היה לי ממש "מתחת לאף".

כנאפה טבעוני

כנאפה טבעוני

הרבה אנשים לא יודעים, אבל כנאפה הוא קינוח ממש מהיר וקל להכנה ואפילו לא דורש יותר מידי מרכיבים. האומנם בעבר בכדי להשיג את אטריות הקדאיף הייתי צריכה לשלוח שליחים במיוחד לקונדיטוריות בישובים הדרוזיים/ערביים באזור אך כיום כבר ניתן להשיג אותם כמעט בכל רשת שיווק, לעיתים זה נמכר בהקפאה ולעיתים על המדף באריזת וואקום. בכל מקרה קל וזמין להשיג את כל המצרכים ואפילו להחזיק אותם באופן קבוע בבית למקרה של אורחים בהפתעה או סתם חשק פתאומי למשהו טעים ומהיר.

במקור, משתמשים להכנת הכנאפה גם בחמאה. כאן בחרתי להשתמש בשמן קוקוס מזוכך שאולי קצת פחות מועיל לבריאות אך אין לו את הטעם האופייני של הקוקוס. במקביל ניתן להחליפו במרגרינה מומסת,בשמן קוקוס בכבישה קרה או אפילו בשמן קנולה/חמניות אך אם משתמשים בשמן הבישול הרגיל אני ממליצה  לשים קצת יותר…בערך 100 גר' במקום 80 גר' של שמן הקוקוס/מרגרינה.

בואו נכין.

רכיבים להכנת כנאפה

רכיבים להכנת כנאפה

אז מה צריך לכנאפה בקוטר 26 סמ'?

  • 200 גר' אטריות קדאיף.
  • 80 גר' שמן קוקוס מומס או מרגרינה (כ- 1/2 כוס)
  • 300 גר' מוצרלה "ויולייף" מגורדת (3/4 חבילה)

לסירופ: 

½ כוס מים

½ כוס סוכר

מעט תמצית מי ורדים או מי זהר

  • 2-3 כפות פיסטוק קצוץ
שלבי הכנה

שלבי הכנה

אז איך מכינים?

  • מפרידים בזהירות את אטריות הקדאיף ויוצקים עליהם את השמן. מוודאים שכל האטריות ספגו את השמן באופן אחיד.
  • מגרדים את המוצרלה בפומפייה
  • מסדרים מחצית מהאטריות על מחבת בקוטר 26 סמ'. מעל מפזרים את הגבינה ומכסים ביתרת האטריות.
  • קולים את האטריות על אש בינונית. מזיזים מידי פעם את המחבת בכדי שהקלייה תהיה אחידה לכל האטריות.
  • כשהדפנות מתחילות להזהיב הופכים בזהירות את הכנאפה וקולים את האטריות בצד השני.
  • במקביל מבשלים את הסירופ- יוצקים לסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מצמצמים כ 5 דקות תוך בחישה. מוסיפים מי ורדים/מי זהר לפי הטעם.
  • כשהכנאפה מוכנה מקשטים במעט פיסטוק קצוץ ויוצקים עליה את סירופ הסוכר.
  • מומלץ לאכול חם.

 

 

 

 

תגיות: , , , , , , , , , ,

Comment 1 Replies