כרובית_אפויה

כרובית המלכה

כרובית היא בהחלט המלכה אצלינו בבית… אחד הירקות האהובים ביותר על כולם ללא עוררין.

אנחנו יכולים לאכול אותה בכל צורה.. בכל מצב… אפילו הפעם כשניסיתי להשקיע ואידתי.. תיבלתי..ערבבתי.. ורציתי לאפות, קיבלתי תלונה בנוסח של :״ מה בעיה לאכול אותה ככה? מאודה בלי כלום? למה צריך לתבל ולסבך כל דבר?״ בכל מקרה- בהחלט לא נשמעו תלונות במהלך הארוחה וכרובית שלמה חוסלה כאילו ולא היתה.

אז מה צריך?

1 כרובית שטופה, נקיה ומחולקת לפרחים. את ה״רגל״ לפרוס  לפלחים.

2 כפות זרעי צ׳יה טחונים דק

1 כף חרדל

1/4 כוס מים

3 כפות שמן זית

מעט מלח ופלפל

4 כפות קמח תפו״א

 

איך מכינים?

מאדים את פרחי הכרובית רק עד שמתחילים להתרכך (או מבשלים…אבל עדיף באידוי)

מצננים, ובנתיים מערבבים את כל חומרי הציפוי מלבד קמח תפו״א.

מערבבים בזהירות בעזרת הידיים את הכרובית עם הציפוי- עד שפרחית הכרובית מצופים היטב.

מוסיפים את קמח תפו״א ומעררבים עוד קצת

משטחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מוודאים שהכרובית מונחת בשבכה אחת.

אופים בתנור שמחומם מראש לחום גבוה (220-250 מעלות)  עד שהכרובית מתחילה להזהיב.

כרובית_אפויה_1

תגיות: , , , , ,

Comment 2 Replies