כריכי_פולנטה_אווירה

כריכוני פולנטה

קחו לכם רעיון,

הפעם לא אקשקש עם יותר מידי סיפורים… רציתי ללמד אתכם פשוט רעיון נחמד לארוחה קלילה, ללא גלוטן.. שיכולה לשמש לאירוח או סתם לפינוק של מי שאתם אוהבים.

כריכי_פולנטה_אווירה_3

 

מכינים  דייסת פולנטה/ממליגה ומצננים אותה בשכבה אחידה בתבנית גדולה. חותכים לצורה הרצויה (משולשים, מלבנים ואפילו עיגולים).. ממלאים ב"גבינות" בירקות טריים/חתוכים.. אופים יחד ומגישים.

כריכי_פולנטה_אווירה_5

אז מה צריך לכ- 20 כריכונים?

1 כוס קמח תירס גס.

3 כוסות מים

2 כוסות חלב צמחי (אני השתמשתי בשקדים)

כף שמן זית

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

½ כוס "פרמזן" מגורדת (אופציונאלי…אך בהחלט מוסיף המון לטעם)

  • תבנית תנור- לשמן קצת בספריי שמן.

 

להניח בסיר את כל הרכיבים מלבד ה"פרמזן" ולבשל תוך כדי בחישה עד שנוצרת דייסה סמיכה. להוסיף את ה"פרמזן" ולערבב עוד כדקה.

לשטח בתבנית המשומנת ולקרר.

 

כריכי_פולנטה_רכיבים_וגאנץ

להכין את המילוי הרצוי:

עגבניה פרוסה לחצאי עיגולים.

עלי בזיליקום טרי

פרוסות חציל אפוי/מטוגן

משולשי גבינה צהובה טבעונית (אני השתמשתי בצהובה בטעם טבעי של ויולייף)

בצל סגול פרוס דק.

אז איך מכינים?

אני בחרתי במשולשים- אז חתכתי את הפולנטה לריבועים בגודל 7.5 סמ'… ואז כל ריבוע למשולשים.

כריכי_פולנטה_הרכבה

 

 

כריכי_פולנטה_אווירה_6

  • מסדרים שכבות של המילוי על משולש אחד…ומכסים עם משולש נוסף של פולנטה.
  • מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר.
  • אני פיזרתי עוד "פרמזן" למעלה..אפשר לפזר שומשום/קצח ומעט שמן זית.
  • אופים ב200מעלות עד שהפולנטה זהובה- והמילוי נמס..
  • מתאפקים…ומחכים כמה דקות עד שהכריכונים יצטננו קצת והפולנטה תתייצב שוב.

כריכי_פולנטה_אווירה_2

קלי קלות!

בתאבון….

תגיות: , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies