עוגיות_חמאה_פריכות

לאכול בלי….ולהרגיש עם….

אם יש משהו אחד שאני מתגעגעת אליו מאז שהטבעונות נכנסה לחיי, זו החמאה!

טוב, נו….לא באמת….

הגוף שלי שמח בלעדיה….

גם המצפון שלי שקט יותר….

ואפילו החיך לא מתגעגע לטעם כלכך….

אבל בתור קונדיטורית שהתחנכה על חמאה… וכל המתכונים הכי "שווים" שלי היו מבוססים על חמאה…..

פתאום,

לקחו לי אותה….

אחותה התאומה,הטבעונית- המרגרינה או המחמאה, לא בת בית, אצלינו כבר שנים רבות ומאז סיפורי שומן הטראנס- לא סומכת עליה יותר. וגם בזמן מצוקת החמאה הזו שלי- אני מסרבת להשתמש בה…

אז אחרי שלב ההלם, הבאסה וההכחשה…. אזרתי אומץ והתחיל שלב הנסיונות.

לקחתי לי מתכון אחד ושיחקתי איתו כל פעם בווריאציה קצת אחרת כדי לנסות להגיע לסוג הבצק שרציתי. התוצאה היתה כמה סוגי בצקים פריכים וטעימים שכל אחת מתאים לשימוש בעוגיה מסוג קצת אחר.

לפני שמתחילים- טיפ קטן: בכל הבצקים אני משתמשת בשמן הקוקוס שמאפשר לי מרקם עדין ופריך לעוגיות- קצת מזכיר חמאה. מצב צבירה של שמן הקוקוס משתנה בהתאם לטמפ' בבית.

לתוך הבצק צריך להכניס את השמן במצבו הנוזלי , אחרת יווצרו גושים בתוך הבצק, לכן אם השמן נמצא במצב מוצק- יש להכניס אותו למספר שניות למיקרו- למצב הפשרה (20-30 שניות יספיקו לרוב).

עוגיות תה של סבתא:

זהו בצק פריך פשוט ואוורירי שמסוגל לספוג היטב תה או קפה חם…

אפשר לתבל אותו בוניל/ בקליפת לימון/ קליפת תפוז ואפילו לשלב בתוכו אגוזים קצוצים/פיסטוקים וכו….

אפשר לאפות אותו נטרלי או לפזר על העוגיות לפני האפיה- סוכר או תערובת של סוכר וקינמון.

 

אז מה צריך?

 

2.5 כוסות קמח

3/4 כוס אבקת שקדים

1 אבקת אפיה

4 כפות שמן קוקוס

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מחית תפוחים

כוס סוכר

חומרי טעם לפי בחירה (וניל/לימון/תפוז…..וכו…)

 

איך מכינים?

 

1. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפיה, מערבבים אותם הייטב עם אבקת השקדים והסוכר.

2. מוסיפים את השמן ושמן הקוקוס (נוזלי) ומערבבים לפירורים קטנים.

3. מוסיפים את התפוחים וחומר הטעם הנבחר ומערבבים רק עד יצירת בצק אחיד.

4. מעבירים לניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים.

5. על משטח מקומח מרדדים לעובי הרצוי וקורצים עוגיות. מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה.

6. אופים על 160 מעלות כ 15-20דקות.. עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (בודקים את תחתית אחת העוגיות).

7……מתאפקים קצת…..מצננים הייטב…. ואז אוכלים (העוגיות מתייצבות לאחר צינון)

עוגיות_"חמאה"_מטריפות

 

תגיות: , , , , , ,

Comment 1 Replies