לביבות ללא ביצים

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא ביצים

כשהיינו ילדים בגן, לימדה אותנו הגננת שלביבה חמה ומתוקה מכינים עם ביצה. אותו זיכרון ילדות של לביבה רכה ועסיסית מבפנים ופריכה וזהובה מבחוץ, זה מה שחיפשתי להכין לבנות שלי בחנוכה השנה.

בשנים הקודמות ניסיתי מיני לביבות נחמדות, עם קמח…בלי קמח, וכל מיני שיטות כאלו ואחרות שהיו להן את היתרונות והחסרונות שלהם. השנה מצאתי לי סוף סוף את הגרסא המושלמת למתכון פשוט, קל, מהיר ובעיקר טעים ללביבות קלאסיות עם טעם ילדות. המתכון עד כדי כך קל ומושלם שהכנתי אותו כבר 4 פעמים ביומיים האחרונים. כן. יש לנו כבר "הרעלת" תפוחי אדמה…

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא ביצים

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא ביצים

עוד יתרון מובהק ללביבות שלי, שהן יצאו מעולות גם באפיה. הן לא התייבשו, לא נשרפו. יצאו אחידות ורכות. כמובן שאסביר לכם במדויק איך ניתן לאפות אותן בתנור.

לגבי עניין תפוחי האדמה. מי שאוהב לביבה רכה ונימוחה יותר, שיבחר בתפוחי אדמה לבנים. מי שאוהב מרקם יותר מוצק, שיבחר באדומים. כמובן שחלק מתפוחי האדמה ניתן להחליף בבטטה, בקולורבי, גזר, קישוא ואפילו שומר.

מבחינת התיבול, בהחלט ניתן להוסיף גם בצל מגורד או מטוגן, שום כתוש, עשבי תיבול או תבלינים יבשים כגון כורכום, חילבה, פפריקה וכל העולה על רוחכם. צריך רק לזכור שאם מוסיפים תוספת רטובה (בצל טרי מגורס או קישוא, כדאי להוסיף עוד קצת קמח תפוחי אדמה לתערובת.

מצרכים להכנת לביבות ללא ביצים

אז מה צריך לכ- 25-30  לביבות?

1 קג' תפוחי אדמה

4 כפות קמח תפוחי אדמה

2 כפיות תחליף ביצה "וגאנץ"

2 כפות שמן זית

1.5 כפיות מלח

קורט א. מוסקט

קורט פלפל לבן

ואיך מכינים?

  • מגרדים גס את תפוחי האדמה לתוך קערה
  • מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב
  • אם בוחרים לטגן את הלביבות, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הלביבות על אש גבוהה כ 2 דקות מכל צד.
  • אם בוחרים לאפות- מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר בשמן זית ומניחים בעזרת כף את הלביבות על המגש. מרדדים ספרי שמן ואופים בחלק התחתון של התנור עד שהלביבות מזהיבות. ניתן להפוך את הלביבות באמצע האפיה.
תגיות: , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies