לחם_ביתי_ללא_גלוטן_עשיר_ביותר

לחם ביתי ללא גלוטן

הקטע עם הגלוטן הוא קצת שנוי במחלוקת. האמנם אף אחד אצלינו בבית לא מוגדר כרגיש לגלוטן, אבל תמיד היתה לי תחושה שמשהו בגלוטן שאנחנו אוכלים יותר מידי ממנו בתזונה המערבית שלנו, קצת לא עושה לנו טוב. אז קראתי כל מיני ספרים ומחקרים ודעות והחלטנו להפחית עד כמה שניתן בצריכת הגלוטן. ואפיה ללא גלוטן שצריכה להיות גם ללא ביצים היא קצת בעיתית יותר.

אחד הקשיים של הנטולי גלוטן זה בהחלט המחיר של המוצרים המוכנים שנמכרים ברשתות השיווק וגם העובדה שרובם מכילים ביצים. לכן, אחרי נסיונות רבים , לא ויתרתי והתעקשתי למצוא לעצמי את המתכון ללחם המושלם. בפעם הראשונה שאפיתי אותו בבית, אף אחד לא הסכים לאכול מהלחם הרגיל ותוך מספר דקות התחסלו להם 3 כיכרות לחם בבת אחת. אז כן. המתכון שלי מייצר 3 ככרות לחם שנאפות בתבנית עוגת אינגליש פשוטה (מספר 25). למי שיש תבניות לחם גדולות יותר, אני מניחה שיצאו 2 כיכרות.

אז מה צריך?

50 גר׳ שמרים

כ- 600 גר׳ מים פושרים

3/4 כוס שמן

3 כפות פשתן או צ׳יה טחונים

500 גר׳ קמח תפו״א

300 גר׳ קמח טפיוקה

200 גר׳ קמח סויה

כף סיבים תזונתיים לאפיה (נמצא במדף ללא גלוטן בבתי טבע אבל מי שלא מוצא יכול לוותר…זה יצא מספיק טוב גם בלי)

כפית קסנטן גאם (או גואר גם למי שיש)

2 כפות סוכר

כף אבקת אפיה

כף מלח.

מכינים:

שמים הכל במערבל, בדיוק לפי הסדר שרשמתי. ומתחילים לערבל… עד שהכל מתאחד ללא גושים.

מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח.

בעזרת ידיים משומנות מעבירים לתבניות (גם את התבניות כדאי לשמן) ומתפיחים שוב.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

אופים 10 דקות בחום גבוה ומורידים ל 150 מעלות לעוד 20-30 דקות. בודקים עם קיסם שהבצק לא רטוב מבפנים לפני שמחליטים להוציא.

כדאי מאוד לצנן את הלחם היטב לפני החיתוך.

הלחם נשמר טוב בחוץ בתוך שקית סגורה כיממה… אחרכך מתחיל להתייבש. מומלץ בתום האפיה לפרוס ולהקפיא.

לחם_ביתי_ללא_גלוטן_משובח

לחם_ביתי_ללא_גלוטן_משובח

 

תגיות: , , , , ,

Comment 2 Replies