לייבקוכן חיתוכיות "דבש" טבעוני

לייבקוכן- חיתוכיות "דבש" מתובלות

לייבקוכן זהו מאפה דבש עשיר ומתובל  שמקורו במטבח הגרמני. מדובר על סוג של עוגה נמוכה שאופים במגש שטוח וחותכים לעוגיות קטנות לאחר הקירור. במקור הן מכילות הרבה חמאה, דבש וקצת ביצים… וכבר מזמן שאני זוממת לנסות להכין אותן בגרסא הטבעונית. ובדיוק כפי שציפיתי. טעמן משובח כרגיל- אף אחד לא ישים לב בהבדל…

מי שאוהב את הז'אנר של העוגות הכהות, מתקתקות, מתובלות… בסגנון ה"לוטוס", חייב לנסות להכין את הלייבקוכן. האמנם צריך מעט תכנון מקדים וסבלנות- הבצק זקוק למנוחה ארוכה בקירור לפני האפיה. אבל ההכנה עצמה דיי פשוטה ולא זקוקה ליותר ממיומנות בסיסית במטבח. לאחר האפיה מצפים את המאפה בקרם לבנבן של לימון וג'ינגר שרק מוסיף ומשדרג את כל הסיפור.

מהמתכון שלי ניתן ליצור כ 15-20 עוגיות, תלוי בגודל החיתוך.הכמות מתאימה לאפיה בתבנית בצורת ריבוע באורך של כ 20-22 סמ'. אך אם יש בידייכם כל תבנית מלבנית/פיירקס/תבנית של אובן-טוסטר וכו,. זה גם יתאים ואפילו תבנית חד פעמית- מה שנקרא "חמגשית" בגודל דומה.

לייבקוכן טבעוני

לייבקוכן טבעוני

אז מה צריך?

½ כוס סילאן

½ כוס דחוסה סוכר חום כהה

¼ כוס שמן קוקוס

¼ כפית תמצית וניל

11/2 כוס קמח

¾ כפית אבקת סודה לשתיה

11/2 כפיות קינמון

1 כפית שטוחה הל

קורט ציפורן

קורט א. מוסקט

½ כפית ג'ינג'ר טחון

2 כפות קליפת תפוז מגורדת או לימון

2 כפות מיץ תפוז או לימון

2 כפות גדושות רסק תפוחי עץ

לציפוי:

1 כוס א. סוכר

¼ כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

2 כפות מיץ לימון

½ כפית וניל

לייבקוכן טבעוני מתכון שלבי הכנה

לייבקוכן טבעוני מתכון שלבי הכנה

איך מכינים?

  • מרתיחים בסיר קטן- סילאן, סוכר חום כהה, שמן קוקוס ווניל. מצננים כ 20 דקות.
  • מנפים בקערה את כל החומרים היבשים.
  • לתערובת הסילאן מוסיפים את קליפת התפוז, רסק תפוחי העץ ומיץ התפוז. מערבבים היטב
  • מוסיפים את החומרים היבשים תוך קיפול . מכסים את הכלי ומעבירים לקירור למספר שעות, מינימום 5 שעות ועדיף לילה.
  • משמנים את תבנית האפיה מניחים ריבוע נייר אפיה בתחתית התבנית ומשמנים גם אותו., משטחים את תערובת העוגיות בתבנית ואופים 180 מעלות כ 20 דקות או עד שמוכן.
  • מערבבים את חומרי הציפוי בקערה קטנה. אם יש צורך מוסיפים עוד כפית מים לקבלת מרקם קרם אחיד אך לא נוזלי מידי.
  • יוצקים את הציפוי על העוגיות מייד כשמסתיימת האפייה וזה עדיין חם. מצננים באופן מלא.
  • חותכים את הלייבקוכן לגודל הרצוי ומסדרים במנז'טים קטנים.
  • לייבקוכן טבעוני מתכון

    לייבקוכן טבעוני

 

תגיות: , , , , , , , , ,

Comment 1 Replies

  1. Pingback: לבקוכן – עוגיות דבש גרמניות