מאפה כוסמין עם תרד ולאבנה

מאפה כוסמין במילוי תרד וכדורי לאבנה

אין מה לעשות, אני חייבת להודות בזה. תרד זה העלה שאני הכי אוהבת להשתמש בו.

טוב, זה לא רק תרד- אלו כל העלים הירוקים העדינים האלו- תרד, מנגולד ואפילו עליי סלק סגלגלים. כן. עליי סלק. כאשר רוכשים את הסלק טרי טרי הישר מהחקלאי זוכים לקבל אותו כולל גבעולים ארוכים איתם אפשר לבשל כמו תרד.

מאפה כוסמין במילוי תרד ולאבנה

הפעם שילבתי יחד עלי סלק ועליי תרד אבל בהחלט אפשר להשתמש רק בתרד ושילבתי אותם עם מוצר חדש שיצא לשוק ואלו כדורים לבנבנים בסגנון לאבנה. את הבצק למאפה הכנתי מקמח כוסמין 70% אך אפשר להמיר לקמח לבן או לשלב קמח לבן+מלא.

אז מה צריך ל 2 מאפים בתבניות אינגלישקייק?

לבצק:

½ קג' קמח כוסמין 70%

25 גר' שמרים טריים

3 כפות סילאן

1 כוס חלב סויה פושר

¼ כוס שמן זית

כפית מלח

 

למלית:

½ קג' עלי תרד שטופים וקצוצים גס

3-4 שיני שום פרוסות

כפית מלח

3 כפות שמן זית

קורט א. מוסקט

1 חב' ממרח בסגנון כדורי לאבנה בשמן של "וגאנץ"

לציפוי:

2 כפות גדושות של חרדל

4 כפות מים

קורט סוכר

שומשום לזרייה

מאפה כוסמין במילוי תרד ולאבנה

איך מכינים?

  • מכינים את הבצק: שמים בקערת המערבל לפי הסדר: שמרים, סילאן, משקה סויה פושר, קמח, ולהתחיל לערבל על מהירות נמוכה. כשמתחיל להיווצר בצק מזלפים פנימה את השמן תוך כדי ערבול. כשכל השמן נספג מגבירים את מהירות המערבל ולשים כ 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.
  • מניחים את הבצק להתפחה במקום חמים ומכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת רחבה. כשהשמן חם מכניסים פנימה את התרד ומאדים עד לצמצום הנפח שלו. מוסיפים את התבלינים ושיני השום ומאדים כדקה נוספת. מעבירים למסננת.
  • כשהבצק הכפיל את נפחו- מרדדים אותו לעובי של כ 1 סמ'. מפזרים מעל את התרד המסונן .
  • חוצים את כדורי הלאבנה לחצאים ומסדרים על התרד.
  • מגלגלים לגליל ארוך ועבה וחותכים לפרוסות בעובי של כ 5 סמ'.
  • מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפיה או משומנת מעט. בין השבלולים משאירים מרווחים שיוכלו לתפוח.
  • מחממים תנור ל 170 מעלות.
  • לאחר שהבצק הכפיל את נפחו- מערבבים את החרדל עם המים והסוכר ומברישים בעדינות את החלק העליון של המאפים. מפזרים שומשום.
  • אופים כ 30 דקות או עד שהחלק העליון זהוב ויפה.

 

 

תגיות: , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies