מאפה_פרח_בטטה_זוקיני_האדר

מאפה מהיר: פרח בטטה וזוקיני

 

לפעמים אני זקוקה למתכון מהיר אך שיראה מרשים, שיהיה קל להכנה ויראה כאילו השקעתי זמן, מחשבה ומאמץ בעבור האורחים שלי או כאשר מבקשים ממני להביא משהו למפגש ואני רוצה להוכיח שטבעוני זה לא אפור ומשעמם אלא טעים, צבעוני ושמח והכי הכי חשוב טעים מאוד.

מאפה_פרח_בטטה_זוקיני_אווירה

בקלות ובמהירות, מאפה מרשים וצבעוני

אז הפעם הכנתי מאפה צבעוני וטעים של עיגולי זוקיני ובטטה שמונחים להם בצורת פרח בתוך בסיס מעלי פילו. בחרתי בעלי פילו מכיוון שרציתי פריכות וחיסכון במרגרינה…אך בהחלט ניתן להחליף את הבסיס בבצק עלים, בצק פילו ואפילו בצק פריך.  לאירוח אישי ומיוחד יותר ניתן להכין את המאפה כמנות אישיות בתוך תבנית שקעים.

רכיבים למאפה פרח מהיר

רכיבים למאפה פרח מהיר

אז מה צריך למאפה בקוטר 24?

6 דפי פילו

½ כוס שמן זית

¾ כוס "מוצרלה" ויולייף מגורדת דק

1 חב' תחליף חביתה "וגאנץ"

1 כוס מים (אפשר להחליף בחלב צמחי לא ממותק)

2-3 בטטות בינוניות

2 זוקיני גדולים

כפית מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

שלבי הכנת המאפה

שלבי הכנת המאפה

 

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל200 מעלות.
  • קולפים את הבטטה, פורסים לעיגולים בעובי של כ- 2-3 ממ'. פורסים גם את הזוקיני באותו אופן
  • מניחים את עיגולי הירקות בסיר רחב ומבשלים במים עד לרתיחה. מסננים.
  • מעבירים לקערה גדולה ומצננים.
  • לתוך קערה קטנה יוצקים את המים, כף שמן זית ואת תוכן שקית תחליף החביתה. מערבבים לתערובת חלקה ומניחים בצד. אין צורך לתבל מכיוון שהתערובת מתובלת הייטב.
  • מרפדים את תחתית התבנית בדף פילו, מורחים מעט שמן זית בעזרת מברשת ומפזרים מעט מהמוצרלה. מניחים דף בצק נוסף, ב90 מעלות לדף הראשון ושוב מורחים במעט שמן זית ומוצרלה, ממשיכים לרפד כך את תחתית התבנית עם כל שכבות הבצק.
  • את הירקות מתבלים בשמן הזית שנותר והתבלינים. מערבבים מעט בעזרת הידיים ומתחילים לסדר את עיגולי הירקות בתוך תחתית הבצק בצורת פרח.
  • יוצקים מעל המאפה את תערובת תחליף החביתה.
  • בעזרת סכין קטנה או מספרי מטבח מסדרים מעט את שולי הבצק שנותרו מחוץ לתבנית.
  • אופים בתנור שחיממנו מראש כ 30 דקות או עד שהמאפה זהוב ופריך.

 

כמה הצעות קלות לשדרוג:

  • אפשר לתבל את הירקות במעט טימין טרי/רוזמרין ואפילו זעתר.
  • ניתן לשלב בתוך שכבות הפרח גם עלי בזיליקום טרי, עגבניות מיובשות ואפילו זיתי קלמטה מגולענים
  • ניתן להעשיר את המאפה בציפוי של "פרוסוצ'יאנו" (תחליף פרמזן "וגאנץ") ואפילו שומשום, קצח או פיסטוק קצוץ דק.

 

תגיות: , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies