פשטידת פטריות ללא גלוטן

פשטריות

המאפה הזה בעצם הוא דוגמא קלאסית לניצול שאריות.

הכנתי אורז לבן שיצא רך מידי ולא באמת היה בו צורך לארוחת הערב, היתה לי פטרוזיליה קצוצה שהחלה להתייבש וגם הרבה פטריות ירדן שרק את חלקן ניצלתי… אז ערבבתי הכל יחד ויצרתי סוג של פשטדה לארוחת הבוקר. כמובן שאפשר להחליף את פטריות הירדן בכל סוג של פטריה אחרת שיש בבית, או אפילו בירק אחר, למשל: בצל, חציל, קישוא , כרישה וכו…. וכמובן לגוון גם עם עשבי תיבול ותבלינים שונים.

אז מה צריך?

1 כוס אורז עגול

2.5 כוסות מים

מעט מלח

כ- 2 חב׳ פטריות ירדן (יער)

2 כפות שמן זית

2 כפות זרעי פשתן טחון

3 כפות קורנפלור

כפית אבקת אפיה

פחית קרם קוקוס (או כמות זהה של שמנת צמחית לבישול)

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מעט מלח ופלפל לבן טחון.

איך מכינים?

מבשלים את האורז עם המים והמלח רק עד שהאורז מתחיל להתרכך אך לא כל המים עדיין נספגו. מניחים בצד להצטנן.

את הפטריות קוצצים גס ומאדים במחבת רחבה עם שמן הזית – עד שהנוזלים של הפטריות מצטמצמים. מצננים מעט

מערבבים יחד את האורז עם הפטריות ומוסיפים את שאר הרכיבים.

משטחים בתבנית אפיה בינונית ואופים ב 180 מעלות כ 40 דקות- או עד שהכל מתייצב.

מצננים מעט לפני שחותכים.

פשטידת פטריות עם אורז

 

תגיות: , , , , ,

Comment 4 Replies