בורקס תורכי אמיתי ביתי וטעים ברמות

מארס תורכי

 אני לא יודעת איך אתם בימים אלו, אבל אני כמו קפיץ מתוח. אין מה לעשות, מהיום שהפכתי להיות אמא כל חרדות ודאגות העולם נחתו עליי ובעיתות מסובכות כאלה הכל מתפרץ.

אני מניחה שגם אם מצבכם רגוע יותר משלי, אתם נמצאים קצת יותר בבית, קצת יותר מחפשים פעילויות להפגת המתח ומה יותר טוב מהמטבח? בישול ואפיה ידועים כמרגיעים ומעבירים טוב את הזמן הפנוי והבונוס הוא שבסוף יש משהו טעים לאכול.

אז הפעם אני אלמד אתכם להכין בורקס תורכי. האמנם יש כמה גרסאות לבורקס התורכי אבל הבורקס שאני מכינה זהו בורקס מיוחד שחמותי נוהגת להכין בקפידה כבר שנים והוא עשוי מבצק מתוח. הבצק המתוח זהו בצק דק דק, שקוף כמו זכוכית, מאוד מזכיר את בצק הפילו, וניתן למלא אותו בכל מלית שתחפצו. בשל טעמו הנייטרלי הוא יכול לשמש גם למליות מתוקות וכראיה לכך, זהו בעצם הבצק הקלאסי שמשמש לשטרודל התפוחים האוסטרי הידוע.

כמובן שהמקור עשוי מקמח לבן ושמן צמחי נייטרלי כגון שמן חמניות, קנולה וכו… אך במסגרת הנסיונות לאכול בריא יותר, הפעם הכנתי אותו מקמח כוסמין ושמן זית.אתם כמובן מוזמנים לבחור את סוג הקמח או השמן המועדף עלייכם, ואפשר גם לערבב.

אז בואו נתחיל:

מה צריך לכ- 30-35 יחידות?

1 קג' קמח כוסמין

700 גרם מים

כפית מלח

1-1.5 ליטר שמן זית (לא להיבהל, לא כל השמן נספג בבצק)

איך מכינים?

הבצק:

–          מכניסים למיקסר עם וו הלישה את הקמח, מים ומלח ולשים כ 10 דקות במהירות גבוהה עד שנוצר בצק אחיד, מבריק וגמיש. הבצק צריך לצאת מעט דביק אך אם הוא מרגיש לכם דביק מידי ניתן להוסיף עוד מעט קמח.

–          מעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ונותנים לו לנוח כ 20 דקות.

–          מחלקים את הבצק לכ- 30-35 כדורים בגודל של כדור פינג פונג.

–          לוקחים תבנית בינונית בעלת שוליים עמוקים ויוצקים לתוכה בערך כוס מהשמן. מגלגלים כל כדור בין 2 כפות הידיים לכדור עגול ומבריק ומניחים בתוך בריכת השמן.

–          לאחר שכל הכדורים מונחים בתוך התבנית, יוצקים שמן לתוך התבנית לכיסוי מלא של הכדורים (שלא ישארו נקודות חשופות לאויר כלל). משהים את הכדורים בשמן לפחות שעתיים. בחורף ניתן להשאיר בחוץ על השיש. בקיץ להכניס למקרר.

–          עד שלב זה ניתן להכין גם יום מראש ולשמור במקרר, אך להשתדל לא להשהות יותר מידי זמן בתוך השמן. 6-8 שעות זה דיי המקסימום.

–          בנתיים מכינים את חומרי המלית.

אז במה ממלאים? הנה כמה אופציות:

שלבי הכנה של בורקס תורכי ביתי אמיתי

שלבי הכנה של בורקס תורכי ביתי אמיתי

 

 

תרד

1 קג תרד

1 בצל בינוני

מעט שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם.

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן הזית עד להזהבה קלה. מצננים.

קוצצים דק את התרד ומערבבים עם שאר החומרים.

*למי שיש גבינת סויה או טופו- יכול להוסיף פנימה.

 

תפו"א

1.5 קג' תפוחי אדמה

1 בצל גדול

½ כוס שמן זית

מלח,פלפל

כף גדושה שמרי בירה.

מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם וקולפים אותם בעודם חמים. בנתיים מטגנים את הבצל קצוץ דק.

מועכים מעט את תפוחי האדמה בקערה גדולה ומוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן ומתבלים לפי הטעם.

 

פטריות:

2 סלסלות פטריות

1 בצל גדול

3-4 שיני שום פרוסות

מלח, פלפל.

פורסים את הבצל לרצועות. וגם את הפטריות. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את השום והתבלינים.

 

 

כל המליות חייבות להיות צוננות לפני המילוי!

 

עכשיו מגלגלים את התורכי:

–          לוקחים כדור בצק ומניחים על משטח העבודה. בעזרת האצבעות מועכים מעט את הכדור למעיין פיתה קטנה. עכשיו בעדינות אוחזים בשולי הבצק מצד אחד, מרימים ומותחים עד שנוצר בצק דק. מניחים אותו בעדינות על השיש וממשיכים הלאה לפינה אחרת עד שכל הבצק דק ומתוח. אם נקרע מעט- לא נורא, אבל להשתדל שזה לא יקרה.

–          מקפלים כ 1/3 מהבצק שקרוב אלינו פנימה ומניחים עליו את המלית לאורך, סוגרית בעדינות ומגלגלים את הבצק עם המלית בתוכו ואז נוצר נחש קטן, אותו מגלגלים לתוך עצמו לצורת שבלול.

–          מניחים את הבורקסים על נייר אפיה בתבנית של התנור ומפזרים עליהם שומשום/קצח/שמרי בירה או גבינה טבעונית מגורדת

–          אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות עד שהמאפה מזהיב והתחתית שלו קשה למגע ובגוון שחום.

 

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:

–          אם שמרתם את הבצק במקרר יש להוציא אותו להפשרה בחוץ כחצי שעה לפני שמתחילים לעבוד.

–          אם אתם משתמשים בקמח לבן, תתחילו מ 600 גרם מים ותראו אם צריך עוד.

–          את שמן ההשריה שנשאר ניתן לסנן במסננת קטנה ולהשתמש בו שוב.

–          ניתן להכין מאותה כמות כ 4-5 בורקסים גדולים ולפרוס אותם למנות אישיות אחרי האפיה.

–          כפי שכבר ציינתי- ניתן למלא במלית תפוחים/שזיפים/אגוזים וכו….

–          ובבקשה לא להיבהל! בסופו של דבר הבצק סופג רק כ 3/4 כוס שמן והיתר חוזר לבקבוק.

בהצלחה, ותביאו לטעום….

בורקס תורכי משגע ואמיתי

בורקס תורכי משגע ואמיתי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגיות: , , , , ,

Comment 0 Replies