מיץ_מרק_מיצים_מרקים

מיץ או מרק?

נגמרו להם חגיגות פורים והנה נגמרים להם ימי הגשם ופתאום הכל קצת מבלבל, ימים של שרב לצד ימי גשם. בבוקר חם לנו ואחה"צ פתאום קריר ומוציאים שוב את הסוודר מהתיק. לפעמים בא לנו אוכל חם ומנחם ולפעמים אנחנו משתוקקים להכניס לפה משהו צונן ומרענן וזה בדיוק מה שמעסיק אותי בתקופה האחרונה.

אנשים חושבים שטבעונות זו בעיקר בחירה שעוסקת במזון, ובבחירות קולינריות אך רק מי שהתנסה בכך יודע שטבעונות זה הרבה יותר מכך. טבעונות בדר"כ באה בעקבות איזושהי תובנה שאולי מתחילה מהבנה של מה שמונח לנו בצלחת אך היא בהחלט סובבת את כל תחומי החיים ולרוב גורמת לנו ל"פתיחת עיניים" ושינוי מחשבה כוללת לגבי הרבה דברים. יש כאלה שזה קורה אצלם בבת אחת ויש כאלה שצועדים בדרך הזו שלב אחרי שלב אך בהחלט מדובר פה על פתיחות מחשבתית אחרת.

בדיוק בגלל דברים אלו פתחנו לאחרונה את "מיץ- מרק", מקום שסובב את הפרי והירק, מקום שנע על התפר הדק שסביב החורף והקיץ, סביב החם- מנחם והקר- מרענן.

אני שומעת הרבה את הטענה שהתזונה הטבעונית יקרה וכל מיני מוצרים כמו טופו או סייטן מרתיעים אנשים שאין להם מושג כאשר בעצם, מבחינתי, התזונה הטבעונית בעצם זולה ופשוטה יותר מזו ה"רגילה" שעליה רובנו גדלנו וחונכנו. ישנה איזושהי תפיסה מוטעת שחייב איזשהו תחליף למשהו "עיקרי" כאשר העיקר נמצא זמין וזול סביבנו תמיד. הפירות, הירקות, הקיטניות , הדגנים, זהו בעצם תמצית העניין כולו וזה היה הקו המנחה שלי כאשר בניתי את התפריט שלנו.

אז החלטתי לפנק אתכם בכמה מתכונים מהתפריט החדש. נתחיל במרק עגבניות ביתי ופשוט להכנה שתמיד כיף לאכול, יחד עם מתכון לקרוטונים משאריות לחם שיש לכם בבית. ולקינוח אתן לכם מתכון למקפא טעים, בריא ומרענן שמכינים בשתי דקות וכיף לאכול אותו בתוספת גרנולה ופירות טריים חתוכים.

אז בואו נתחיל:

מרק_עגבניות_בייתי

מרק עגבניות מנחם:

מה צריך לכ 4-5 מנות?

שורש סלרי

2-3 ענפי סלרי כולל העלים.

גזר

1קילו עגבניות אדומות בשלות.

2-3 כפות של רסק עגבניות

4-5 שיני שום

קורט סוכר

¼ כוס שמן זית

מלח/פלפל לפי הטעם

כ 2 ליטר מים.

חופן עלי בזיליקום טריים.

איך מכינים?

  • מכינים את הירקות: את העגבניות חולטים במים רותחים, מקלפים וחותכים לקוביות. גם את שאר הירקות מנקים וחותכים לקוביות קטנטנות
  • את השום פורסים לפרוסות.
  • מחממים את השמן בסיר ומטגנים את קוביות הסלרי- שורש ועלים.. ואת הגזר עד שמתחיל להזהיב מעט. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים כחצי דקה.
  • מוסיפים פנימה את הרסק ומערבבים.
  • מוסיפים את קוביות העגבניות הטריות ואת המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ 40 דקות, עד שהמרק מסמיך .
  • קוצצים גס את הבזיליקום הטרי ומוסיפים למרק. מבשלים עוד כ 10 דקות.
  • קרוטונים_ביתיים_טעימים

קרוטונים מתובלים:

את הקרוטונים הכי טוב להכין משאריות לחם/לחמניות/פיתות שיש לכם בבית .

אז מה צריך?

כ- 600- 700 גר' שאריות לחם.

¼ כוס שמן זית

כף שטוחה מלח גס

כף גדושה שום כתוש

כפית אורגנו יבש

איך מכינים?

  • חותכים את הלחם לקוביות בגודל הרצוי
  • מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם שאר חומרים.
  • מפזרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר.
  • אופי בחום של 160 מעלות כ 15 דקות. מערבבים מידי פעם. מורידים טמפ' ל 120 מעלות ומייבשים עוד 15 דקות עד שהקרוטונים יבשים וזהובים. מצננים היטב לפני איחסון.
  • פינוק_יוגורט

מקפא חלבה בננה:

טיפ קטן מהבית- תמיד כשיש לי בננה "דבש".. אני מקלפת ומקפיאה וכך יש לי תמיד בננות מוכנות לעוגות, לשייקים ולסורבה מרענן.

אז מה צריך למנה אחת?

  • 2 בננות קפואות
  • 3-4 תמרים טריים או יבשים.
  • 3 כפות טחינה גולמית.
  • ¼ עד ½ כוס נוזל (מים, חלב שקדים, חלב סויה וכו..)

איך מכינים?

למתכון זה יש צורך להשתמש בבלנדר טוב.

מכניסים לבלנדר את הבננות, התמרים והטחינה. מוסיפים ¼ כוס של נוזל וטוחנים. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת נוזל עד שנוצר סורבה חלק ואחיד.

מעבירים לקערית או כוס מתאימה.

מומלץ לפזר קצת אגוזים/גרנולה ופירות חתוכים מעל.

 

תגיות: , , , , ,

Comment 0 Replies