קציצות כרישה טעימות להפליא, טבעוניות וקלות בהכנה

מלך הבצלים- קציצות כרישה עדינות.

 

פעם, עוד כשאכלנו כל, אחד המעדנים שנהגתי להכין, היו קציצות כרישה נימוחות וטעימות. מה שמיוחד בקציצות האלו זה הטעם והמרקם העדין שלהן והעובדה שניתן לאכול אותן כמו שהן, או לאפות אותן עם לימון ושום ואז הן מקבלות אופי אחר. הקציצות  המקוריות הכילו הרבה כרישה, המון ביצים וגם קצת בשר, והן היו אהובות במיוחד על הבנות שלי.

מאז הטבעונות, חשבתי כבר מספר פעמים על קציצות אלו ועל דרכים להשמיט מהן את המוצרים מהחי, אך לא באמת ניסיתי. השבוע התגלגלה לידי כמות גדולה של כרישה וישר  ניגשתי למלאכה. את הביצים החלפתי בקמח עדשים כתומות מכיוון שהן נותנות מרקם יציב לתערובת וגם טעמם אינו משתלט על טעם הכרישה (בניגוד לקמח חומוס למשל). קמח העדשים מוסיף גם ערכים תזונתיים טובים עבורנו, וגם הצבע שלו לא מעכיר את הקציצה.

כאן בחרתי שלא למצוא תחליף לבשר הטחון, אך מי שרוצה יכול להשתמש ב"טחון מהצומח" באוקרה או במעט עדשים שחורות קטנטנות מבושלות אם אתם בוחרים להוסיף אותם לתערובת, הם צריכים להוות כרבע מכמות הכרישה.

ובענין הכמויות, כאן נתתי כמות דיי גדולה שמפיקים ממנה כ 50 קציצות קטנטנות. אפשר להקטין את הכמות או פשוט להכין כמות גדולה ולהקפיא חלק מהקציצות המטוגנות.

את הקציצות הקפואות, ניתן להפשיר בטמפ' החדר ולחמם אותם בתנור, או לשדך אותם לרוטב לימון, רוטב עגבניות, ואפילו תבשיל אפונה טעים.

אז מה צריך?

2 קג' כרישה נקיה וחתוכה לחצאי עיגולים

3-4 כפות שמן זית

200 גר' קמח עדשים כתומות

20 גר' פשתן טחון

20 גר' קמח תפו"א

כפית מלח

קורט פלפל לבן טחון

קורט אגוז מוסקט

כף סוכר חום

לציפוי:

כוס קמח תפוחי אדמה

2 כפות שומשום

2 כפות קצח

שמן לטיגון

איך מכינים?

* מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומוסיפים לתוכו את הכרישה. מוסיפים גם את התבלינים והסוכר,  על אש בינונית מאדים את הכרישה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהנפח מצטמצם בחצי והכרישה זהבהבה ויפה.

אם תחתית הסיר נשרפת מעט-ניתן להוסיף מעט מים אך להקפיד לאדות אותם בסיום ריכוך הכרישה.

* לצנן מעט את הכרישה ולהעביר ¾ מהכמות למעבד מזון. לטחון למחית חלקה.

* לאחד את המחית עם שאר הכרישה ולהוסיף את קמח העדשים, הפשתן וקמח תפוחי אדמה. לערבב היטב למחית אחידה.

* לערבב את חומרי הציפוי יחד בקערה עמוקה.

* בידיים רטובות ליצור קציצות קטנות ולטבול בציפוי.

* לחמם שמן לטיגון חצי עמוק, לטגן את הקציצות ולהעביר לנייר סופג.

ניתן לאכול את הקציצות כך (או עם קטשופ ומיונז צמחי בגרסאת בנותיי)

או ש….

ברוטב שום-לימון.

מה צריך?

כ- 20 קציצות מטוגנות

1 בצל חתוך לרצועות.

מיץ מ 1 או 2 לימונים (תלוי בדרגת החמיצות הרצויה.)

רבע כוס מים

כפית שום כתוש

מעט מלח גס.

כף שמן זית.

איך להכין?

*  לרפד תבנית קטנה המתאימה לאפיה, ברצועות הבצל. לסדר מעל את הקציצות כאשר הן מונחות בצורה חופפת אחת על השנייה (רעפים), לפזר מעל את המלח, שום כתוש.

* לערבב את מיץ הלימון עם שמן הזית ורבע כוס מים ולצקת מעל הקציצות.

* לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

* להוריד את הכיסוי ולאפות עוד כ5 דקות- עד שכל הנוזל נספג.

קציצות כרישה באפונה ירוקה:

מה צריך?

כ- 20 קציצות כרישה מטוגנות.

1 חב' של אפונה קפואה אך מופשרת…

1 בצל קטן קצוץ דק

1 שורש פטרוזיליה.

כף שום כתוש

2 כפות שמן זית

½ כפית בהרט.

קורט פלפל שחור

קורט קינמון

כפית מלח.

איך מכינים?

* מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ.

* כשהבצל מזהיב, מוסיפים את קוביות השורש ומטגנים יחד כדקה.

* מוסיפים את השום והתבלינים, מלבד המלח, ומערבבים.

* מוסיפים את האפונה ומים עד כיסוי האפונה. מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש. מבשלים כ 10 דקות בסיר מכוסה.

* טועמים, מוסיפים מלח, ומסדרים פנימה את הקציצות בזהירות.

* מבשלים עוד כ 10 דקות על אש נמוכה, ומגישים חם חם.. עם אורז לבן ליד.

בתאבון.

קציצות כרישה טעימות להפליא, טבעוניות וקלות בהכנה

קציצות כרישה טעימות להפליא, טבעוניות וקלות בהכנה

 

 

Comment 0 Replies