תחתיות_ארטישוק_האדר

ממולאי ארטישוק חגיגי

אחד הירקות שתמיד יראו אצילים וחגיגיים בעיניי זה הארטישוק. ואין ספק שארטישוק ממולא זאת מנה שצריכה להיות מוגשת בכל שולחן חג.

הפעם המילוי שלי מורכב משיבולת שועל מבושלת שמאגדת לתוכה ירקות ותבלינים ונוצרת סוג של קציצה טעימה. לגבי הרוטב, לרוב אני אוהבת לשדך לארטישוק טעמים חמוצים אבל הפעם רציתי ללכת לכיוון של שום… רציתי תחושה של "מוקרם".. משהו קטיפתי שהארטישוקים יתרככו בתוכו… אז כן…רוטב שום וטימין.

תחתיות_ארטישוק_אווירה_2

אז מה צריך לכ- 8 מנות?

1 חב' תחתיות ארטישוק קפוא (600 גר')

1 כוס שיבולת שועל (שלמה או אינסטנט)

3/4 כוס מים

1 קישוא גדול

1 בצל לבן קטן

1 תפו"א קטן

1/4 כפית פלפל לבן

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית הל

לציפוי:

3 כפות קמח

כף חרדל

1/2 כוס מים

כוס פירורי לחם

לרוטב:

ראש שום שלם

1/4 כוס שמן זית

2 כוסות מים

2 כפות שיבולת שועל

4-5 ענפי טימין טרי

מלח,פלפל לבן לפי הטעם.

תחתיות_ארטישוק_שלבי_הכנה_אתר

איך מכינים?

-בסיר קטן מבשלים את השיבולת שועל עם המים, תוך כדי בחישה, עד ששיבולת השועל מתרככת.

– מגרדים את הירקות על פומפיה גסה ומערבבים עם שיבולת השועל והתבלינים.

– יוצרים קציצות קטנות וממלאים בתוך תחתיות הארטישוק.

-בקערית קטנה מערבבים את הקמח, חרדל ומים לבלילה אחידה. טובלים את החלק העליון של הארטישוק בבלילת הקמח ואז בתוך פירורי הלחם. מניחים בתבנית אפיה עם החלק העליון כלפי מעלה.

– מחממים תנור ל200 מעלות .

– מזלפים מעט שמן על הארטישוקים (או ספריי שמן) ואופים כ 20 דקות עד שהציפוי זהוב.

-מכינים את הרוטב: מנקים את שיני השום ומניחים בסיר קטן יחד עם שאר החומרים למעט הטימין. מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כ 15 דקות. ברגע ששיני השום מתרככים טוחנים את הרוטב לקרם חלק

-מסדרים את הארטישוקים בתבנית מעט עמוקה וניתנת לשימוש בתנור, מסדרים מעל את ענפי הטימין ויוצקים מעל את הרוטב. מכסים בנייר כסף ואופים יחד 20 דקות.

– לפני ההגשה מורידים את כיסוי נייר הכסף ומזהיבים מעט.

תחתיות_ארטישוק_אווירה תחתיות_ארטישוק_אווירה_

תגיות: , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies