מקושקשת_טבעונית_האדר

מקושקשת טופו המושלמת

בעידן הקודם, כאשר הייתי עדיין אוכלת מקושקשת מן החי…אהבתי אותה רכה ונימוחה מבפנים, אך מעט "צרובה" וקריספית מבחוץ. שנאתי כשהכינו את המקושקשת יבשה ופירורית מידי או לבנה ורכרוכית מידי. אז כשחיפשתי לי מתכון למקושקשת מן הצומח אלו היו הקריטריונים שלי. מצאתי ששילוב של טופו מגורד עם מעט עמילן… והמון תוספות טעימות. זאת הנוסחא המדויקת וזה מה שרציתי ללמד אתכם היום.

המתכון שלי מספיק לכ- 4 סועדים… כמובן שאפשר להכין פחות אם צריך.

מקושקשת טופו עם בצל ועשבי תיבול

מקושקשת טופו עם בצל ועשבי תיבול

כמה טיפים/המלצות לפני הכנת המתכון: אני ממליצה להשקיע בחיפוש אחר טופו איכותי ורך אשר נותן מרקם טוב יותר למקושקשת, אך אם לא מצאתם, טופו "רגיל" גם יהיה טעים. לגבי העמילן, אני משתמשת בשילוב של תחליף ביצה (אני משתמשת בתחליף של "וגאנץ") וקצת טפיוקה. אם אין טפיוקה, גם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה יהיו תחליף ראוי..אך אל תשתמשו בקמח חיטה, לטעמי הוא לא מספיק עדין. לגבי המים- תכינו לכם בצד כחצי כוס מים (אפשר גם להחליף בחלב צמחי לא ממותק), כמות המים שיש להוסיף תלויה בתוספות שהכנתם או במרקם הטופו. כאן השתמשתי בבצל מטוגן ועשבי תיבול שהם יחסית יבשים. אם אתם מכינים משהו בסגנון תרד או פטריות שידועים כ"מגירי נוזלים" אפשר להפחית מכמות המים. ובאמת לגבי התוספות…אז תתפרעו: בצל, פטריות, עשבי תיבול, תרד, מנגולד,תירס, פלפל או חציל קלוי… והכי טעים להוסיף קצת מוצרלה טבעונית מגורדת או פרוסוצ'יאנו (תחליף פרמזן)… אין דברים כאלה.

מקושקשת בצל ועשבי תיבול:

רכיבים להכנת מקושקשת טעימה

רכיבים להכנת מקושקשת טעימה

אז מה צריך למקושקשת לכ- 4 סועדים?

כ- 350 גר' טופו רך (חבילה אחת)

2 כפות שמן צמחי (אני השתמשתי בשמן זית)

2 כפות טפיוקה

2 כפיות תחליף ביצה ("וגאנץ')

½ כפית אבקת אפיה (לאקסטרה אווריריות, מי שנמנע יכול לוותר)

תבלינים לפי הטעם : מלח, פלפל לבן.

כ ½ כוס נוזל (מים או חלב צמחי לא ממותק)

לתוספות:

1 בצל לבן

½ כוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, בצל ירוק, שמיר )

כלכך פשוט להכין- מקושקשת טופו מושלמת

כלכך פשוט להכין- מקושקשת טופו מושלמת

איך מכינים?

  • מגרדים בפומפייה גסה את הטופו.
  • מוסיפים את התבלינים, תחליף הביצה, הטפיוקה, השמן ומערבבים היטב.
  • קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים במחבת נון סטיק טובה עם מעט שמן.
  • מערבבים את עשבי התיבול והבצל המטוגן לתוך הטופו המגורד ומוסיפים נוזל לפי הצורך. אני הוספתי כחצי כוס מים. מרקם הבלילה צריך להיות מעט רך, אך לא נוזלי.
  • מחממים שוב את המחבת שטיגנו בה את הבצל ומוסיפים כף שמן. יוצקים את הבלילה על המחבת החמה ומשטחים את התערובת על כל פני המחבת , מטגנים כך על אש גבוהה כחצי דקה .
  • בעזרת כף עץ לאט לאט מתחילים לערבב את המקושקשת. מידי פעם עוצרים ונותנים לחלקים נוספים של הבלילה להיקלות מעט על המחבת ולקבל צבע.
  • עכשיו זה תלוי בכם, אוהבים את המקושקשת קצת יותר בהירה ורכה? תוציאו אותה מהמחבת לאחר 2-3 ערבובים.. והזהבה קלה. רוצים קצת יותר קריספיות? תנו לה להיטגן קצת יותר בין לבין הערבובים.
  • מעבירים לצלחת הגשה לצד סלט ירקות טרי…פינוק אמיתי!

 

 

תגיות: , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies