מקלות_לחם_מקמח_כוסמין_ראשי

מקלות לחם בציפוי פיצוחים.

 

כל פעם אומרים לי : "תני מתכון טוב ללחם".

אין ספק שאין תחליף ללחם טוב שאופים לבד בבית. הניחוח שאופף את הבית והטעם של לחם חם וטרי הם בלתי מנוצחים.

אז הפעם החלטתי לחלוק  איתכם מתכון טוב ללחם. כמובן, כמו תמיד, אני תמיד חייבת להתחכם ולכן אכין מקלות לחם בציפוי מתפצפץ של זרעים וגרעינים אך אפשר לקחת את המתכון הבסיסי לבצק ופשוט לאפות ממנו 2-3 כיכרות גדולות.

מקלות_לחם_מקמח_כוסמין_מטבלים

 

מקלות הלחם מתאימים במיוחד כאשר יש אורחים ומגישים אותו לצד מטבלים וממרחים טעימים.

לפני שנתחיל אתן לכם כמה טיפים וכמה מילים למאותגרי האפיה:

קודם כל, במתכון זה בחרתי להשתמש בשילוב בין קמח כוסמין מלא וקמח שיפון מכיוון שחיפשתי אלטרנטיבה קצת בריאה יותר לקמח החיטה, אך בהחלט אפשר להחליף את הכוסמין בקמח חיטה מלא. אין שום בעיה גם להשמיט את קמח השיפון ולהשתמש רק בקמח מלא או כוסמין מלא- רק תשמרו על כמות כוללת של 1 קג' קמח.

לגבי קמח לבן. כאן לא הייתי ממליצה להשתמש בו מכיוון שכל העניין במתכון הספציפי הזה הוא הצפיפות והטעם של הקמח המלא והדחוס יותר. אבל אם אתם מתעקשים- זה בהחלט אפשרי.

כמה כללים לגבי הכנת לחם- אפשר ללוש ידנית ואפשר במערבל עם וו לישה מתאים. חשוב להקפיד על שימוש בשמרים טריים וטובים, אני אוהבת לקנות את הקוביות (זה גם יותר זול) אך גם שמרים מפוררים זה בסדר. כאן  לא אמליץ על שמרים יבשים. בעת הכנת הבצק חשוב להימנע ממגע ישיר בין השמרים למלח מכיוון שהוא מדכא את פעולתם ,גם את הסוכר אני תמיד מעדיפה להפריד מהשמרים בתחילת הערבוב מכיוון שגם עודף סוכר יכול להיות בעייתי לפעמים. אם אני לשה ידנית, אוסיף את השמן יחד עם המים, כך נוח יותר ללוש. אך אם אני משתמשת במערבל, אערבב את השמרים עם המים בתוך קערת המערבל, עליהם אוסיף את הקמחים ואז את הסוכר. אתחיל ללוש את הבצק ורק לאחר שנוצר בצק יציב אזלף פנימה לאט לאט את השמן תוך כדי לישה, עד שכולו נספג. את המלח אוסיף בסוף.

ואיך יודעים שהבצק תפח מספיק? נכון, הוא מכפיל את נפחו ונראה אורירי יותר, אך יש גם חשש לתפיחת יתר. הדרך הטובה ביותר לדעת האם הבצק תפח מספיק זה לנעוץ אצבע בבצק ולראות האם החור שנוצר נשאר כפי שהוא או שלאט לאט הבצק חוזר לעצמו. אם הבצק מתנגד ומנסה לחזור לצורתו המקורית, תנו לו עוד זמן תפיחה.

מקלות_לחם_מקמח_כוסמין_אנכי_אווירה

אז מה צריך לכ- 15-16 מקלות לחם?

50 גר' שמרים טריים

600 גר' מים

700 גר' קמח כוסמין מלא

300 גר' קמח שיפון

20 גר' סוכר חום

90 גר' שמן זית

20 גר' מלח

לציפוי:

מים (בבקבוק תרסיס או בכוס עם מברשת)

כ 2 כוסות תערובת פיצוחים: שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, פולי סויה, אגוזים קצוצים, זרעי פשתן, מלח גס. ומי שרוצה יכול להוסיף גם עשבי תיבול יבשים.

איך מכינים?

–  מערבלים את השמרים, הקמחים, מים,סוכר ושמן לבצק גמיש ומבריק.

–  מוסיפים את המלח ולשים עוד כ 5 דקות.

–  מכסים את הבצק במגבת מטבח נקייה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

–  לשים שוב את הבצק ומחלקים לכ- 15 כדורים שווים (למי שיש משקל, יכול לשקול כדורים במשקל 120 גר')

–  משאירים את כדורי הבצק למנוחה של כ 15 דקות ובנתיים שופכים את תערובת הפיצוחים שלנו על מגבת מטבח נקיה או     נייר אפיה.

–  מגלגלים כל כדור בצק לגליל ארוך בעובי הרצוי ומרטיבים אותו מכל צדדיו, בעזרת מברשת טבולה במים או בעזרת ריסוס  מים ממיכל מתאים.

–  מגלגלים את גליל הבצק על תערובת הציפוי ומוודאים שהוא מצופה היטב מכל צדדיו. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

–  מתפיחים כ 20-30 דקות.

–  אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 25 דקות.

מקלות_לחם_מקמח-_כוסמין_שלבי_הכנה

תגיות: , , , ,

Comment 0 Replies