מרק בצל טבעוני

מרק בצל צרפתי

 

ימי החורף המתעתעים האלה תמיד מביאים איתם חשק למרק. מצד אחד שמשי ונעים ביום, מצד שני קר וחורפי בלילה.הפעם עלה בי געגוע למרק בצל קלאסי כהלכתו. האמנם זהו מרק פשוט וקל להכנה אך בכדי לקבל טעם ומרקם עשיר צריך סבלנות והקפדה על שלבי ההכנה.

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

הסוד למרק בצל מושלם הוא חיתוך דק ועדין של הרבה בצלצלים. כאן אני משתמשת בבצל לבן אבל ניתן לשלב גם בצלים סגולים ואפילו כרישה. הבצלים צריכים לעבור תהליך של צריבה/אידוי עדין וממושך עד שכל הסוכרים שמכיל הבצל מופרשים החוצה ונוצר קרמל. בשלב זה יש לערבב לעיתים תכופות ולהיזהר שהקרמל שלנו לא יישרף וייתן טעם מריר למרק. אחר כך יוצרים רביכה בעזרת מעט קמח, מי שרוצה מרק ללא גלוטן יכול להחליף את קמח החיטה בחלופה מתאימה וכמובן שאני עושה שימוש ביין לבן יבש שנותן למרק את הניחוח האופייני .

אין מרק בצל מושלם ללא ליווי של ברוסקטות- צנימים פריכים מלחם טוב או בגאט טרי עם גבינה נמסה מעל. כאן אני משתמשת בחלופה טבעונית, המוצרלה והפרוסוצ'יאנו של "ויולייף". את הברוסקטות אני מתבלת במעט שמן זית וקצח. אפשר להוסיף שום אם רוצים.

רכיבים למרק בצל טבעוני

רכיבים למרק בצל טבעוני

אז בואו נכין,

מה צריך למרק כ 5-6 סועדים?

1 קג' בצל

2 כפות שמן זית (או מרגרינה בטעם חמאה)

2 כפות קמח

½ כוס יין לבן יבש

5 כוסות מים/ציר ירקות

קורט טימין יבש או 2 ענפי טימין טרי

קורט א. מוסקט

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

לברוסקטות:

כ 6 פרוסות בגאט

6 כפיות שמן זית

מוצרלה "ויולייף"

פרוסוצ'יאנו "ויולייף"

קצח

שלבי הכנה למרק בצל

שלבי הכנה למרק בצל

איך מכינים?

  • קולפים את הבצלים ופורסים אותם דק עד כמה שניתן.
  • מחממים הייטב סיר בעל תחתית כבדה ומוסיפים פנימה את הבצלים. מאדים את הבצלים תוך כדי ערבוב על אש גבוהה (עדיין ללא שמן) עד שהם משחימים ומתרככים. חשוב מאוד לשים לב שהבצלים והקרמל שנוצר אינם נשרפים.
  • מוסיפים את השמן והתבלינים ומערבבים
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים ליצירת רביכה סמיכה ואחידה
  • יוצקים את היין הלבן ומצמצמים אותו כ 2 דקות
  • מוסיפים את המים/ציר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 15 דקות. אם נוצר קצף לבן על פני המרק יש להסיר אותו בעזרת כף.
  • בינתיים מכינים את הברוסקטות: מסדרים את פרוסות הבגאט על גבי תבנית אפיה ומחממים תנור לחום גבוה (הכי גבוה שיש בתנור). מפזרים על הברוסקטות גבינות מגורדות בנדיבות ומטפטפים כפית שמן זית על כל פרוסה. מקשטים בקצח ומכניסים לתנור לכ 10 דקות.
  • מגישים את המרק עם מעט פרוסוצ'יאנו מגורדת דק מעל וברוסקטה לכל סועד.

 

 

תגיות: , , , , , , ,

Comment 0 Replies