מרשמלו_טבעוני_האדר

מרשמלו פטל-לימון

 

הדבר הכי כייף בהכנת מרשמלו ביתי זה העובדה שאפשר לשחק עם מגוון טעמים מעניינים וגם לזלף צורות משוגעות כרצונכם וכל זאת מלבד העובדה שמדובר על מוצר ביתי שבו אתם יודעים בדיוק באילו חומרי גלם השתמשתם וללא צבעי מאכל ומיני חומרים מייצבים שלא ידועים לכם.

מרשמלו פטל-לימון טבעוני

מרשמלו פטל-לימון טבעוני

ההבדל הנוסף בין מרשמלו ביתי לתעשייתי הוא  שהמרשמלו הביתי מתקבל יותר אוורירי ועדין, משהו שמזכיר עננים קטנים של מתיקות וטעם. האומנם זה נשמע קצת מלחיץ להכין ממתק שכזה לבד בבית אבל זה באמת לא כל כך מסובך. אני יכולה להבטיח לכם שלאחר טבילת האש הראשונה אתם תבינו על מה אני מדברת ותרצו להכין לכם עוד ועוד מרשמלו טעים.

לגבי הטעמים- אני הפעם החלטתי ללכת על 2 טעמים, הלבן מכיל מעט וניל וקליפת לימון והוורוד נובע מכף ריבת פטל סמיכה שהוספתי ברגע האחרון. וכאן אתם בעצם יכולים להשתגע עם טעמים בלי סוף. למשל:

מרשמלו בטעם קפה- אפשר להוסיף אבקת נס קפה למקצפת, או לחילופין להמיס את האגר- אגר באספרסו מהול במים במקום רק מים.

מרשמלו שוקולד- להוסיף אבקת קקאו למקצפת. ומעט שוקולד מגורד בפומפיה בקיפול האחרון.

מרשמלו תפוז- קליפת תפוז במקום הלימון שהוספתי.

מרשמלו "לוטוס"- להמיס לתוך סירופ הסוכר תבלינים כגון- קינמון, ג'ינג'ר, הל, א.מוסקט.

ואלו רעיונות רק על קצה המזלג…..

לגבי מד החום שאתם רואים אצלי בתמונות- בעיקרון יש לבשל את סירופ הסוכר עד לטמפ' של כ 120 מעלות, שלב הנקרא "כדור רך" בשפת הקונדיטורים. מה שזה אומר, שהסירופ צריך להיות מספיק מרוכז וסמיך כך שאם נשים מעט ממנו בקערת מים קרים- זה יהפוך לכדור רך ולא לסוכרייה קשה או שיתחיל להתקרמל. אם אין לכם מד חום מתאים- זו לא סיבה לוותר על המתכון, תדעו שהסירופ הגיע לטמפ' נכונה כאשר שולי הסירופ בסיר מתחילים להזהיב מעט ומתחילות בועיות קטנטנות רותחות כמו קצף מעל פני הסירופ …רק סבלנות, זה לוקח זמן.

מרשמלו פטל-לימון

מרשמלו פטל-לימון

אז מהו בעצם מרשמלו? מרשמלו הוא מקצפת אוורירית וטעימה- כמו מרנג של נשיקות-  שמייצבים במקור בעזרת ג'לטין. אני החלפתי אותו באגר-אגר שזהו חומר מייצב שמופק מאצות ובעל תכונות דומות לג'לטין. את המרנג- שבמקור מופק מביצים, החלפתי במי חומוס+ מעט אבקת תחליף ביצה של "וגאנץ" לתוספת יציבות המרנג. חומר גלם נוסף שמשתמשים בו בסירופ הסוכר- זה מעט סירופ תירס. בעיקרון סירופ התירס נחשב גם כמוצר לא בריא ומי שרוצה להימנע יכול לחפש מוצר שנקרא "סוכר אינוורטי" וניתן לרכוש אותו בחנויות שמוכרות מוצרים מיוחדים לקונדיטוריה.

לגבי צורת המרשמלו. אפשר פשוט להעביר את כל המקצפת לתבנית מרובעת ולחתוך לריבועים לאחר הייבוש ואפשר גם להעביר לשק זילוף ולזלף מגוון צורות כפי שאני עשיתי. אפשר גם ליצור ערמות קטנות של מרשמלו בעזרת כף/כפית. חשוב רק לזכור, לא משנה מה תהיה צורת המרשמלו שלכם, חשוב מאוד לפדר שכבה עבה של אבקת סוכר+קורנפלור על המגש לפני הזילוף. ולפזר עוד קצת מעל.

רכיבים למרשמלו טבעוני

רכיבים למרשמלו טבעוני

אז מה צריך להכנת מרשמלו טבעוני?

¾ כוס מי חומוס קרים

1 כפית תחליף ביצה "וגאנץ"

2 כפות סוכר

½ כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מ 1 לימון

לסירופ:

1.5 כוסות סוכר

2 כפות סירופ תירס

½ כוס מים

לתערובת המייצבת:

2.5 כפיות אבקת אגר אגר

½ כוס מים.

 

1 כף ריבת פטל מרוכזת

לציפוי/ייבוש:

1 כוס אבקת סוכר

¾ כוס קורנפלור

שלבי הכנת מרשמלו

שלבי הכנת מרשמלו

איך מכינים?

  • מערבבים את האגר אגר עם המים בקערית קטנה ומניחים בצד.
  • בסיר קטן מבשלים את סירופ הסוכר על אש גבוה עד לטמפ' של 120 מעלות או עד שנוצר קצף של בועיות קטנטנות כפי שמוסבר למעלה.
  • בינתיים מניחים בקערת ההקצפה את מי החומוס עם הווניל ומתחילים להקציף. את אבקת תחליף הביצה מערבבים עם 2 כפות הסוכר.
  • כשמתחיל להיווצר קצף לבן ועדין מוסיפים בהדרגה את תערובת תחליף הביצה וממשיכים להקציף במהירות גבוה.מוסיפים את קליפת הלימון.
  • את תערובת האגר- אגר ממיסים על אמבט מים חמים או במיקרו (אני מפעילה את המיקרו ל 20 שניות כל פעם ומערבבת בין לבין עד שמוכן). התערובת צריכה להסמיך מעט. ולהיראות אחידה ללא גושים.
  • כאשר הסירופ והאגר מוכנים, והמקצפת אוורירית, לבנה ויציבה מנמיכים את מהירות ההקצפה לבינונית ובזהירות מזלפים פנימה- קרוב לדופן הקערה את סירופ הסוכר ואת תערובת האגר. כשכל החומרים בפנים מגבירים את מהירות ההקצפה וממשיכים להקציף עד שהתערובת מצטננת ומאפשרת מגע יד.
  • אם רוצים להוסיף את ריבת הפטל, צבע מאכל כלשהו וכו… זה הזמן לקפל אותו פנימה.
  • בקערה מערבבים את אבקת הסוכר עם הקורנפלור ובעזרת מסננת קטנה מפזרים כשליש מהתערובת על מגש. מעבירים את המרשמלו למגש או שמזלפים כרצונכם. מפזרים עוד מתערובת אבקת הסוכר מעל המרשמלו ומניחים בצד לייבוש של כ 5-6 שעות לפחות.
  • בזהירות בעזרת סכין קטנה חותכים לצורה הרצויה אם יש צורך. ואת המר שמלויים המוכנים מגלגלים בנדיבות בתוך תערובת אבקת הסוכר שנותרה. מעבירים לקופסא אטומה לאחסון.
  • מרשמלו צבעוניים במגוון טעמים

    מרשמלו צבעוניים במגוון טעמים

 

 

 

תגיות: , , , , , , , ,

Comment 0 Replies