נגיסי_תפוא_חומוס_בסגנון_הודי

נגיסי תפו״א וחומוס בסגנון הודי

האוכל ההודי עשיר בטעמים, עשיר בתבלינים בדיוק כמו שאני אוהבת ולכן לפעמים, גם בלי להתכוון לכך, כשאני מאלתרת משהו, ממש בלי כוונה מוקדמת,  קשה לי לעמוד בפני מגוון התבלינים ועשבי התיבול שבמזווה והתוצאה יוצאת בסגנון הודי.

הפעם באמת לא ידעתי מה יצא בסופו של התהליך. כל מה שרציתי היה ארוחת ערב נחמדה וחיפשתי להכין משהו שיספק את העדפותיהם של בני הבית ולכן זה צריך להיות ללא גלוטן בשביל ניסים, עם תפוחי אדמה ובצק בשביל הבנות ועם משהו בריא כמו חומוס ועשבי תיבול בשביל להשתיק את המצפון התזונתי שלי בעבור בני הבית. אז הכנתי בצק  מתובל מקמח חומוס וקמח ללא גלוטן , ובישלתי כמה תפוחי אדמה-לכל מקרה.

הרצון המקורי שלי היה לייצר משהו בסגנון של ״סמוסה״ – הכיסונים ההודיים הטעימים. הבעייתיות היא שסמוסה בדר״כ מטוגנת… ואני מעדיפה כמה שפחות לטגן. חשבתי אולי לרדד את הבצק ולהכין מאפה גדול כלשהו אבל הבצק – בשל היותו מאוד פריך וללא גלוטן- הוא קצת מתפורר.  לבסוף הכנתי מהבצק  כוסיות קטנטנות בתוך תבנית של מאפינס ומילאתי אותם במילוי משגע של תפו״א וגרגרי חומוס. התוצאה היא נגיסים קטנטנים ויפים שמתאימים לארוח וממש פשוט להכין אותם. בגלל שהחומוס ותפוחי האדמה- כמה טעימים שיהיו- הם גם מאוד ״כבדים״ שידכתי להם רוטב עגבניות פשוט ומרענן והתוצאה היתה מושלמת… אז די לקשקושים והנה לפניכם המתכון.

מה צריך לכ- 26 יח׳ (תלוי בגודל התבנית שברשותכם)?

הבצק:

200 גר׳ קמח חומוס

200 גר׳ קמח נטול גלוטן (קמח קונדיטור שנמצא בכל סופר)

כפית מלח

1/2 כפית הל טחון

קורט א. מוסקט

קורט פלפל לבן

1/2 כוס שמן קוקוס במצב צבירה משחתי

2 כפות שמן צמחי (חמניות)

2/3 כוס מים קרים.

המלית:

400 גר׳ קוביות תפו״א מבושלים.

1 קופסא של חומוס משומר ומסונן הייטב מנוזלי השימור

1/4 כוס שמן זית

כפית מלח

1/4 כפית הל

קורט כמון

1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים

קורט פלפל לבן

קורט קינמון

2 שיני שום קצוצות

נענע ופטרוזיליה קצוצה דק (מי שאוהב יכול להחליף את הנענע בכוסברה)

איך מכינים?

מחממים תנור ל 180 מעלות

מכינים את הבצק:

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים אליהם את משחת הקוקוס, מערבבים עם הידיים עד שנוצרים פירורים קטנים ורטובים.מוסיפים את השמן וחצי מכוס המים ומתחילים לערבב, אם מרגישים צורך- מוסיפים את יתרת המים. משהים את הבצק בצד לכ- 20 דקות.

בנתיים מכינים מלית:

יוצקים את השמן לסיר רחב ומטגנים בתוכו את השום והתבלנים כ 1/2 דקה. מוסיפים את תפוחי האדמה והחומוס ומערבבים. מוסיפים את עשבי התיבול הטריים וטועמים כדי לבדוק אם מספיק טעים או שבא לכם להוסיף עוד משהו. מצננים מעט.

מכינים את המאפים:

קורצים עיגולי בצק קטנים (בסביבות ה 20 גרם בצק לעיגול- תלוי בגודל התבניות שברשותכם) ומשטחים אותם מעט בעזרת הידיים , מרפדים את התחתית והדפנות של התבניות. ממלאים בעזרת כף את הבצק במלית ומזלפים מעט שמן זית מעל כל מאפה. אופים בחום בינוני כ 30 דקות- עד שהמאפים מזהיבים.

מומלץ להגיש עם רוטב עגבניות טריות:

מרסקים כ- 2 עגבניות טריות ומתבלים במלח, מעט שום קצוץ ועשבי תיבול טריים לפי הטעם.

בתאבון.

נגיסי_תפוא_חומוס_בסגנון הודי

נגיסי_תפוא_חומוס_בסגנון הודי

תגיות: , , , , , , , ,

Comment 8 Replies