סופגניית גבינה מלוחה

סופגניות גבינה מלוחות

הכול, אבל הכול באשמתו של אותו כד קטן… 8 ימים הוא החזיק מעמד? 8 ימים? אז שמונה ימים אני צריכה לסבול ולטגן. הפעולה היחידה ששנואה עליי במטבח (מלבד שטיפת כלים ) זה טיגון. ובכלל אף פעם לא התחברתי לגוש הבצק נוטף השמן הזה עם קצת ריבה אדומה בפנים.

הפעם חיפשתי משהו קצת אחר, אולי לגוון קצת כי מי אמר שסופגנייה חייבת להיות מתוקה? הפעם התחשק לי משהו שכבר יכול להיות ארוחה בפניי עצמו, אך עדיין ברוח החג. אז  סופגניית גבינה מלוחה. כן, אותו גוש בצק אוורירי ועגלגל, רק שבמקום להשתמש בחמאה/מרגרינה/שמן קוקוס, השתמשתי בתחליף גבינת מוצרלה מומסת עם שמן זית. הוספתי עוד "מוצרלה" מגורדת בפנים לבצק, שלא יחסר. במקום ריבה מתוקה זילוף של קולי פלפלים או ממרח עגבניות מיובשות. אפשר גם פסטו, טפנד זיתים או סתם להשאיר אותה ריקה ולאפשר לסועד לבחור במה הוא רוצה למלא את הסופגניה…לצד סלט טוב זו לגמרי ארוחה שלמה.

מלבד הצורך המסורתי בטיגון, המתכון הזה פשוט להכנה ומאוד יפתיע כאשר יונח על שולחן החג. מי שרוצה יכול גם לאפות אותן למעיין לחמניות גבינה קטנטנות ואווריריות, עם קצת ספריי שמן מלמעלה .

סופגנית גבינה מלוחה

ומילה לגבי הטיגון:

בסיר רחב יוצקים שמן בגובה של כ 5-7 סמ' ומחממים על אש נמוכה. טמפ' השמן צריכה להגיע לכ- 160 מעלות, אם אין לכם טרמומטר כדי לבדוק זאת, ניתן להכניס כף עץ או חתיכת גזר קטנה לתוך השמן. אם מיד מופיעות בועות קטנות וחלשות- סימן שהשמן מוכן לטיגון. אם לא נוצרות בועות, יש לחמם עוד ואם הבועות גדולות וניתזות לכל עבר, השמן חם מידי ויש לאפשר לו להתקרר. הסופגנייה צריכה להזהיב לאט ובעדינות בתוך השמן, אם היא משחימה מידי יש לקרר מעט את השמן לפני הכנסת הסופגניות לתוכו, אחרת היא תהיה שחומה מידי מבחוץ ובצקים מבפנים. אם הסופגנייה לא תפחה מספיק- היא לא תצוף בשמן ולא ייווצר הפס הלבן האופייני סביב הסופגנייה ומומלץ לאפשר לכדורי הסופגניות לתפוח עוד קצת.

סופגניית גבינה עם ממרח עגבניות מיובשות

סופגניית גבינה עם ממרח עגבניות מיובשות

 

אז בואו נכין,

מה צריך לכ- 20 סופגניות קטנות?

500 גר' קמח

25 גר' שמרים טריים

1 כוס חלב סויה ללא תוספות סוכר, פושר.

½ כף תחליף ביצה "וגאנץ"

כף סוכר

כף שמרי בירה

200 גר' "מוצרלה" ויולייף (1/2 חבילה)

¼ כוס שמן זית

2 כפיות מלח.

 

שמן לטיגון

סופגניית גבינה שלבי הכנה

סופגניית גבינה שלבי הכנה

איך מכינים?

  • מגרדים על פומפייה גסה את המוצרלה.
  • בסיר קטן ממיסים על אש קטנה את שמן הזית ומחצית מכמות הגבינה, בוחשים כל הזמן מכיוון שהגבינה נוטה להידבק לתחתית הסיר.
  • בקערת המערבל מניחים לפי הסדר: שמרים, חלב סויה פושר, קמח, תחליף ביצה, סוכר, שמרי בירה ומתחילים ללוש בעזרת וו הלישה במהירות איטית.
  • כאשר מתחיל להיווצר בצק מזלפים פנימה תוך כדי לישה את שמן הזית עם הגבינה המומסת וממשיכים ללוש על מהירות איטית עד שכל השומן נספג בבצק.
  • מגבירים את מהירות הלישה ולשים כ 8 דקות נוספות.
  • מוסיפים את המלח והגבינה המגורדת שנותרה ולשים עוד 2 דקות
  • הבצק שמתקבל הוא קצת רך ודביק. מכסים במגבת מטבח ומשאירים אותו להתפחה במקום חמים, עד הכפלת הנפח.
  • מוציאים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט ומחלקים לכדורים קטנים. אני שקלתי כדורי בצק במשקל של כ 40 גר' כל אחד.
  • חותכים 2 ניירות אפיה לריבועים קטנים ומסדרים אותם על משטח העבודה. מכדררים את הסופגניות לכדור יפה וחלק ומניחים כל סופגנייה על ריבוע נייר אפיה.
  • מכסים בעזרת מגבת מטבח נקייה ומאפשרים לסופגניות לתפוח, שוב עד הכפלת הנפח.
  • בסיר רחב יוצקים שמן בגובה של כ 5-7 סמ' ומחממים על אש נמוכה. כאשר השמן מספיק חם (ראו הסבר למעלה) מטגנים את הסופגניות כ 2 דקות מכל צד.
  • מוציאים למגש מרופד בנייר סופג , וכאשר הן מצטננות מעט ניתן לזלף פנימה את המילוי הרצוי.
סופגניות גבינה

סופגניות גבינה

 

 

 

תגיות: , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies