סלט רענן טרי וכיפי, אבוקדו פפאיה ועוד כיף אחר

סלט אבוקדו ופפאיה כתומה

איך מתחיל מתכון? אני מניחה שיש כאלו שאצלם זה מתחיל במתכון שמצא חן בעיניהם באיזשהו מקום או חומר גלם ששוכב במקרר כבר הרבה זמן . אצלי ברוב המקרים זה מתחיל אצל הירקן השכונתי. בשבילי ללכת לירקן זה כמו להכניס את הבנות שלי לחנות ממתקים, אני כל הזמן מחפשת משהו חדש שעוד לא טעמתי או משהו טרי טרי שעדיין נמצא בארגז ועדיין לא הספיקו להניח על המדף.

אז הפעם הגעתי הביתה עם פפאיה כתומה, בשלה ומתקתקה וכרגיל עשיתי לבנות שלי את המבחן הידוע של "מי תנחש מה זה?". לא מעט פעמים התפעלו סביבי איך זה הגיוני שהבנות שלי אוהבות ירקות, פירות ופתוחות לכל מיני מאכלים ודברים חדשים. נכון, גם הן לא אוהבות חציל ויעדיפו לא לטעום משהו שנראה או מריח להן מוזר. אבל בסופו של יום, סל המאכלים שלהן דיי מגוון וצבעוני. יש כל מיני טקטיקות שבהן אני נוקטת כדי לחבר ו"לפתוח" ילדים לאוכל, ואחת מהן זה לגרום להן להתעניין ולהכיר מוצרים חדשים תוך כדי משחק, תוך כדי הסברים ותאורים על המאכל וגם המון עזרה שלהן בעשייה בהכנת האוכל עצמו. הפעם היתה זו הבכורה שניחשה נכון וניצחה את המשחק. את הפפאיה היבשה היא מכירה הייטב ומאוד אוהבת. לפפאיה בצורתה הטריה יש טעם מעט שונה והביס הראשון היה "זה לא טעים אמא".. בביס השני, הפרצוף העקום כבר החל להתיישר….לאט לאט הפפאיה נבלעה כולה תוך כדי מלמול של "זה דווקא לא רע כלכך". חשבת שזה ישתלב נפלא בתוך סלט עם אבוקדו- וזה מה שיצא

לסלט לכ 4-5 סועדים צריך:

1/4 פפאיה בינונית

2 אבוקדו קלופים ומגולענים

2 ענפי סלרי קטנים ובהירים כולל העלים (הענפים הקטנים הצעירים האלו שבאמצע הצרור)

1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב כוסברה מוזמן לשלב)

2  בצלים ירוקים חתוכים דק

לרוטב:

2 כפות שמן זית

כפית מיסו לבן

כף יוזו (לימון יפני – למי שאין שישתמש בלימון רגיל… אבל מומלץ לחפש את היוזו)

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

קצח לקישוט

איך מכינים?

חותכים לקוביות בינוניות את הפפאיה

חותכים לקוביות באותו הגודל את האבוקדו

את הסלרי קוצצים דק דק

מערבבים עם שאר החומרים.

את חומרי הרוטב מערבבים למשחה אחידה בקערה קטנה ויוצקים על הסלט.

מקשטים בקצח…

ואוכלים מיד….

 

סלט רענן טרי וכיפי, אבוקדו פפאיה ועוד כיף אחר

סלט רענן טרי וכיפי, אבוקדו פפאיה ועוד כיף אחר

תגיות: , , , , , ,

Comment 0 Replies