סלט בריאות משגע את הנפש, חסה טרייה, סלק טרי, ג'וג'י בר ועוד פינוקים

סלט חסה וסלק טרי בבלסמי

לפעמים לא צריך יותר מידי רכיבים מסובכים כדי ליצור מאכל בריא ,טעים והכי חשוב- שיראה מרשים וחגיגי. כל הענין הוא לחשוב על שילובים פחות סטנדרטיים, משהו שלא אוכלים ביום יום שלנו, ולזכור שאנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים.

זאת אומרת שהצבעוניות משחקת תפקיד חשוב מאוד בחשיבה על שילובי רכיבים במזון. בסלט הזה למשל, רציתי ליצור סלט מרענן וטרי שיהיה בריא ומזמין. היה לי במקרר סלק אחד טרי מיותם וכמה עלי חסה שנותרו מיום האתמול. סלק תמיד משתלב טוב עם חומץ בלסמי וגם עם בזיליקום- אז קטפתי לי כמה עלי בזיליקום ורוקט מהעציץ שאני מנסה לטפח (והולך לי דווקא לא רע בהתחשב בעובדה שאני ידועה כרוצחת עציצים) והוספתי את החסה- כדי ליצור ניגודיות בצבעים. גוג׳י ברי זו תוספת שתמיד תהיה טעימה ובריאה ובהחלט מוסיפה להרגשת החגיגיות- ולמי שאין יכול להחליף את הגוג׳י בחמוציות/אוכמניות ואפילו בפירות יער או תותים טריים. וזהו עוד נקודה שרציתי להסביר- קחו כל שילוב של ירקות פשוטים ובסיסיים, תחתכו אותם בצורה קצת אחרת מהרגיל, תוסיפו קצת פירות טריים/יבשים/אגוזים/גרעינים… קצת השקעה ברוטב עם חומץ מעניין או תבלין קצת אחר (חרדל/סילאן/מייפל/שום/סומאק/זרעי כוסברה וכו…) וקיבלתם סלט הרבה יותר מעניין, חגיגי  ועושה חשק לאכילה.

אז בואו נכין:

סלט חסה וסלק טרי בבלסמי:

1 חסה רומית (ערבית)  קטנה

1 סלק בינוני

4-5 עלי בזיליקום טרי

חופן עלי ביבי רוקט או רוקט גדול חתוך גס

חופן גוג'י ברי

לרוטב:

2-3 כפות שמן זית

כפית מלח אטלנטי

מעט פלפל שחור גרוס

2 כפות חומץ בלסמי

קצח לקישוט.

איך מכינים?

* קורעים את עליי החסה לתוך קערת ההגשה,

* את הסלק קולפים ומגרדים בפומפיה עבה או יוצרים שבבים בעזרת מנדולינה או קולפן ג'וליאן.

* מוסיפים לקערה את שאר רכיבי הסלט.

* מערבבים בקערית את רכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה.

סלט בריאות משגע את הנפש, חסה טרייה, סלק טרי, ג'וג'י בר ועוד פינוקים

סלט בריאות משגע את הנפש, חסה טרייה, סלק טרי, ג'וג'י בר ועוד פינוקים

תגיות: , , , , , , ,

Comment 0 Replies