סלט_יווני

סלט יווני שלא פוגע באף אחד…

סלט יווני. כן, המנה המאוסה הזאת שפעם היה נהוג למצוא בכל בית קפה/מסעדה…ועדיין אפשר. בארץ- לכל סלט ירקות טריים ששמו עליו קצת גבינה מלוחה- נהוג לקרוא סלט יווני אך בעצם סלט יווני זהו סלט שמשלב שלל ירקות טריים עם הזיתים הטעימים של יוון, צלפים, עשבי תיבול , שמן זית מעולה וכן, גם גבינת פטה.

אבל אנחנו מעדיפים לא לגרום לאף אחד לסבול- אז השמטתי את הפטה. אפשר להשתמש בתחליפים כמו ״פטה שקדים״ או קוביות טופו שהושרו קצת בשמן זית עם מלח, מיץ לימון ומעט שום כתוש. אבל אני מעדיפה לוותר. הסלט טעים גם בלי ה״גבינה״. בביקורנו האחרון בחבל הארץ היווני למדתי כמה כללים חדשים. בראש ובראשונה למדתי שהיוונים ממש לא אוהבים להשקיע בעניני החיתוך וכל חיתוך גס ואקראי של הירקות הוא מספיק טוב. עוד דבר שהיה תמוה בעיניינו זה שבכל מקום, בכל קונדטוריה, בכל בית מאפה, בכל בית אוכל תמיד מצאנו המון סוגים של  קרוטונים, צנימים וכל סוג של לחם יבש , לאט לאט הבנתי שבאופן מאוד מנוגד מאיתנו- שנוהגים לפזר קרוטונים קטנים מעל הסלט, הם מעדיפים קרוטונים גדולים שמונחים בתחתית הקערה וסופגים את כל הרוטב- ותשמעו, זה מעולה! הם גם מאוד אוהבים עגבניות, גם טריות וגם מרוסקות והרבה שמן זית, אורגנו, טימין וזעתר. אז לכבודם הכנתי ויניגרט מעגבניות שנותנות חמיצות לסלט במקום לימון או חומץ.  וכמובן שאפשר לשחק עם סוג וכמות הירקות עפ"י טעמכם האישי. אז בואו נכין סלט טעים.

מה צריך לכ- 4 אנשים:

2-3 עגבניות

3 מלפפונים

1 פלפל אדום

1 בצל סגול קטן

כף צלפים

חופן זיתי קלמטה מגולענים

3-4 צנימים יבשים מאוד.

עשבי תיבול טריים קצוצים : פטרוזיליה, נענע, שמיר, אורגנו, בזיליקום…. ככל המרבה הרי זה משובך.

ויניגרט עגבניות:

2 עגבניות גדולות

שן שום

3/4 כוס שמן זית (אל דאגה- יוצא יותר רוטב ממה שנחוץ לסלט אחד)

כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור

כפית סוכר

1/2 כפית טימין יבש

כפית אורגנו יבש

 

אז בואו נכין:

 

* חותכים את הירקות לסלט לקוביות גסות.

*שוברים את הצנימים לקרוטונים גסים ומניחים בתחתית קערת ההגשה.

* בקערה נפרדת מערבבים יחד את הירקות עם עשבי התיבול והזיתים המגולענים ומניחים מעל הקרוטונים.

*מסדרים מעל את הצלפים ויוצקים את הרוטב בכמות הרצויה- ממתינים מספר דקות לפני האכילה- לתת הזדמנות לקרוטונים לספוג טעמים.

להכנת ויניגרט העגבניות:

*חותכים גס את העגבניות וטוחנים במעבד מזון, מוסיפים את השום, התבלינים ועשבי התיבול ומערבלים עוד מספר שניות

*מוסיפים בזרם איטי את שמן הזית תוך כדי ערבול עד שכל השמן מתאחד עם העגבניות ונוצר רוטב אחיד.

* טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך.

*במידה ונשאר רוטב- שומרים בצנצנת כשבוע וחצי.

סלט יווני בריא וטעים

תגיות: , , , , , , ,

Comment 0 Replies