%d7%a1%d7%9c%d7%98_%d7%a7%d7%99%d7%a1%d7%a8_%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99_%d7%94%d7%90%d7%93%d7%a8

סלט קיסר טבעוני

הימים האלו שלפני החגים תמיד מאופיינים בעומס רב. תקופה צפופה כזאת של תחילת שנת לימודים והסתגלות לשגרה החדשה יחד עם התארגנות לשנה חדשה ולחגים שבאים איתה. בתקופה זו אני לרוב משתדלת להתארגן על ארוחות קלילות יותר והפעם הכנתי ווריאציה שלי לסלט קיסר בגרסה טבעונית כמובן.

סלט קיסר טבעוני

סלט קיסר טבעוני

 

הרוטב של סלט קיסר המקורי מכיל חלמון ביצה שהופכת את הרוטב לקטיפתי ועשיר יותר. אני החלפתי את החלמון במעט קשיו ואת טעם האנשובי (בגרסא המקורית) אני מקבלת משילוב של אצות וואקמה. מבחינת החסה, במקור משתמשים בחסה רומית/ערבית "רגילה" ונהוג לשלב בסלט רק את העלים הפנימיים הבהירים יותר. כך גם אני עשיתי הפעם אך בהחלט אפשר לשלב כמה סוגים וצבעים של חסה.

מבחינת הפרמזן, כאן אין לנו כלל בעיה, היום יש כבר תחליפי פרמזן מצוינים שעשויים משמן קוקוס. אני השתמשתי ב"פרוסוצ'יאנו" של "ויולייף", לעיתים אני משלבת גם כמה גילופים של "מוצרלה" של "ויולייף" כי הבנות שלי מעדיפות אותה על השניה… כך או כך מדובר על סלט עשיר מרענן ומשביע שיכול להוות ארוחה מלאה. אני באופן אישי מתכוונת לשלב את הסלט גם על שולחן החג השנה כחלק ממנות הפתיחה.

וטיפ אחרון לפני שאתן את המתכון- אני בחרתי את הטמפה, בטטה ולחם לצרוב במחבת עם מעט שמן זית. לחילופין מי שמעדיף- יכול לאפות את כל הרכיבים הנ"ל יחד בתנור שחומם מראש על חום גבוה ( 220 מעלות). פשוט לסדר אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לרסס עליהם מעט שמן זית ולאפות עד שהם זהובים ופריכים.

אז מה צריך לכ 6-8 מנות?

1 ראש חסה רומית/ערבית, העלים הפנימיים הבהירים יותר

1 חב' טמפה

2 בטטות גדולות

שמן זית

2-3 צנוניות (הוספתי בעיקר בשביל הצבע, אפשר לוותר)

1 כף צלפים

3 פרוסות לחם (מומלץ להשקיע בלחם מחמצת איכותי)

תחליף פרזמן מן הצומח.

לרוטב:

½ כוס קשיו

1/3 כוס שמן זית

3/4 כוס מים

¼ כוס חומץ בן יין לבן

2 כפות מייפל

כפית חרדל דיז'ון

1 שן שום

כף צלפים

כפית אצות וואקמה

כף שמרי בירה

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור (מי שאוהב יכול להשתמש בגרוס)

סלט קיסר טבעוני

סלט קיסר טבעוני

איך מכינים?

  • משרים את הקשיו במים לכשעתיים לפחות.מוציאים את הטמפה מהמקפיא
  • מסננים את הקשיו ממי ההשריה ומכניסים לבלנדר יחד עם יתר רכיבי הרוטב. טוחנים לקרם חלק. שומרים בקירור. * לעיתים הרוטב מסמיך בקירור- ניתן לדלל במעט מים במידת הצורך.
  • קולפים את הבטטות ומבשלים במים עד שהם חצי רכות.
  • את הטמפה- כשהוא עדיין חצי קפוא, פורסים לפרוסות דקות וצורבים במחבת נון סטיק עם מעט שמן זית. ממליחים מעט.
  • את הבטטות חותכים לרצועות ארוכות , את הלחם למשולשים וצורבים גם במעט שמן זית.
  • פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.
  • מסדרים על צלחת ההגשה את כל הרכיבים, מעליהם מקשטים במעט צלפים, ומגלפים מה"גבינה" פרוסות בעזרת קולפן.
  • יוצקים את הרוטב בנדיבות מעל הכל.
תגיות: , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies