עוגיות_גרנולה_טבעוניות_

עוגיות גרנולה ממולאות בשוקולד

 

הפעם התחשק לי להכין גרסא קצת בריאה יותר לעוגיות הבוקר שלנו. עוגיות גרנולה בניחוח קפה ממולאות בשוקולד מריר… עוגיות טבעוניות שנראות מסובכות ומושקעות אך בפועל פשוטות להכנה וממכרות.

עוגיות גרנולה ממולאות בשוקולד

עוגיות גרנולה ממולאות בשוקולד

בעוגיות הפעם החלטתי לשלב קמח ופתיתים מכוסמין, בשם הבריאות… כמו כן גם שמן זרעי ענבים ושמן קוקוס שעדיפים על מרגרינה או שמנים אחרים. ושוב תודות לחידושים וליצרנים שתמיד חושבים עלינו סוף סוף יש לי גם תחליף לדבש הדבורים שבעזרתו בצק העוגיות דביק יותר ומאפשר לי לקבל בצק נוח יותר לעבודה ולמלא אותו בשוקולד, בלי להשתמש במוצר מן החי.

עוגיות גרנולה טבעוניות- רכיבים

עוגיות גרנולה טבעוניות- רכיבים

אז מה צריך לכ- 25 עוגיות?

80 גר' אגוזי מלך

2 כפות פשתן (20 גר')

¼ כוס שמן קוקוס מומס (65 גר')

¼ כוס שמן זרעי ענבים (65 גר')

1 כוס (לא דחוס) סוכר חום (150 גר')

קורט וניל

1 כוס פתיתי כוסמין (290 גר')

½ כוס קמח  כוסמין ועוד כף שטוחה(100 גר')

50 גר' "צפיחית" (תחליף דבש  מבית "וגאנץ")

אספרסו כפול (או 60מל' מים רותחים+ כפית נס קפה)

 

100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות.

עוגיות גרנולה טבעוניות ממולאות בשוקולד

עוגיות גרנולה טבעוניות ממולאות בשוקולד

איך מכינים?

  • טוחנים למרקם גס את אגוזי המלך והפשתן ומעבירים לקער המערבל.
  • מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד האספרסו והשוקולד ומערבבים לפירורים גסים ודביקים.
  • מוסיפים את האספרסו ומערבבים לבצק אחיד.
  • מקררים את הבצק כחצי שעה.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לכדורים במשקל של כ 30-40 גר'.
  • בעזרת האצבע יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכו קוביית שוקולד. מהדקים חזרה את הבצק סביב באופן אחיד עד כמה שניתן ומניחים על מגש התנור מרופד בנייר אפיה. (אם הבצק נדבק לידיים ניתן להרטיב אותן מעט.
  • מחממים תנור ל 170 מעלות. בעזרת כף היד מועכים מעט את העוגיות (הן לא משתטחות באפיה) ואופים 12-15 דקות. העוגיות מתייצבות לאחר קירור.
תגיות: , , , , , ,

Comment 0 Replies