עוגיות_יין_טבעוניות

עוגיות יין של פסח

עם נוסטלגיה אי אפשר להתווכח. זה מסוג הדברים האלה שאתה יודע שהם הכי תעשייתיים בעולם, הכי פשוטים- עוגייה יבשה וחסרת כל תחכום שנמכרת בסופרים רק בתקופת הפסח מכיוון שהיא כלכך יבשה ומשעממת שאנשים יסכימו לצרוך אותה רק סביב המחסור הקיים בעוגיות בימות החג. ובכל זאת, עם געגועי ילדות, עם נוסטלגיה- אי אפשר להתווכח.  טעם היין בעוגייה ואפילו הייבשושיות שלה, זה מה שהתגעגעתי אליו מאז שהפכנו לטבעונים. העוגיה המקורית מכילה ביצים ומתכון של העוגיות המקוריות לא ניתן למצוא בשום מקום ,לכן עד היום ננאלצתי להסתפק במצה  עם שוקולד וליד הקפה. השנה החלטתי שאני לא מוותרת! הרי אם אין אני לי…. הרי פיתוח מתכונים טבעוניים זה מה שאני עושה למחייתי אז ניגשתי למלאכה ופיתחתי לעצמי מתכון טבעוני הכי קרוב שאני זוכרת לדבר האמיתי.

עוגיות יין לפסח

עוגיות יין לפסח

הקווים המנחים שלי בשלבי פיתוח המתכון היו, ליצור מתכון כמה שיותר פשוט וקל להכנה, עם רכיבים נגישים שניתן למצוא בכל סופר בתקופת הפסח וגם לנסות לשמר את הצורה המקורית. בפועל כמובן אתם יכולים ליצור איזו צורה שתרצו בעזרת כל חותכן עוגיות או אפילו סתם לרדד יריעת בצק ולחתוך אותה לריבועים בעזרת גלגלת משוננת או סכין חלקה, הרי בסופו של דבר- הכל אותו טעם. גם מבחינת הבצק- בכוונה השתמשתי בשמן צמחי ביתי רגיל (אני מעדיפה חמניות אבל אפשר גם קנולה/תירס או אחר) כי למייטב הבנתי העוגיות המקוריות מכילות שמן זה, אבל אפשר להחליף בשמן קוקוס, מזוכך או לא מזוכך, זה ישפר קצת את מרקם הבצק- שיהיה קצת פחות פירורי והעועיה תהיה קצת יותר פריכה… שמן קוקוס לא מזוכך יוסיף טעם קוקוסי לעוגיה- אז קחו זאת בחשבון.

בסופו של דבר מדובר על עוגייה פשוטה וטעימה שהכי כיף להכין יחד עם הילדים ובהחלט מספקת את הצורך של עוגיית תה  כשרה לפסח.

ואם בא לכם להיות הרפתקנים- אפשר לגוון את העוגייה. למשל- אני אוהבת שילוב של יין ושוקולד- אז הוספת 2 כפות קקאו במקום 2 כפות מהקמח יתנו לכם עוגיות שוקולדיות. אפשר גם להעשיר את הבצק בקליפת לימון/קליפת תפוז ואפילו שוקולד צ'יפס- כי למה לא בעצם?

מצרכים לעוגיות יין של פסח

מצרכים לעוגיות יין של פסח

אז מה צריך לכ- 15 עוגיות גדולות במיוחד?

2 חבילות קמח תופח לפסח  "אוסם" (400 גר' סה"כ)

1 שקית אבקת אפיה

100 גרם  /1/2 כוס סוכר

קורט מלח

130 גרם / 3/4 כוס שמן

כפית וניל או 1 שקית סוכר וניל

5 כפות רסק תפוחי עץ

1/2 כוס יין אדום מתוק

שלבי הכנה

שלבי הכנה

איך מכינים?

  • – מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
  • – מוסיפים את השמן ומערבבים עד ליצירת פירורים קטנים.
  • – מוסיפים בבת אחת את היין ורסק תפוחי העץ ומערבבים רק עד ליצירת בצק אחיד. מעבירים לניילון נצמד ומעבירים למנוחה של כ 1/2 שעה במקרר.
  • – מקמחים משטח עבודה במעט קמח מצה ומרדדים את הבצק. הבצק מעט מתפורר אז אם אתם פחות מיומנים ומסתבכים עם הרידוד- אפשר לרדד בין 2 ניירות אפיה. זה הופך את זה להרבה יותר פשוט.
  • – יוצרים צורות בעזרת חותכן עוגיות ומעבירים בזהירות למגש תנור מרופד בנייר אפיה.
  • – אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 10-15 דקות. העוגיות ממשיכות להתייצב לאחר שהצטננו.
תגיות: , , , , , , ,

Comment 0 Replies