עוגיות שושנים טבעוני

עוגיות שושנים טבעוניות

 

זוכרים את עוגיות המקצפת מהילדות? שבלולי בצק פריך במלית מקצפת וניל שלאחר האפייה נראות כמו פרחי שושנים זהבהבים, אז כזה!

שושנה טבעונית

שושנה טבעונית

לאורך כל השנים זאת הייתה העוגייה האהובה עליי. גם להכין אותה זה לא כל כך מסובך למרות המראה המרשים. במקור, העוגייה מבוססת בעיקר על ביצים- החלמונים מעדנים את הבצק הפריך והחלבונים מוקצפים למקצפת (מרנג) שמהווה את הקרם במרכז העוגייה. השנה לכבוד משלוחי המנות החלטתי לייצר מתכון לעוגייה הזו ללא שימוש במוצרים מן החי. לצורך זה השתמשתי בתחליף ביצה  וברסק תפוחי עץ במקום החלמונים שבבצק ובפלא שנקרא "מי חומוס" במקום חלבון הביצה למרנג.

שושנה_טבעונית_אווירה

אם תרצו להכין שושנים גדולות כפי שאני עשיתי, מרדדים את כל בצק בבת אחת- מגלגלים עם כל כמות המרנג ומגלגלים לרולדה גדולה ועבה- במקרה זה המתכון שלי יספיק לכם לכ- 18 שושנים גדולות. אם תעדיפו שושנים קטנות וחמודות, תחלקו את הבצק ל2 חלקים. תיצרו צורה מכל חלק בנפרד ובמקרה זה יהיו לכם כ 35 שושנים.

אז מה צריך לשושנים שלנו?

עוגיות שושנים טבעוניות- רכיבים

עוגיות שושנים טבעוניות- רכיבים

לבצק:

170 גר'  ( ¾ כוס) שמן קוקוס רך או מרגרינה.

350 גר' (2.5 כוסות) קמח תופח (או קמח+כפית א.אפיה)

1 כפית תחליף ביצה "וגאנץ"

1 ממרח "קרמי אורגינל" של ויולייף

2 כפות רסק תפוחי עץ

למרנג:

200 גר' (1כוס) מי חומוס מקוררים

200 גר' (1כוס) סוכר

1 פודינג וניל

שלבי הכנה לעוגיות שושנים

שלבי הכנה לעוגיות שושנים

איך מכינים?

  • מכינים את הבצק: שמים בקערת המערבל את כל החומרים מלבד רסק תפוחי העץ. מערבבים עד ליצירת פירורים קטנים. מוסיפים רסק תפוחי עץ, מערבבים עד ליצירת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור.
  • מכינים את המקצפת: בקערית קטנה מערבבים את הפודינג עם הסוכר. מתחילים להקציף את מי החומוס במהירות בינונית, לאחר שנוצר קצף לבן אוורירי מוסיפים את הסוכר והפודינג שבקערה בצורה הדרגתית תוך כדי הקצפה. מקציפים עוד כ 2 דקות במהירות גבוה.
  • מחממים תנור ל170 מעלות.
  • מתחילים להכין את צורת העוגיה: מרדדים את הבצק לעלה דק. מורחים מעליו באופן אחיד שכבה נדיבה של קרם הקצף ומגלגלים לרולדה.
  • מניחים נייר אפיה על תבנית תנור- פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ 2 סמ' ומניחים על התבנית במרווחים כיוון שהעוגיות תופחות מעט.
  • אופים כ 15-17דקות, מצננים היטב לפני שמוציאים מהתבנית.

 

 

תגיות: , , , , , , ,

Comment 0 Replies