עוגת_גבינה_טבעונית_האדר_2

עוגת "גבינה" ופטל

הנה מגיע לו חג השבועות, חג  המזוהה עם צריכת החלב כאשר בפועל אין כלל קשר בין השניים. בכל מקרה, מסורת זאת מסורת וחייב משהו לבן עם מרקם גבינתי לימות החג והפעם נחה לי במקרר חבילת פטל טרי/אורגני ורענן. שידוך מושלם!

עוגת גבינה ופטל

עוגת גבינה ופטל

לכבוד החג רקחתי עוגה של קרם בסגנון גבינה על גבי תחתית עוגיות פריכות ובתוכה הפתעות פטל מתוקות.

עוגה פשוטה מאוד להכנה שהפתיעה אפילו אוכלי גבינות מן החי.

אז מה צריך לעוגה בקוטר 22?

לתחתית הפריכה:

300 גר' בסקוויט

100 גר' שקדים טחונים

3 כפות שמן קוקוס

1 כפית תחליף ביצה "ווגאנץ"

לשכבת קרם בסגנון גבינה:

500 גר' טופו רך איכותי

1 חבילה ממרח טופוטי בסגנון גבינה

1 כוס סוכר

1 כוס חלב סויה לא ממותק או חלב צמחי אחר

כפית שטוחה של מחית וניל איכותית

2 כפות מיץ לימון

קליפת לימון מגורדת מלימון אחד

3 כפות קורנפלור

½ כפית תחליף ביצה "וגאנץ"

½ כוס ריבת פטל איכותית

לשכבת הציפוי:

3 גביעי מעדן בסגנון יוגורט סויה.

½ כפית וניל

כף מיץ לימון

¼ כוס א. סוכר.

פטל טרי לקישוט

עוגת גבינה ופטל

עוגת גבינה ופטל

 

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 200 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים לתוכו קערית עם מים רותחים (פעולה השומרת על לחות העוגה)
  • מכינים את הבסיס הפריך: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס ומהדקים בתחתית התבנית.
  • מכינים את שכבת קרם הגבינה: טוחנים יחד את הטופו+ טופוטי+ סוכר וחלב סויה עד שנוצרת מחית חלקה.
  • מוסיפים את ייתרת החומרים ומערבבים הייטב לקרם אחיד.
  • יוצקים את קרם הגבינה מעל תחתית העוגיות ומיישרים מעט. בעזרת כפית מטפטפים גבעות של ריבת פטל לתוך קרם הגבינה.
  • מכניסים בזהירות את העוגה לתנור ואופים כ 10 דקות. מוצאים בזהירות את העוגה מהתנור. מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות ובעזרת סכין קטנה משחררים מעט את דפנות העוגה מהרינג/תבנית . אופים את העוגה 45 דקות נוספות עד שהיא יציבה.
  • מערבבים את חומרי הציפוי- ללא הפטל הטרי. יוצקים על העוגה ומכניסים לתנור ל 2 דקות נוספות.
  • מצננים את העוגה היטב לפני הוספת הפטל. מומלץ לאפות את העוגה יום לפני האכילה בכדי לאפשר לה להתייצב ולתפוס טעמים.
  • עוגת_גבינה_טבעונית

 

 

תגיות: , , , , , , , ,

Comment 0 Replies