עוגת דבש טבעונית בציפוי שומשום

עוגת "דבש" טבעונית עם שומשום

מה יותר מסמל את חגי תשרי מעוגות דבש, כהות, מתובלות ומתוקות? אז אנחנו המוזרים האלו…הטבעונים האלו… שמעדיפים לא לקחת לדבורה את הדבש שהיא עומלת עליו כלכך קשה… ולתרנגולת את הביצה… גם אנחנו יכולים ליהנות מעוגת חג מתוקה וטעימה… עוגת "דבש תמרים" הלא הוא הסילאן… ותמרים…וקינמון…קצת ג'ינג'ר…ועוד..

הפעם החלטתי ללמד אתכם להכין מתכון זריז לעוגת "דבש"- סילאן ותמרים… קצת אחרת… בניחוח שומשום…כן שומשום! זה פשוט נהדר.

פרוסות עוגת תמרים/סילאן

פרוסות עוגת תמרים/סילאן

אז מה צריך ל 3 תבניות אינגליש… או תבנית קוגלהוף..או עגולה 24?

1/4 כוס מי בישול של חומוס

1 כוס סוכר

קורט מלח

 

1/2 כוס שמן צמחי

1 כפית שמן שומשום

 

250 גר' מחית תמרים (זה שקונים בוואקום- חצי חבילה)

1/4 כוס סילאן

300 מל' מים (כוס ורבע)

1 כפית נס קפה (או מנה אספרסו)

 

כוס וחצי קמח

1 שקית א.אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

2 כפיות קינמון

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

קורט ציפורן

קורט א.מוסקט

 

מיץ מלימון אחד קטן

 

מעט שמן קוקוס או מרגרינה לשימון התבנית

כ 1/4 כוס שומשום

ציפוי שומשום לעוגת "דבש" , כזה עוד לא טעמתם.

ציפוי שומשום לעוגת "דבש" , כזה עוד לא טעמתם.

איך מכינים?

-משמנים במעט שמן קוקוס את תבניות האפיה ומצפים את התבנית בשומשום. בינתיים מניחים במקרר או מקפיא כדי שהשומשום ידבק לתבנית

– מרתיחים יחד בסיר את התמרים, סילאן, מים,נס קפה.. מערבבים למשחה אחידה ומצננים

-מקציפים יחד את מי החומוס עם סוכר וקורט מלח- מקציפים במהירות גבוה כ 5 דקות עד שנוצר קצף לבן, סמיך ויציב.

– מנמיכים את מהירות המערבל למהירות בינונית ומזלפים לאט לאט את השמן ושמן השומשום. כשהקצף שוב אחיד מנמיכים למהירות נמוכה מאוד.

– מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים רבע מהכמות לקערת המערבל. מערבבים עד שהקמח נספג בקצף שבקערה ומוסיפים רבע מכמות התמרים… ממשיכים כך עד שכל החומרים התאחדו בקערת המערבל. מוסיפים את מיץ הלימון ומקפלים בזהירות בעזרת לקקן.

-יוצקים את התערובת לתבנית העוגה ואופים ב 160 מעלות עד שיוצא קיסם יבש ממרכז העוגה.

מצננים היטב לפני שהופכים את התבנית.

בתאבון!

וחג שמח!

תגיות: , , , , , , , ,

Comment 0 Replies