עוגת_לוטוס_הדר

עוגת לוטוס בכמה גרסאות.

הפעם יש לי שני מסרים חשובים להעביר אליכם.

קודם כל אני רוצה ללמד אתכם שלמרות הסטיגמה שיש על קונדיטוריה בעניין דיוק המתכונים וההכנה, בכל זאת, אפשר להכין את אותה עוגה בכמה גרסאות, האומנם ישנם תהליכים שאי אפשר לקצר ולא כדאי לוותר עליהם, אבל כן ישנה אפשרות להכין עוגה בזריזות לממהרים, או למאותגרים באפיה. או להכין אותה בכמה שלבים יותר מדויקים והתוצאה  תהיה יותר מרשימה.

וכמובן, כמו תמיד, אני רוצה להראות לכם- שלהכין עוגה טבעונית זה לא בהכרח אומר להתפשר על משהו פחות טעים וטוב, או משהו שיש להתבייש בו בפני אורחים שאינם טבעונים.

עוגת_לוטוס_ביתית

 

אז נתחיל:

לצורך ההדגמה שלי היום- אשתמש בעוגת לוטוס, בקוטר 24 ואת העוגה אפרק לכמה שלבים:

הבסיס:

בסיס א'- הבסיס המושקע:

לבסיס מושקע, אני משתמשת בבצק לעוגיות תבלינים, מי שמכיר את ה"קישריה" שלי, מכיר את העוגיות האלו בגרסא הקרניבורית, אלו אותם עוגיות קטנטנות שאנחנו מגישים ליד הקפה ואהודות מאוד על האורחים שלי ב"קישריה". כאן הכנתי את הבצק בווריאציה טבעונית. וכמובן, אם אני בוחרת להשתמש בבצק הזה לבסיס- אז אני מכינה כבר כמות כפולה ממנו, מחצית אני מגלגלת לגליל ארוך שאחר כך אחתוך ממנו עוגיות מהממות. ואת המחצית השנייה ארדד לעובי 3-4ממ' ואאפה כתחתית לעוגה.

אז מה צריך?

100גר' (1/2כוס) שומן כלשהו (שמן קוקוס, שמן רגיל או מרגרינה, לעוגיות אעדיף שמן קוקוס או מרגרינה)

כף קליפת תפוז (או מנדרינה)

150 גר' סוכר חום כהה

250 גר' קמח

½ כפית א. אפיה

½ כפית גדושה קינמון

קורט אגוז מוסקט

קורט ציפורן

½ כפית ג'ינג'ר

¼  כפית הל טחון.

50 גר' (כ- 4 כפות) חלב צמחי (אני אוהבת להשתמש בשקדים או אורז)

אז איך מכינים?

– מערבבים בקערה את השומן עם הסוכר וקליפת התפוז.

– מוסיפים את הקמח, תבלינים וא. אפיה ומערבבים לפירורים אחידים

– מוסיפים את החלב הצמחי ומערבבים לבצק אחיד.

– לתחתית העוגה: עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה (אם קיררתם יותר, פשוט תוציאו אותו קצת להפשרה לפני הרידוד) . מרדדים על נייר אפיה מקומח לעלה בעובי 3-4 ממ' וקורצים ממנו עיגול בגודל המתאים, אופים , עם הרינג עדיין בתוכו, בחום של 160 מעלות כ 20 דקות.

לעוגיות תבלינים: כשהבצק עדיין רך מגלגלים אותו לגליל דחוס, מהודק ובעובי אחיד, עוטפים בנייר אפיה או ניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה לפחות, כשרוצים לאפות- פורסים את הגליל לעוגיות בעובי הרצוי ואופים ב 160 מעלות כ 10-15 דקות. העוגיות מתייצבות לאחר הקירור.

 

בסיס ב'- הבסיס הפשוט :

טריק קל וידוע של ערבוב פירורי עוגיות שקונים בכל סופר, עם קצת שומן שידביק הכל.

אז מה צריך?

כ 250 גר' עוגיות קנויות- כמובן שעדיף עוגיות לוטוס, אך גם עוגיות פתי בר יתנו בסיס טוב.

½ כוס שומן (שמן קוקוס, מרגרינה או מחית שקדים, כאן לא הייתי ממליצה על שמן רגיל מכיוון שהוא אינו מתגבש)

ואיך מכינים?

– מפוררים את העוגיות ידנית או טוחנים במעבד מזון.

– מוסיפים את השומן ומערבבים היטב שכל הפירורים יספגו אותו.

– מהדקים היטב בתחתית התבנית ומכניסים להקפאה.

 

בסיס ג- משחק ילדים:

כאן , בעצם, אני נותנת את האופציה להכין את העוגה כעוגת ביסקוויטים שכולנו מכירים ואוהבים. ואז משתמשים בעוגיות לוטוס או פתי בר שלמות. טובלים אותן בתמיסת נס קפה או אספרסו או אפילו תה מרוכז. ומרפדים את התבנית בשכבות לסירוגין עם הקרם.

עוגת_לוטוס_שלבי_הכנת_בצק

 

הקרם:

כאן אין פשרות, גם כך הקרם הוא קל להכנה וטעים בטירוף, כמובן שהוא מתאים לכל סוג עוגה שתרצו להכין.

אז מה צריך?

2 פחיות קרם קוקוס (מקורר היטב) או 2 מיכלים שמנת מתוקה צמחית (כן, אני יודעת שזו לו בדיוק אותה כמות, אבל זה בסדר)

1 פודינג וניל

½ מיכל של ממרח לוטוס (למדוד כמו הסבתות לפי העין זה גם בסדר..אם תשימו קצת יותר לא יקרה כלום)

אז איך מכינים?

– מקציפים את הקוקוס או השמנת הצמחית עם הפודינג לקצף יציב

– מקפלים פנימה בעדינות את ממרח הלוטוס

– יוצקים על הבסיס (או בין שכבות הביסקוויטים- לעוגת "ילדים")

– מקפיאים כשעה לפחות.

הציפוי:

ציפוי א'- המושקע:

אז מה צריך?

200 גר' שוקולד לבן

½ פחית או מיכל של קרם קוקוס או שמנת צמחית

¼ כוס סוכר

2 כפות מים

איך מכינים?

– ממיסים יחד את השוקולד הלבן והשמנת/קרם קוקוס. מערבבים לממרח חלק ויוצקים על הקרם הקפוא

– את הסוכר עם המים מחממים יחד במחבת קטנה וממשיכים לבשל תוך כדי  נענוע עדין של המחבת עד שנוצר קרמל (זהירות! לוהט!…ולא לערבב עם כף או משהו כזה…)

– מוציאים את העוגה מהמקפיא ובעזרת מזלג מטפטפים קרמל על ציפוי השוקולד הקפוא.

 

ציפוי ב'- פשוט להכנה:

אז מה צריך?

כ 200 גרם עוגיות לוטוס קנויות או בצק עוגיות תבלינים אפוי (כמו של התחתית)

איך מכינים?

– טוחנים את העוגיות לפירורים עדינים

– מסדרים שכבה אחידה על הקרם.

ובעצם קיבלנו עוגת לוטוס-פירורים.

ציפוי ג'- משחק ילדים:

במקרה של עוגת ביסקוויטים, אמליץ למרוח שכבה דקה מאוד של גנאש שוקולד לבן או שמנת צמחית/קרם קוקוס מוקצפים ומעל לפזר הרבה שבבי קוקוס.

 

עוגת_לוטוס_אווירה

כמה רעיונות וטיפים נוספים:

– כל הגרסאות זקוקות למספר שעות התייצבות בקירור, או הקפאה.

–  כל הגרסאות יהיו טעימות יותר יום ולמחרת- כאשר הקרם נספג קצת בבצק.

– אפשר להכין גם קינוח בכוסות אישיות או בקערת הגשה מרכזית- מרפדים את הכוסות בפירורי או שברי עוגיות, יוצקים קרם לוטוס ומקשטים בקוקוס קלוי או בשברי שוקולד מריר/לבן (דרך אגב…כן, יש לבן פרווה) או אפילו לקשט בגליליות קנויות,אגוזי פקאן מסוכר או טבעי וכו…

– ובכלל שילוב של אגוז כלשהו בתוך הקרם או מלמעלה יוסיף הרבה מרקם וטעם למי שאוהב.

תגיות: , , ,

Comment 0 Replies