עוגה טבעונית שעושה רושם היסטרי, קלה להכנה משגעת בטעמה

עוגת קרמבו משגעת

קראתי לה עוגת קרמבו, כי כשרציתי להכין עוגת יומהולדת לקטנטנה שלי, איכשהו נזכרתי בעוגה שאחותי נהגה להכין פעם וקראו לה עוגת קרמבו. העוגה המקורית הכילה בסיס עוגת שוקולד, עליה קרם אורירי המבוסס על קציפת ביצים ולסיום ציפוי שוקולד פריך.

כמובן שמסיבות טכניות נאלצתי להמיר את קרם הביצים בקרם קוקוס עשיר… אבל יצאה עוגה שלא הצלחנו להפסיק לאכול.

כדי להפוך את העוגה לעוד יותר מושחתת ממה שהיא- הוסיפו חופן שוקולד קצוץ לבצק התחתית לפני האפיה.

אז מה צריך לתבנית עוגה בקוטר 24?

לבסיס השוקולד:

1 כוס קמח

15גר' א.אפיה

2 כפות קקאו

1/2 כוס סוכר חום כהה

2 כפות סוכר לבן

1/4 כוס שמן

3/4 כף פשתן טחון

3/4 כוס מים פושרים

לקרם וניל:

1 כוס (130גרם) קשיו מושרה במים רותחים כשעה

400 גרם קרם קוקוס מוכן להקצפה (קרם נטו אחרי שהוצאנו את החלק הנוזלי)

1/2 כוס מים פושרים

מעט וניל

100 גרם סוכר לבן

1 חב' פודינג וניל

ציפוי:

100 גר' שוקולד מריר

15 גרם שמן קוקוס (כף שטוחה)

מתחילים בבסיס:

מערבבים יחד את החומרים הרטובים.

מערבבים יחד את היבשים, ומוסיפים אליהם את הרטובים…מערבבים היטב ויוצקים לתבנית האפיה.

אופים 160 מעלות כ 20 דקות- עד שהעוגה מתייצבת. מצננים היטב.

ממשיכים בקרם:

מסננים את הקשיו ממי ההשריה ומעבירים למעבד מזון. טוחנים יחד עם המים הפושרים למשחה חלקה יחד עם הסוכר.

מקציפים את קרם הקוקוס עם הוניל והפודינג לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך קרם הקשיו ויוצקים על תחתית השוקולד.  מיישרים את החלק העליון היטב ומעבירים להקפאה עד שהחלק העליון קופא לגמרי (שעתיים לפחות)

מכינים את הציפוי:

ממיסים על בן מארי או במיקרוגל את השוקולד עם שמן הקוקוס ומערבבים למשחה חלקה. יוצקים על העוגה הקפואה ומנענעים את העוגה כדי שהציפוי יתפזר באופן אחיד.

אני בחרתי להוסיף קישוט של פצפוצי שוקולד לבן, אך ניתן להשאיר את העוגה כמו שהיא או לקשט בכל דרך אחרת שתחפצו.

עוגה טבעונית שעושה רושם היסטרי, קלה להכנה משגעת בטעמה

עוגה טבעונית שעושה רושם היסטרי, קלה להכנה משגעת בטעמה

 

 

תגיות: , , , , , ,

Comment 8 Replies

    • עוגות שמבוססות על שמן קוקוס קשה לאכול קפואות כי השמן קוקוס מתקשה מידי בהקפאה ולכן יש סיכוי שיהיה לך קשה לחתוך- בעיקר את הציפוי, כשיהיה קפוא.
      עדיף להפשיר מעט לפני האכילה.
      ספרי איך יצא.

  1. שאלה בנוגע לקרם קוקוס – כדי שיישארו לי 400 גרם של הקרם ללא המים מוכן להקצפה, כמה גרם אני צריכה לשים בקירור לפני כן? תודה

  2. אני מכינה את העוגה ובטעות שכחתי במקפיא את הקרם קוקוס…לא הצלחתי להציל אותו וחייבת את העוגה להיום אחר הצהריים. אפשר במקום הקרם קוקוס להשתמש בשמנת צמחית? לשנות משהו בכמות או במרכיבים? תודה!!