עוגת_גבינה_אפויה_טבעונית

עוגת שבועות המושלמת שלי!

כן. יש איזשהו ענין בחג השבועות עם מוצרי חלב. כך גדלנו, זה מה שחינכו אותנו בבית ובמערכת החינוך, כאשר בעצם מקורה של המסורת הזו היא בעובדה העתיקה שכשבני ישראל חזרו מהעליה לרגל הביתה, לא היה להם זמן להתארגן על ארוחה בשרית (אתם יודעים…לשחוט חיה וכאלה…) אז הם אכלו מוצרי חלב, ובעצם הם היו עולים לרגל לבית המקדש כדי לתת את פרי הביכורים מהשדות שלהם כי חג השבועות מדבר על פרי האדמה. אבל מי אנחנו שנתווכח עם מסורת? ועוגת גבינה צריכה להיות על כל שולחן חג בערב השבועות.

לי באופן אישי היה קשה עם טעמם של הגבינות התעשייתיות שיש בארץ בעוגת הגבינה שלי, וגם את טעמה של השמנת הצמחית אני פחות אוהבת. אז יצרתי לי עוגה שמבוססת על הקונספט של גבינות הקשיו.

כמובן שעל המתכון הבסיסי שאתן כאן אפשר לאלתר עוגה עם פירות יער, שוקולד, קרמל, נוגט… וכל רעיון שעולה על רוחכם (רק אל תשכחו לספר לי על כך 🙂 )

העוגה עצמה היא עוגה אפויה שמורכבת מ 3 שכבות. שכבה אחת של תחתית בצק אפויה, אחריה שכבת גבינת קשיו- אפויה גם כן. ומעל ציפוי של קרם יוגורט.

המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24 סמ׳ (לשמן רק את תחתית התבנית, לא את הדפנות!)

אז מה צריך:

לבצק:

3/4 כוס קמח

3 כפות סוכר

כפית אבקת אפיה

3/4 כוס רסק תפוחי עץ

3 כפות שמן קוקוס במצב צבירה נוזלי

מעט וניל

למלית האפויה:

300 גר׳ קשיו

250 מל׳ מים רותחים

כפית וניל

80 גר׳ רסק תפוחי עץ

מיץ מחצי לימון

קליפה מגורדת מ2 לימונים (אפשר פחות- אני אוהבת הרבה לימון!)

1/2 כפית שמרי בירה

150 גר׳ סוכר

קורט מלח

80 גר׳ פודינג וניל

10 גר׳ אבקת אפיה

20 גר׳ קורנפלור

גביע יוגורט סויה טבעי ״תנובה״  (אם הכנתם לבד יוגורט שאיננו חמוץ אז 125 מל׳ ממנו)

לציפוי:

2 גביעי יוגורט סויה בטעם טבעי

כמה טיפות מיץ לימון

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור

עוגת_גבינה_אפויה_טבעונית

עוגת_גבינה_אפויה_טבעונית

מתחילים להכין:

קודם כל הבצק-

מערבבים בנפרד את החומרים היבשים והרטובים. מאחדים הכל יחד, כמה שפחות לערבב, ולשטח בתבנית האפיה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, עד שהבצק מתייצב ומשחים מעט.מצננים.

כעט מוסיפים לתחתית התנור קערה עם מים כדי ליצור אדים בתוך התנור בזמן האפיה. ומחממים את התנור לטמפ׳ של 200 מעלות

ה״גבינה״-

משרים את הקשיו עם המים הרותחים (ישר בתוך הבלנדר) לכ- 15 דקות לפחות. מוסיפים את שאר החומרים הרטובים וטוחנים הכל יחד לקרם חלק. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים.

משטחים מעל הבצק ומחזירים לאפיה, 200 מעלות כ 15 דקות (עם אדים בתנור), מוציאים מהתנור ובעזרת סכין קטנה רטובה משחררים את העוגה מהדפנות ומחזירים לאפיה,  עוד 160 מעלות כ 30-40 דקות. לשים לב להוציא את העוגה מהתנור רק כשיוצא קיסם יבש ממרכז העוגה והיא מספיק יציבה.

מכינים את הציפוי:

מערבבים את כל החומרים ויוצקים על העוגה. מחזירים לתנור ל 4-5 דקות, רק לייצב את הקרם.

מקררים היטב את העוגה, במקרר,  לפני שמשחררים אותה מהתבנית, מומלץ אפילו לילה שלם.

זהו.

שבועות שמח! 🙂

 

עוגת_גבינה_אפויה_טבעונית

עוגת_גבינה_אפויה_טבעונית

 

 

 

 

תגיות: , , , , ,

Comment 5 Replies

  1. אז אני מתכננת להכין את העוגה לערב החג מחר. שאלה קטנה – שמרי בירה – השתמש באבקה או בפתיתים?
    לא בטוחה שזה כזה משנה, ובכל זאת…
    תודה רבה ובהצלחה לי 🙂

  2. היושש 🙂 הולכת להכין את זה מחר אבל מסתבר שיש לי רק 168 גר קשיו (בני הבית גמרו את כל השקית שהייתה 🙁 )
    יש מה לעשות בנידון? להחליף את מה שנשאר בטופו או שמנת מתוקה??
    HELPP