עוגת דבש ושמנת טבעונית

עוגת שכבות טבעונית- שמנת ו"דבש"

לעוגה הזו יש היסטוריה ארוכה במשפחה שלנו. במקור זאת עוגה מהמטבח הרוסי ושמה המקורי הוא "מדוביק". מדובר על שכבות של בצק פריך עדין שעשוי מחמאה ודבש וביניהם שכבות של קרם שמנת חמוצה.

עוגה טבעונית של שכבות דבש ושמנת

עוגה טבעונית של שכבות דבש ושמנת

בעלי טעם לראשונה מהעוגה הזו אצל חברה משותפת כשרק הכרנו ונדלק. מאז בכל שנה זאת הפכה להיות עוגת יום ההולדת שלו. טוב, אז טבעונות פחות מסתדרת עם חמאה, דבש ושמנת חמוצה ולחפש תחליפים למוצרים האלה זה קצת מסובך… אז אחרי מספר ניסיונות שונים שנה אחרי שנה, השנה סוף סוף הגעתי למתכון האולטימטיבי.

בשונה משנים קודמות, השנה הכנתי עוגה קטנה בקוטר 20 סמ' (בשביל שהיא תיגמר מהר ולא נתפתה לאכול ממנה יותר מידי J ) אך מי שצריך עוגה גדולה יותר יכול להכפיל את הכמויות אך עליי להזהיר אתכם, קשה לעמוד בפיתוי!

עוגת שכבות טבעונית

עוגת שכבות טבעונית

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa_%d7%93%d7%91%d7%a9_%d7%a9%d7%9e%d7%a0%d7%aa

אז מה צריך לעוגה בקוטר 20 סמ'?

לבצק:

150 גר' שמן קוקוס (השתמשתי בשמן מזוכך בכדי שהטעם יהיה נייטרלי)

260 גר' קמח

1 שקית א. אפיה

¾ כפית סודה לשתיה

1 כוס סוכר

2 כפות גדושות רסק תפוחים לא ממותק

2 כפות סילאן

מיץ מ ½ לימון

לקרם:

2 חב' ממרח "קרמי אורגינלי" של "וגאנץ"

250 מל' קרם קוקוס

קליפת לימון מגורדת מ ½ לימון

מיץ מ ½ לימון

1 כוס סוכר

שכבות "שמנת ודבש" טבעונית

שכבות "שמנת ודבש" טבעונית

איך מכינים?

  • ממיסים מעט את שמן הקוקוס (שלא יתחמם רק יהיה במצב נוזלי) ומוסיפים פנימה את שאר חומרי הבצק הרטובים. מערבבים היטב
  • מוסיפים פנימה את הקמח, א. אפיה וסודה לשתיה ומערבבים בעזרת כף רק עד איחוד החומרים.
  • מחלקים את הבצק ל 2 ומשטחים כל חצי בצק על נייר אפיה מקומח מעט- מרדדים בזהירות לעובי של כ ½ סמ'. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. אופים כל תבנית בנפרד כ 12 דקות או עד שהבצק שחום. הבצק יהיה רך ויתקשה לאחר שיתקרר.
  • מכינים את הקרם: מכניסים לקערת המערבל את כל חומרי הקרם ומקציפים במהירות גבוה כ 5 דקות, עד שנוצר קרם חלק ואחיד.
  • לאחר שהבצק התקרר לגמרי קורצים ממנו 4 עיגולים בקוטר 20 סמ', ניתן להיעזר בצלחת או רינג או אפילו לחתוך ל 4 מלבנים. את שאריות הבצק שנותרו מפוררים מעט בעזרת הידיים.
  • בזהירות מעבירים עיגול בצק אחד לצלחת ההגשה ומורחים עליו כ 1/4 מכמות הקרם. ממשיכים כך לסדר את שכבות העוגה. על החלק העליון של העוגה מפזרים את פירורי הבצק לקישוט ומעבירים לקירור עד ההגשה.

 

 

 

תגיות: , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies