מוס_תות_-לימון

עוגת מוס בשכבות

אז אחרי כמה וכמה נסיונות, סוף סוף הצלחתי להכין את עוגת החג שתיכננתי…עוגת מוס בשכבות- מוס תות מתותים טריים וטעימים ומוס לימון- קוקוס…. לציפוי אפשר לסדר תותים טריים כמו בתמונה-

אך אז יש לקחת בחשבון שהמוס העדין לאט לאט עלול לקרוס תחת הנטל…ואז אוכלים מהר מהר אחרי ההפשרה של העוגה (אל דאגה… העוגה תתחסל יותר מהר ממה שתכננתם)קריצה

לחלופין אפשר להכין ציפוי תות דק…ולקשט רק בתות אחד או שניים, ואז אין סכנת קריסה.

העוגה בנויה לתבנית 24. אפשר להכין  גם כעוגות  אישיות וכקינוח בכוסות.

את העוגה- בכוונה בניתי שתהיה לא מתוקה מידי, מי שאוהב מאוד מתוק- יכול להוסיף עוד קצת סוכר לכל שיכבה

והכי הכי חשוב- לא להיבהל! זה נראה קצת מלחיץ- המון רכיבים, המון דברים לעשות. אבל אם תעברו שלב אחר שלב, תגלו…שבעצם… זה פחות מסובך ממה שזה נראה. והכי חשוב- התוצאה… הטעם… והמחמאות… בהחלט שווים את זה.אז קדימה, לעבודה:

אז מה צריך?

 לשכבת הבסיס:

50 גר' מרגרינה בטעם חמאה או 3 כפות שמן קוקוס.

100 גר' שוקולד מריר

1/4 כוס סוכר

21/2 כוסות פצפוצי אורז

 

לשכבת התות:

1 1/4 כפיות אגר- אגר

1/4 כוס מי ברז

חליטה מ 1 כף היביסקוס ו 1/4 כוס מים רותחים.

כ- 1/2 חב' תותים טריים

1/2 כוס סוכר

3 כפות ליקר פירות יער/תותים או כל ליקר שנראה לכם (אפשר גם לוותר )

1/2 מיכל שמנת מתוקה צמחית

1 פחית קרם קוקוס מקוררת לפחות 1/2 שעה במקרר

 

לשכבת הלימון-קוקוס:

1 כפית אגר- אגר

1/4 כוס מים

מיץ מ 1 לימון

קליפה מגורדת מ 1 לימון

1/2 כוס סוכר

1/2 מיכל שמנת מתוקה צמחית

1 פחית קרם קוקוס מקוררת לפחות 1/2 שעה במקרר

 

לציפוי:

2 כפות היביסקוס

1/2 כוס מים רותחים

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית אגר-אגר

2 כפות מי ברז

2 כפות ליקר פירות יער.

ותותים טריים.

 

אז יש לנו הכל, מה עכשיו?

 

1. מכינים את התחתית:

*ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן, את המרגרינה (או קוקוס), השוקולד והסוכר. מערבבים לעיסה אחידה ומצננים כ3-4 דקות… מוסיפים את פצפוצי     האורז ומערבבים בזהירות.

* משמנים קלות את תחתית התבנית ומסדרים בשכבה ישרה את תערובת הפצפוצים.

* מכניסים למקפיא.

2. מכינים את מוס התות:

* חולטים את ההיביסקוס עם המים הרותחים והסוכר. מצננים.. ומסננים.

* מערבבים את האגר- עם מי הברז ומשהים כ 10 דקות.

* טוחנים את התותים .

* פותחים את פחית הקוקוס מוצאים בזהירות בעזרת כף רק את קרם הקוקוס שהתקשה. את נוזל הקוקוס שופכים (או שומרים למשהו אחר) ואם יש   שכבה לבנה חצי שקופה ומאוד קשה (שזה שומן הקוקוס שהתקשה מאוד) אז מסירים בזהירות כדי שלא יהיו גושים במוס.

* מקציפים יחד את קרם הקוקוס ו1/2 מיכל השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

* מחממים במיקרו לכ 20-30 שניות את האגר המומס במים וחליטת ההיביסקוס. מערבבים אותם יחד ומוודאים שלא נשארים גושים.

* מודדים כוס מחית תות ומערבבים עם תערובת ההיביסקוס והאגר (אם נשאר מחית תות- נותנים לילדים ללקק בהנאה).עכשיו אפשר להוסיף את הליקר  אם אתם מעונינים

* מקפלים בעדינות את מחית התות לתוך קציפת הקוקוס, מוודאים שהתערובת אחידה ויוצקים מעל שכבת הפצפוצים. מנענעים בעדינות את התבנית כדי   ליישר את התערובת ומכניסים למקפיא.

 

** יש לוודא שהשכבה הראשונה קפואה לגמרי לפני שיוצקים עליה את השכבה השניה!

3. מכינים את המוס קוקוס-לימון:

אופן ההכנה דיי זהה לשכבה הקודמת:

* ממיסים את האגר במי ברז לכ- 10 דקות לפחות.

* מערבבים את מיץ הלימון עם מי הקוקוס שסיננו מתוך פחית הקרם (רק מפחית אחת)

* מחממים מעט במיקרו את האגר ומיץ הלימון ומאחדים בינהם.

* מקציפים את קרם הקוקוס, השמנת המתוקה והסוכר. מוסיפים את קליפת הלימון ותערובת מיץ הלימון בקיפול עדין.

* יוצקים את שכבת הלימון מעל שכבת התות- מנענעים מעט את התבנית כדי שהשכבה תתישר ומקפיאים.

 

4. זהו! נשאר רק לקשט:

 

אופציה מספר אחת: קישוט תותים טריים

מכינים ג'לי אדום-

*חולטים את ההיביסקוס במים הרותחים והסוכר. מצננים ומסננים.

* מערבבים את האגר עם מי הברז ומשהים כ 10 דקות לפחות.

*מחממים מעט את החליטה והאגר ומערבבים. מוסיפים את הליקר.

 

* מנקים ופורסים את התותים- מסדרים יפה על השכבה הקפואה של הלימון, ובעזרת כף יוצרים מעט מהג'לי מעל התותים (יש לוודא שהג'לי עדיין נוזלי אך לא רותח). לא חייב להשתמש בכל הג'ל אלא לצקת רק קצת כדי שהתותים יתפסו.

 

אופציה מספר שתיים: שכבה דקה של תות

* טוחנים תותים טריים עם סוכר (כוס וחצי מחית תותים עם 1/2 כוס סוכר)

* ממיסים 1/2 כפית אגר במי ברז.

* מחממים את 2 התערובות מעט ומערבבים. מוסיפים ליקר אם רוצים… ויוצקים כשכבה נוספת על שכבת הלימון. מקפיאים שוב.

 

שומרים את העוגה במקפיא. מוציאים למקרר להפשרה כ 3-4 שעות לפני האכילה.

אם בוחרים בקישוט התותים הטריים- לא מומלץ להקפיא אותם מראש אלא לקשט רק ביום האכילה.

 

תגיות: , , , , ,

Comment 0 Replies