%d7%94%d7%90%d7%93%d7%a8_%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa_%d7%93%d7%91%d7%a9_%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa_2

עוגת "שנה מתוקה"

החלה שנת לימודים חדשה ונתבקשתי ע"י הגננת לרקוח חוברת מתכונים קלילה ופשוטה שבעזרתה תוכל הגננת להכין עם הילדים מאכלים מתוקים לימי שישי וחגים ותתאים גם לרגישים לחלב ולקטנה שלי שאינה צורכת מזון מן החי. לקראת חגי תשרי המתקרבים אלינו במהרה עלה הצורך בעוגת דבש שתהיה קלה ופשוטה להכנה ותכיל מוצרים בסיסיים שניתן לרכוש בקלות אך עם זאת תישאר עסיסית וטעימה.

אקצר עבורכם את כל הסיפור ורק אציין שבסוף העוגה יצאה כל כך מוצלחת שהחלטתי להוסיף אותה למאגר המתכונים שלי בבלוג.

עוגת "דבש" טבעונית

עוגת "דבש" טבעונית

אז בעצם מדובר כאן בעוגת סילאן או תחליף דבש מתובלת ועסיסית שכל מה שצריך לעשות זה לבחוש את כל הרכיבים, לצקת לתבנית ולאפות. כן, ממש ככה.

את עוגות הדבש שלי מאז ומתמיד אהבתי להעשיר בתבלינים שרק מוסיפים לעוגה עניין וטעם ייחודי. מי שנרתע מאחד התבלינים שהוספתי יכול פשוט להשמיט אותו.

בעניין שאר רכיבי העוגה: מי שמחפש עוגה עם אוריינטציה בריאותית יותר, יכול להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין- אמליץ להעדיף את הכוסמין הלבן או כוסמין 70% כדי שהיא תצא פחות דחוסה. בעניין התה- כאן בעצם מדובר על 2 כוסות של תה שחור "רגיל" רותח.. זאת אומרת שכדאי לחלוט את התה כשמתחילים לשקול את הרכיבים בכדי שהוא עדיין יהיה חם בזמן הוספתו לבלילה.

 

את העוגה יש לבחוש כמה שפחות. זאת אומרת שמרגע הוספת התה לחומרים היבשים צריך לערבב רק עד שאין גושים ולא ערבוב אחד נוסף. ערבוב מיותר ייצור עוגה דחוסה וצמיגית יותר.

בעניין תוספות- בתוך העוגה אפשר לשלב קצת צימוקים/ אגוזים או קוביות תפוחים. במקרה כזה מומלץ לערבב את התוספות עם 2 כפות קמח שיש להפחית מהקמח שבמתכון ואז להוסיף לבלילה. אם בחרתם להעשיר את העוגה בתפוחים, כדאי לקלוף אותם, לחתוך לקוביות בינוניות ולהקפיץ במחבת עם מעט סוכר ו2 כפות שמן קוקוס בכדי שיתחילו להתרכך

כאן בעוגה המצולמת החלטתי גם לקשט אותה בציפוי פריך של קרמל ושקדים. הציפוי קל מאוד להכנה ואין ספק שהוא מוסיף לעוגה המון אבל בהחלט אפשר לוותר.

%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%91%d7%99_%d7%a2%d7%95%d7%92_%d7%93%d7%91%d7%a9_%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa

רכיבי עוגת "דבש" טבעונית

אז מה צריך עבור עוגה בקוטר 25 או 2 אינגליש?

2 כוסות קמח

2 כפיות תחליף ביצה

1 כוס סוכר חום כהה

1 א. אפיה

½ כפית סודה לשתיה

1 כוס תחליף דבש או סילאן

1 כפית גדושה של קינמון

¼ כפית ג'ינג'ר טחון

¼ כפית פלפל אנגלי

קורט א. מוסקט

קורט ציפורן

קורט מלח

¾ כוס שמן

2 כוסות תה חם

מיץ מלימון אחד

 

לציפוי שקדים:

¾ כוס שקדים מולבנים או תערובת אגוזים

¼ כוס שמן קוקוס

½ כוס סוכר

½ כוס סילאן

מעט וניל

אופן הכנת עוגת "דבש" טבעונית

אופן הכנת עוגת "דבש" טבעונית

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 170 מעלות
  • מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים.
  • חולטים 2 כוסות תה חזק.
  • יוצרים גומה במרכז ומכניסים פנימה את הסילאן והשמן.
  • יוצקים מעל הכל את התה החם ומערבבים מעט עד שכמעט ואין גושים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים מעט
  • יוצקים לתבנית ששומנה מראש ואופים כ 40 דקות או עד שיוצא קיסם יבש במרכז העוגה.
  • להכנת הציפוי: מכניסים לסיר קטן את כל הרכיבים למעט האגוזים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. יוצקים על העוגה ומפזרים בזהירות את האגוזים באופן אחיד.
תגיות: , , , , , , , ,

Comment 0 Replies