פוייקה_טבעוני_האדר

פוייקה טבעוני

נכון, זאת לא הארוחה המפסקת הקלאסית. כל שנה לפני הצום אני לא נחה לרגע… מנקה…מסדרת…מכינה מרק…מכינה 2 "עיקריות"…ואורז…וירקות אפויים…וסלטים…אני מגיעה לתחילת הצום באפיסת כוחות. השנה חשבתי לעצמי שאני רוצה לעבוד כמה שפחות. להכין כל מה שצריך בסיר אחד…סיבים תזונתיים, חלבונים…ופחממות…כל מה שהגוף זקוק לו לפני הצום. אז סיר קדרה, סוג של פוייקה כזאת שמשלב קיטניה, עם אורז מלא או אדום במקרה שלי…הרבה ירקות…תפוחי אדמה…תבלינים "חמים" שממלאים את הנפש…מניחים למנוחה של מספר שעות בתנור ונותנים לחום+זמן לעבוד בשבילכם. ואז לפני הארוחה רק תכינו סלט רענן מירקות טריים וסיימתם את המלאכה.

אז צריך איזשהו סיר שמתאים לקדירה, שניתן להכניס לתנור… יש סירי חרס או ברזל יצוק כמו סירי הפוייקה. סיר בקיבולת של 8-10 ליטר אמור להספיק. הפעם בחרתי להכין לוביה יבשה עם אורז אדום אך אתם יכולים להשתמש בחומוס/שעועית/אזוקי..או כל קטניה שדורשת בישול ארוך. גם את האורז האדום ניתן להחליף באורז מלא או אורז לבן ואפילו בגריסים או כוסמת מי שאוהב. את התנור מחממים מראש לחום גבוהה.. ורק לאחר שהכנסנו את הסיר לתנור נוריד את החום לחום בינוני…160 מעלות. אני בחרתי להניח את הסיר על האבן אפיה שנמצאת אצלי כדרך קבע בתנור, אבל אפשר להניח על תחתית התנור ללא אבן או על רשת שתניחו בתחתית.

רכיבים למתכון פוייקה טבעוני

רכיבים למתכון פוייקה טבעוני

אז מה צריך לכ- 8 מנות?

1 כוס לוביה יבשה להשרות לילה במי ברז.

1.5 כוסות אורז אדום

1 בצל גדול

1 דלורית

2 בטטות בינוניות

3-4 גזרים

3-4 תפו"א

1 חציל בלאדי

ראש שום

½ כוס שמן זית

כ 2 כוסות יין לבן

2 מקלות קינמון

פיסת אצת קומבו (לא חובה..זה מסייע בתופעות הלוואי האפשרויות של הקיטניה)

6-8 תרמילי הל

½ כפית כורכום

צרור עשבי תיבול לפי טעמכם: כוסברה/פטרוזילה/שמיר/סלרי וכו…

מלח/פלפל שחור.

בדיוק ככה מכינים פוייקה טבעוני

בדיוק ככה מכינים פוייקה טבעוני

איך מכינים?

  • מכינים את הירקות: קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות. את שאר הירקות קולפים וחותכים לפיסות גדולות.
  • מחממים היטב את שמן הזית בסיר ומתחילים להכניס את הירקות לאט לאט… הבצל, גזר, בטטה, תפו"א, חציל, דלורית.. להזהיב מעט את הירקות ולהוציא לקערה.
  • לסנן את הלוביה ממי ההשריה ולהוסיף לסיר. להניח מעל את התבלינים ופיסת אצל הקומבו. לערבב מעט. להחזיר את הירקות.
  • לצקת את היין לתוך הסיר ולהמשיך לבשל על אש גבוהה שהיין יתאדה מעט.
  • לפזר את האורז מעל הירקות.
  • לשטוף את ראש השום ולהניחו במרכז הסיר. לסדר סביבו את עשבי התיבול.
  • לצקת מים רותחים בסיר לכיסוי האורז ועשבי התיבול (לי נכנסו כ 3 ליטר מים)
  • לכסות את הסיר במכסה מתאים ולהעביר לתנור החם. להנמיך את חום התנור ולבשל עד שהמים מתאדים… כ 4-5 שעות.
  • זהו. מוכן.

    זהו. מוכן.

 

 

 

 

 

תגיות: , , , , , ,

Comment 0 Replies