פוקצה_ממולאת_טבעונית_האדר

פוקאצ'ה ממולאת

אין כמו מאפה טרי שהרגע יצא מהתנור. וכשהוא ממולא בגבינות ריחניות ונמסות זה פשוט תענוג. אז גם אם אלו גבינות צמחיות, עם התחליפים שיש היום שכבר כלכך מזכירים את המקור- זאת אפילו לא פשרה.

בזמן האחרון אני משתדלת לאכול כמה שפחות חיטה אבל כשעלה לי הרעיון למאפה הזה לא התאפקתי ומיד ניגשתי להכין…. פוקאצ'ה טרייה, רכה עם מעטה זהוב ופריך שמתובלת היטב ויוצאת חמה מהתנור זה אחד הדברים שקשה לעמוד בפניהם. תתארו לעצמכם איך זה כשהיא ממולאת בגבינות? אז כמובן שהשתמשתי בתחליפי גבינה טבעונים. מוצרלה של ויולייף והפרוסוצ'יאנו… תחליף הפרמזן של "וגאנץ'" בהחלט היו מושלמים שם במתכון שלי…

בעצם מכינים בצק מושלם לפוקצ'ה (שכמובן מצויין גם לפיצה…לקלצונה…), מרדדים…ממלאים בהרבה גבינות מגורדות דק… מזלפים מלמעלה שמן זית איכותי בנדיבות…מתבלים במלח גס, ברוזמרין טרי, פרוסות שום…  פשוט מעדן..

ולמתקדמים אני יכולה להמליץ לגוון ולהוסיף לגבינות המגורדות גם זיתי קלמטה…או עגבניות מיובשות..

לטופינג אפשר להוסיף פרוסות עגבנייה או בצל או פלפל…ואפילו אם יש לכם פרוסות חציל או בטטה קלויים. לכו על זה.

הכנת פוקאצ'ה טבעונית במילוי גבינות

הכנת פוקאצ'ה טבעונית במילוי גבינות

אז מה צריך לפוקאצ'ה אחת גדולה?

500 גר' קמח (עדיף קמח לחם)

25 גר' שמרים טריים

350 מל' מים פושרים (כוס ושליש)

30 מל' שמן זית (2 כפות)

כף סוכר

כפית מלח.

כוס וחצי גבינות מגורדות דק (אני השתמשתי בחצי פרוסוצ'יאנו וחצי מוצרלה)

לציפוי:

שמן זית

ענף רוזמרין טרי

2 שיני שום פרוסות דק

כפית מלח גס (אני השתמשתי במלח אטלנטי)

פוקאצ'ה טבעונית

פוקאצ'ה טבעונית

איך מכינים?

  • מניחים בתחתית קערת המערבל את השמרים. מעליהם יוצקים את המים, הקמח, הסוכר.
  • מתחילים לערבל על מהירות נמוכה עד שהמים מתחילים להיטמע בקמח.. מזלפים לאט לאט את השמן ומגבירים את מהירות המערבל.
  • לאחר כ 5 דקות של לישה מהירה נוצר בצק אחיד, גמיש ומבריק מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כ 5 דקות.
  • יוצא בצק מעט דביק.. זה בסדר. מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חמים להכפלת הנפח (כ 45דקות…שעה… או קצת יותר אם קר בחדר)
  • איך בודקים אם הבצק שלנו תפח מספיק? נועצים אצבע ב"כרית" הבצק שלנו ורואים שהחור שנוצר לא מתחיל להיסגר חזרה.
  • מפילים את הבצק ולשים עוד קצת. מניחים על משטח עבודה מקומח. מרדדים לעלה ארוך. אם הבצק מתנגד לכם בזמן הרידוד ומתכווץ חזרה- תנו לו לנוח קצת…הוא התעייף מהלישה 🙂
  • מורחים מעט שמן לאורך הבצק- ברבע שקרוב אלינו. מפזרים את הגבינות לכל האורך.
  • מגלגלים את הבצק סביב הגבינות ואז מגלגלים לשבלול.
  • נותנים לשבלול לנוח עוד כ 5 דקות ומרדדים חזרה לצורה של פוקאצ'ה שאנחנו רוצים.
  • מעבירים את הפוקאצ'ה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים את חומרי הציפוי. בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק.
  • אופים בתנור שחומם היטב מראש לחום גבוה (הכי גבוה שיש לכם בתנור).. כ 15 דקות אפיה אמורות להספיק…תשגיחו על הפוקאצ'יה ותשימו לב שהיא אפויה בתחתית…..
  • זהירות! זה רותח!…..וממכר….

 

תגיות: , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies