%d7%a4%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa_%d7%a9%d7%9e%d7%a4%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%9f_%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90%d7%95%d7%aa_%d7%9e%d7%a0%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%93_%d7%94%d7%90%d7%93%d7%a8

פטריות ממולאות במנגולד

טוב, בסדר. כולם מתכוננים לערב החג, לארוחת החג המסורתית שמסמלת את תחילתה של השנה החדשה. אבל מה אחר כך? אחרי ארוחת החג נותרים לנו עוד יומיים שלמים של חג שבו אנחנו מארחים, מתארחים או סתם יושבים לארוחה משפחתית משותפת וכאן אנחנו כבר צריכים לאלתר מאכלים מיוחדים וטעימים אבל מהירי הכנה כי בכל זאת, חופש. גם אנחנו אנשי המטבח רוצים לנוח.

המתכון שלי הפעם הוא מתכון לפטריות ממולאות במנגולד, "גבינה" וצנוברים. למרות השם המרשים- אין כאן הכנות מסובכות מידי, הכל בהכנה זריזה ולתנור. המתכון הזה הוא גם יחסית וורסטילי ותוכלו להתאים אותו לטעמכם האישי. את המנגולד אפשר להחליף בתרד, בקייל ואפילו בזעתר טרי או בזיליקום. אני בחרתי כאן להשתמש בתחליף גבינה בטעם מעושן של "ויולייף" אבל אפשר לבחור גם גבינה בטעם אחר. המוצרלה ליכולה להיות מצויינת כאן ואפילו גבינה שמועשרת בעגבניות או בעשבי תיבול. הכל בהתאם לטעמכם האישי או מה שנשאר במקרר.

מבחינת הפטריות. אני השתמשתי בשמפיניון אך גם פורטבלו בהחלט יתאימו כאן.

פטריות ממולאות במנגולד

פטריות ממולאות במנגולד

אז מה צריך לכ 5-6 מנות?

½ קג' פטריות (עדיף לבחור גדולות יותר)

4-5 גבעולי מנגולד

4 פרוסות תחליף גבינה

1 בצל קטן (מי שלא אוהב יכול להשמיט או להחליף ב2 שיני שום קצוץ)

2 כפיות תחליף ביצה

כפית סומאק טחון טרי

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

קורט א. מוסקט

2 כפות שמן זית

למשרה הפטריות:

¼ כוס טחינה גולמית

1 כף שמן זית

3 כפות מים

כפית שום כתוש

כף סילאן.

2 כפות צנובר לקישוט.

איך מכינים?

  • בזהירות מוציאים את רגלי הפטרייה ואת ראש הפטרייה מערבבים בקערה עם חומרי המשרה. מניחים בצד.
  • קוצצים דק את רגלי הפטריות. קוצצים דק גם את הבצל, המנגולד והגבינה. מערבבים הכל יחד עם התבלינים. (לקיצור תהליכים אפשר גם לקצוץ הכל יחד במג'ימיקס. להיזהר רק לא להפוך למשחה)
  • ממלאים בצורה נדיבה כל ראש פטרייה ומניחים בתבנית חסינת חום. מקשטים כל פטרייה במעט צנובר.
  • עוטפים בנייר כסף ואופים בטמפ' של 180 מעלות 20 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות או עד שזהוב מלמעלה.

 

תגיות: , , , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies